Ryžový pilaf
Ryžový pilaf

Ryžový pilaf

ryzasos - fotkaRyža SOS, 15. júna 2023. Komerčný recept.
Ryžový pilaf
Foto: ryzasos

Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa Zobraziť celý popisJe to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha. U nás sme zvykli jesť ako prílohu len dusenú ryžu. Ale máte chuť vyskúšať niečo nové, poďte do toho.
Zdroj: Ryžový pilaf

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 PL
425 ml
1/2 ks veľká
1 strúčik
1 ks
4 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
50 g
75 g
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Hrozienka zalejte horúcou vodou a nechajte aspoň 10 minút napučať. Potom ich sceďte.

  2. 2

    Ryžu premyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Vo väčšej panvici/hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a na miernom plameni restujte, kým cibuľa nezhnedne.

  3. 3

    Potom pridajte cesnak, nechajte ho prevoňať, a pridajte škoricu, klinčeky, kurkumu a rímsku rascu. Dobre premiešajte a pridajte aj ryžu. Restujte za občasného miešania približne 2-3 minúty. Pridajte aj soľ a korenie.

  4. 4

    Nakoniec podlejte teplým vývarom, nechajte zovrieť, prikryte pokrievkou a duste 10 minút. Potom panvicu odstavte a nechajte ešte ďalších 10 minút odpočinúť.

  5. 5

    Mandle nasekajte nahrubo a opečte na suchej panvici.

  6. 6

    Odpočinutú ryžu potom premiešajte, pridajte do nej nasekanú petržlenovú vňať, hrozienka aj mandle. Dobre premiešajte a môžete podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia