Skladané zemiaky

bonpariBonpari, 31 ročná žena, Trenčín, 28. júna 2012 22:19
Ďalšie jej recepty »

Skladané zemiakyFoto: bonpari

Nie sú to tie klasické francúzske zemiaky, ktoré mnohí poznajú zo školských jedální. Ochutnala som už mnohé varianty, no tento typ mám najradšej.

6
porcií
30 min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky dávame odoka, podľa veľkosti plechu, tak aby nám to jednoducho pekne vyšlo :) Ošúpeme ich a nakrájame na stredne hrubé kolieska. Rovnako tak i natvrdo uvarené vajcia a točenú salámu, párky či špekačky, každý podľa chuti, no dodržiavame tvar koliesok.

  2. 2

    Zmiešame všetky smotany, soľ a vegetu. Je dobré pridať aj 1 polievkovú lyžicu hladkej múky, aby to malo krémovejšiu konzistenciu. Na hrubšom strúhadle si nastrúhame syr.

  3. 3

    Suroviny ukladáme na plech v poradí smotana, zemiaky, saláma, vajcia. Tak, aby bola zakrytá celá plocha a rovnomerne sme minuli všetky suroviny. Väčšinou vyjdú 2 poschodia. Smotanu len fŕkame po povrchu, nelejeme.

  4. 4

    Poslednú vrstvu tvoria zemiaky, ktoré pofŕkame zvyšnou troškou smotany, ktorú by sme si mali šetriť až do konca. Posypeme strúhaným syrom a môžeme piecť. Najlepšie je zakryť plech alobalom, aby všetky zemiaky zmäkli a pustili šťavu. Takto ich pečieme asi pol hodinu. Odokryť až na konci, aby vrch chytil chrumkavú kôrku.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist