Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi

redakcia - fotkaredakcia, 30. novembra 2009
6
porcií
20 minút
príprava
80-100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
300 g
2 ks
150 g
200 g
150 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát a mierne ho osolíme. Bravčové pliecko zomelieme, pridáme k nemu vajce, trochu studenej vody, soľ, drvenú rascu a rozotrený cesnak. Dobre vymiešame tak, aby sa zmes lepila na prsty.

  2. 2

    Do mäsovej zmesi opatrne zamiešame na plátky nakrájané šampiňóny, na rezance nakrájaný pór, na kocky nakrájanú cuketu alebo kaleráb a najemno nasekané feferónky. Dochutíme a navŕšime na pripravený plát mäsa z bôčika. Ten zvinieme do tvaru rolády, previažeme motúzom a dáme na pekáč. Povrch posypeme rascou, mierne osolíme, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry.

  3. 3

    Počas pečenia podlievame výpekom. Pečieme domäkka tak, aby povrch ostal ružový. Po upečení odstránime motúz, roládu nakrájame na plátky a podávame s rôzne upravenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia