Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
80-100 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát a mierne ho osolíme. Bravčové pliecko zomelieme, pridáme k nemu vajce, trochu studenej vody, soľ, drvenú rascu a rozotrený cesnak. Dobre vymiešame tak, aby sa zmes lepila na prsty.
- Do mäsovej zmesi opatrne zamiešame na plátky nakrájané šampiňóny, na rezance nakrájaný pór, na kocky nakrájanú cuketu alebo kaleráb a najemno nasekané feferónky. Dochutíme a navŕšime na pripravený plát mäsa z bôčika. Ten zvinieme do tvaru rolády, previažeme motúzom a dáme na pekáč. Povrch posypeme rascou, mierne osolíme, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry.
- Počas pečenia podlievame výpekom. Pečieme domäkka tak, aby povrch ostal ružový. Po upečení odstránime motúz, roládu nakrájame na plátky a podávame s rôzne upravenými zemiakmi.
|