Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
80-100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát a mierne ho osolíme. Bravčové pliecko zomelieme, pridáme k nemu vajce, trochu studenej vody, soľ, drvenú rascu a rozotrený cesnak. Dobre vymiešame tak, aby sa zmes lepila na prsty.
  2. Do mäsovej zmesi opatrne zamiešame na plátky nakrájané šampiňóny, na rezance nakrájaný pór, na kocky nakrájanú cuketu alebo kaleráb a najemno nasekané feferónky. Dochutíme a navŕšime na pripravený plát mäsa z bôčika. Ten zvinieme do tvaru rolády, previažeme motúzom a dáme na pekáč. Povrch posypeme rascou, mierne osolíme, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry.
  3. Počas pečenia podlievame výpekom. Pečieme domäkka tak, aby povrch ostal ružový. Po upečení odstránime motúz, roládu nakrájame na plátky a podávame s rôzne upravenými zemiakmi.