Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom

patroveckypitrsPatroveckypitrs, 58 ročný muž, Trenčín, 24. januára 2016 15:37
Ďalšie jeho recepty »

Dnes sme mali ľahší obed a zdravší. Potreboval som minúť zeleninu tak som ju dal na obed.

4-6
porcie
20 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

Na šalát:
1/2 ks stredná
1/2 ks
2 ks čerstvá väčšia
250 g téglik
70 g mletý pikantný
1 ks väčší
1 PL
1 ČL
Na mäso:
1000 g
 práškový

Postup prípravy

  1. 1

    Polku čínskej kapusty som krájal na slíže asi 0,5 cm hrubé a dlhé 4 - 5 cm. Poľku ľadového šalátu tak isto som pokrájal, ako čínsku kapustu. Očistenú mrkvu som strúhal, strúhadlom na zeleninu na dlhé a hrubšie slíže. Citrón som odšťavil a kôru z neho strúhal.

    Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom - obrázok 1
  2. 2

    Všetko som to dal do misy a pridal smotanu. Ešte som osolil, ocukril a pridal chren. Nakoniec som zomlel čerstvo korenie štyroch farieb. Dobre som to premiešal a dal do chladu postať. Pokiaľ sa urobí mäso.

  3. 3

    Kuracie štvrte som umyl, osolil a posypal mletým bielym korením spolu s celým bielym korením. Nakoniec som posypal práškovým cesnakom. Mäso som vložil do sáčku na pečenie a dal na plech piecť do rúry na 180°C na hodinu. V tom sáčku sa to pekné upieklo a pustilo si svoju šťavu. Po upečení som dal na tanier mäso a šalát s čínskej kapusty. Jednoduché a hlavné dobré. Prajem dobrú chuť. Tento šalát sa dá jesť aj samotný, alebo s rožkom. Takto je veľmi chutný a šťavnatý.

    Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovalo 18 ľudí (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist