Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom

Autor receptu: patroveckypitrs

Dnes sme mali ľahší obed a zdravší. Potreboval som minúť zeleninu tak som ju dal na obed.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Polku čínskej kapusty som krájal na slíže asi 0,5 cm hrubé a dlhé 4 - 5 cm. Poľku ľadového šalátu tak isto som pokrájal, ako čínsku kapustu. Očistenú mrkvu som strúhal, strúhadlom na zeleninu na dlhé a hrubšie slíže. Citrón som odšťavil a kôru z neho strúhal.
  2. Všetko som to dal do misy a pridal smotanu. Ešte som osolil, ocukril a pridal chren. Nakoniec som zomlel čerstvo korenie štyroch farieb. Dobre som to premiešal a dal do chladu postať. Pokiaľ sa urobí mäso.
  3. Kuracie štvrte som umyl, osolil a posypal mletým bielym korením spolu s celým bielym korením. Nakoniec som posypal práškovým cesnakom. Mäso som vložil do sáčku na pečenie a dal na plech piecť do rúry na 180°C na hodinu. V tom sáčku sa to pekné upieklo a pustilo si svoju šťavu. Po upečení som dal na tanier mäso a šalát s čínskej kapusty. Jednoduché a hlavné dobré. Prajem dobrú chuť. Tento šalát sa dá jesť aj samotný, alebo s rožkom. Takto je veľmi chutný a šťavnatý.