Škvarkové pagáče

Autor receptu: sonulienka

Viem, že už je tu veľa receptov na pagáče aj ja som už sem jeden pridala ale toto je iný a dnes som piekla takéto, popozerala som si veľa receptov a tak som si niečo vybrala a niečo pozmenila a tu je výsledok.

240 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Preosejeme si múku urobíme si kvások. Všetky suroviny okrem škvarkov spolu vypracujeme a vypracované cesto necháme vykysnúť 1 hodinu. Ja som dnes trochu zmenila namiesto mlieka som potrebovala spotrebovať smotanu 30% a biely jogurt tak som dala do cesta a výborné bolo cestíčko.
  2. Vykysnuté cesto po 1.hodine.
  3. Zomelieme si škvarky.
  4. Vyvaľkáme vykysnuté cesto a potrieme polovicou škvariek.
  5. Poskladáme a necháme odpočinúť 15 minút.
  6. Cesto po 15 minútach.
  7. Natreté z druhou polovičkou škvariek znovu necháme odpočinúť.
  8. Po 15 minútach cesto rozvaľkáme asi na 1 1/2 cm a vykrajujeme kolieska ktoré mriežkou na zemiaky pritlačíme a urobíme na nich mriežku.
  9. Poukladáme na plech znovu necháme asi 10 minút postáť a potrieme bielkom posypeme podľa seba a dáme piecť do rúry do ružova. Asi tak 20-25 minút alebo podľa seba akú máte rúru ja mám teplovzdušnú a piekla som na 180 stupňov.
  10. No a takto sú upečené už len dobré vínko a ideme na to. Prajem dobtú chuť.