Pšenová kaša s mrkvou

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 5. februára 2016

Kašu som sa naučila od svojej kamarátky Ľubky a mohla by som ju jesť každý deň, tak veeeľmi mi chutí :-) Tentokrát som si Zobraziť celý popisKašu som sa naučila od svojej kamarátky Ľubky a mohla by som ju jesť každý deň, tak veeeľmi mi chutí :-) Tentokrát som si k nej vyprážané kalerábové listy a mrkvovú vňať v hraške.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 - 3 ks




Postup

  1. 1

    Pšeno som prepláchla, mrkvu očistila a nastrúhala. Na rozpálenom oleji som opražila mrkvu, pridala som pšeno, premiešala, zaliala vodou a na pomalom ohníčku som, za občasného miešania a dolievania prevarenej horúcej vody, nechala variť cez 20 minút.

  2. 2

    Ochutnala som, dosolila, pridala maslo, odstavila a nechala pod zakrytou pokrievkou aspoň 10 minút odpočinúť.

  3. 3

    V zime - chladnejšom období chceme, aby nás jedlo zahrialo. Preto jedlo varíme pomalinky a dlhšie :-)

  4. 4

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

stanci11
presne môj typ jedla :D z jednej panvice a mňam! Diky za recept už je v KK :)
popoluska340
Receptik uz je ulozeny,vyskusam aj ja tento receptik.Pseno mam doma,1x som ho varila,na sposob ryzota.Toto sa mi velmi pozdava,so salatom,mnamka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia