Škvarkové pagáče

sonulienka - fotkasonulienka, 9. novembra 2012

Viem, že už je tu veľa receptov na pagáče aj ja som už sem jeden pridala ale toto je iný a dnes som piekla Zobraziť celý popisViem, že už je tu veľa receptov na pagáče aj ja som už sem jeden pridala ale toto je iný a dnes som piekla takéto, popozerala som si veľa receptov a tak som si niečo vybrala a niečo pozmenila a tu je výsledok.

240 minút
príprava

Suroviny

600 g
300 g
30 g
2,5 dcl
1 ČL
2 ČL
2 ks (žĺtky) do cesta
2 PL
1 kocka 42 g.
na posypanie:




Postup

  1. 1

    Preosejeme si múku urobíme si kvások. Všetky suroviny okrem škvarkov spolu vypracujeme a vypracované cesto necháme vykysnúť 1 hodinu. Ja som dnes trochu zmenila namiesto mlieka som potrebovala spotrebovať smotanu 30% a biely jogurt tak som dala do cesta a výborné bolo cestíčko.

    Škvarkové pagáče - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto po 1.hodine.

    Škvarkové pagáče - obrázok 2
  3. 3

    Zomelieme si škvarky.

    Škvarkové pagáče - obrázok 3
  4. 4

    Vyvaľkáme vykysnuté cesto a potrieme polovicou škvariek.

    Škvarkové pagáče - obrázok 4
  5. 5

    Poskladáme a necháme odpočinúť 15 minút.

    Škvarkové pagáče - obrázok 5
  6. 6

    Cesto po 15 minútach.

    Škvarkové pagáče - obrázok 6
  7. 7

    Natreté z druhou polovičkou škvariek znovu necháme odpočinúť.

    Škvarkové pagáče - obrázok 7
  8. 8

    Po 15 minútach cesto rozvaľkáme asi na 1 1/2 cm a vykrajujeme kolieska ktoré mriežkou na zemiaky pritlačíme a urobíme na nich mriežku.

    Škvarkové pagáče - obrázok 8
  9. 9

    Poukladáme na plech znovu necháme asi 10 minút postáť a potrieme bielkom posypeme podľa seba a dáme piecť do rúry do ružova. Asi tak 20-25 minút alebo podľa seba akú máte rúru ja mám teplovzdušnú a piekla som na 180 stupňov.

    Škvarkové pagáče - obrázok 9
  10. 10

    No a takto sú upečené už len dobré vínko a ideme na to. Prajem dobtú chuť.

    Škvarkové pagáče - obrázok 10

Diskusia k receptu

baty
Ukladam do KK,vyzeraju uzasne ale skoda ze ich nemozem ochutnat,je to pomerne daleko z DK do BB,ha,ha...Prajem dobru chut,urcite vyskusam.
sonulienka
@baty tak to je škoda, že je to tak ďaleko ale keď vyskúšaš tak ich okoštuješ také sú ako páper.Ďakujem za komentík.
misel20
pagačiky robievam ale zemiakové :) aj tieto su naj
mracik9
sonulienka,pagáčiky ktoré nikdy nesklamú,vyzerajú lahodne,určite skúsim
sonulienka
Ďakujem vám za komentíky a aj za upozornenie už som si opravila.@misel20 aj ja robievam zemiakové ale chcela som trochu zmeniť a vyskúšať niečo iné nové-rada skúšam nové receptíky.
staja
Škvarkové nemajú chybu, skúšala som zemiakové, neboli zlé, ale viac ich robiť nebudem. Aj tento recept si ukladám.
sonulienka
@palokuchki ďakujem to je asi vzájomné @staja tak ako som už písala aj ja robievam zemiakové ale tieto sú skutočne ako páper výborné ak skúsiš napíš ako chutili.
hralka
dala by som si ihneď,en kde vziať dobré škvarky????Ale ukladám do KK a počkám až sa pritrafia škvarky.
medulienka122
no ty si ale výmyselníčka - dobre si to vymyslela s tou mriežkou, pagáče môžem kedykoľvek, ale fakt je problém nájsť kvalitné škvarky, recept ukladám
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@sonuliena , pagáčiky vyzerajú ozaj mňamkovo. Mám veľmi rada oškvarkové, ale ozaj záleží od kvality oškvarkov. Určite vyskúšam. Ja taktiež dávam 1-2 zemiaky, aby ma nesklamali a nevysušili sa.
babkamt
Pagáčiky vyzerajú lákavo. Pečiem podľa tohto istého receptu. S malou odchýlkou , že múku dávam po na pol hladkú a polohrubú. Ešte sa stále sa len túžobne obzerám po Vareche. Dúfam , že už čoskoro budem mať hotovú kuchynskú linku a budem aj ja môcť niečo upiecť. Spotrebiče už mám doma.
sovka62
Škvarkové sú škvarkové, milujem ich, môžem ich jesť na raňajky, obed i večeru. A tieto tvoje sú krásne a iste aj veľmi chutné. Takú chuť si mi narobila, že si tuším idem vyložiť pár pagáčiikov z mrazničky, iste nebudú ako tvoje čerstvé, ale keď nie je poctivá, dobrá je aj farárova kuchárka, nie?
sonulienka
@hralka ďakujem a ja kupujem u Fabuša škvarky tie sa mi najviac páčia a aj chutia ako domáce.
@medulienka tú mriežku som odkukala na nete a osvedčilo sa mi to, je to skorej ako mriežkovať nožom.
@esi práve preto,že aj ja pridávam zemiačiky som chcela skúsiť bez nich a ver, že sa nevysušili zatiaľ ešte tých pár čo je sú výborné.
@babkamat a vieš,že aj ja som rozmýšľala, že tak skúsim a múku dám pol na pol ale urobila som takto.Na budúce skúsim dať ako píšeš.
@sovka62 máš pravdu pagáčiky sú dobré aj z mrazničky keď nie sú iné aj dnes sme ich mali na raňajky.Všetkým Vám ďakujem za komentíky.
malovka
ja neprekladám ale zviniem ako závin nechám postáť znovu potriem škvarkami zrolujem .dobre sa miesi aj s kyslou smotanou.
sonulienka
@malovka tak to je tiež zaujímavé ako píšeš, že zvinieš a nedala by si fotorecept na varechu? Na budúce asi takto skúsim a dám vedieť.
elixir
@sonulienka : reakcia na komentár k môjmu receptu - toto dnes zase skúsim ja, mňam... :) Mám dve žĺtka navyše doma, tak ich zužitkujem... Pagáčiky som ešte nepiekla, tak som zvedavá ako sa mi podaria.
tibih
Už aj idem na to. Super inšpirácia!
jerica
@sonulienka , potešenie na mojej strane,krásne si to,foto & popísala,keď budú oškvarky,tvoj receptík vyskúšam,pagáče sú u nás v kurze a taký oškvarkový poctivý , ako povie naša @sovka nie je ho veru nikdy dosť:-)
Ako je polovičke?
tatty
jááááj, sovka, si mi pripomenula môjho otca s tou farárovou kuchárkou a pamätám si, že ako dieťa som sa narozmýšľala, že čo to má znamenať... :-)
pepator
sonulienka mozem sa spytat ja som pouzila taky praskove drozdie neviem ci vykysne a este jedna vec dost tazko sa mi miesilo cesto take bolo tvrde to asi tiez neni spravne :( ze no teraz cakam ci vykysne
sonulienka
@pepator s práškovým droždím nemám skúsenosti ale myslím si, že by malo vykysnúť. Neviem čo sa stalo, že sa Ti ťažko miesila ja som fakt mala cestíčko ako páper neviem kde je chyba prosím napíš mi či vykyslo možno trochu mliečka vlažného keby si bola pridala aby cestíčko bolo vláčnejšie.Prosím napíš ako to dopadlo. A ešte aj teraz by si mohla pridať trochu mliečka a premiesiť možno by pomohlo.
pepator
no mna to aj potom na[padlo aj som pridala teraz je v teple a cakam ci vykysne ak nie nevadi zajtra to skusim znova s normalnym drozdim urcite dam vediet ako to dopadlo to cesto som mala tvrde jak keby som miesila na medovniky naprikal bolo mi to cudne lebo uz som robila buchty a viem ze to cesto ma byt uplne lahulinke no sak uvidime :):)dakujem za odpisanie
pepator
tak dobra sprava vykyslo nie uplne moc ale rastie hore aj sa tak zjemnilo je makkunke a myslite ze mozem z vasho cesta urobit take syrove namiesto skvarkou vmiesam do cesta syr bude to dobre
sonulienka
@pepator tu na vareche si všetci tykáme to je za prvé a za druhé jasné skús dať syr nemusí to byť zlé a daj vedieť ako chutia.
sonulienka
@zuzanka1367 nerob prosím Ťa chute na tej foto je aj ešte niečo iné pre mňa vééééľmi jedlé. Som rada, že Vám chutia teší ma.
sonulienka
@zuzanka1367 ešte raz do tretice. Keď som sa pozrela na Tvoj profil tak som zistila, že veru by som aj prišla. Do Hriňovej chodievame. Manžel je Hriňovčan a máme tam aj rodinu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia