Plnené medové vajíčka (fotorecept)

Plnené medové vajíčka (fotorecept)
medovnicekMedovnicek, recept pridal: 10. apríla 2012 20:01Ďalšie jeho recepty

Plnené medové vajíčka som sa chystala upiecť už dávnejšie, no dostala som sa k tomu až tento rok. Recept mám z www.dama.cz - užívateľ vavanka

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z prísad vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť 12 hodín v chladničke.

2

Potom cesto ešte premiesime, vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme formičkou vajíčka.
Plnené medové vajíčka (fotorecept) - obrázok 2

3

Tieto ešte za surova plníme slivkovým alebo marhuľovým lekvárom. Ja som použila slivkový.
Plnené medové vajíčka (fotorecept) - obrázok 3

4

Po pridaní lekváru priklopíme druhým vykrojeným vajíčkom.
Plnené medové vajíčka (fotorecept) - obrázok 4

5

Strany dobre pritlačíme a znovu vykrojíme formičkou, aby plnka nevytekala.
Plnené medové vajíčka (fotorecept) - obrázok 5

6

Znovu vykrojené vajíčko.
Plnené medové vajíčka (fotorecept) - obrázok 6

7

Takto postupne urobíme všetky vajíčka, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Piekla som na 180 C.
Plnené medové vajíčka (fotorecept) - obrázok 7

8

Po upečení ich necháme vychladnúť, polejeme ich čokoládovou polevou a ľubovoľne zdobíme.
Plnené medové vajíčka (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martamm, 10. apríla 2012 o 20:43
    Uzasne a naaadherne, ulozene v mojej KK... vdaka a mas moj obdiv


  • martamm, 10. apríla 2012 o 20:43
    Uzasne a naaadherne, ulozene v mojej KK... vdaka a mas moj obdiv


  • evusik, 10. apríla 2012 o 22:18
    perník plnený slivkovým lekvárom mi kedysi kupovala mama na desiatu do školy, do dnešného dňa ich mám rada.... tie tvoje sú určite výborné a navrch aj krásne vyzdobené :-)


  • dorisa, 10. apríla 2012 o 23:47
    Perník a so slivkovým lekvárom....pripomína mi to mladosť,keď som si chodila kupovať do obchodu, bol taký väčší,ako teraz predávajú a chutnejší.


  • palokuchki, 11. apríla 2012 o 10:46
    Tie vajicka su krasne!!!


  • izabella929, 11. apríla 2012 o 11:14
    tak tieto čokoládové ma zaujali.-))u nás čoko v každej podobe môžme.-)


  • medovnicek, 11. apríla 2012 o 12:54
    Dievčence ďakujem, aj ja som tie plnené perníky milovala, tieto ich aspoň troška pripomínajú


  • margaretka28, 11. apríla 2012 o 13:12
    Veľmi pekné vajíčka,presne takto robím perníčky,len mám iný recept.


  • tatranka, 11. apríla 2012 o 13:16
    Krásne medovníčky patria ku tvojmu pseudomenu @medovnicek.


  • yogy1972, 11. apríla 2012 o 15:52
    Lubovolne zdobime ? hm ..velmi by som chcela vediet ako sa na hnedej cokolade robia bielou cokoladou taketo krasne ozdoby ...Prosim prosim


  • mariaklara, 11. apríla 2012 o 15:58
    Krásne.


  • orchidea, 11. apríla 2012 o 17:27
    Tie sú krásne...


  • ancicka, 11. apríla 2012 o 17:37
    Krásne tie vajíčka,aj oči jedia.


  • medovnicek, 11. apríla 2012 o 19:05
    @yogy1972 koláčiky namočíš do tmavej čokolády, na bielej čokoláde - kupujem ju v sáčikoch, ktoré sa namočia do vody a tak sa rozpúšťa, odstrihnem rožok a ešte na mokré koláčiky kreslím čiary, kruhy ap., potom zoberiem špáradlo a cez tie kruhy ťahám, tým vznikajú tie vzory


  • sneica, 11. apríla 2012 o 19:15
    ake su krasne...:)


  • danculka, 11. apríla 2012 o 20:51
    Peknučké,super....


  • remcula, 11. apríla 2012 o 22:37
    Nádhera!!! Škoda, že už je po Velikonocích!!


  • stacy77777, 12. apríla 2012 o 08:00
    tak tento recept,ale hlavne krásny výsledok ma zaujali,veľmi pekná práca


  • tiziana, 12. apríla 2012 o 11:40
    veľmi krásne si to naaranžovala, uložím do KK a keď je už po Veľkej noci možno urobím také guličky...mňam


  • mamatata2, 12. apríla 2012 o 11:51
    Klobúk dolu, prekrásne sú. A so slivkovým lekvárom musia chutiť veľmi dobre. Ukladám si tento recept.


  • cica2, 14. apríla 2012 o 15:02
    tie sú nádherné :-))


  • zirafninka1, 15. apríla 2012 o 19:02
    krasne. a to zdobenie...


  • irenaw, 27. apríla 2012 o 22:38
    krásne, pre medovníčky mám slabosť :-) uložené v KK



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist