Zapečené rožky
Zapečené rožky

Piťov plný plech fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 19. októbra 2017

V tomto jedle sa využijú staré rožky, najlepšie trojdňové.

6 - 8
porcií
7 minút
príprava
15 - 20 minút
na 210 °C

Suroviny

6 ks staršie
300 g (mortadela hydinová)
300 g
6 ks
1 ks dlhá špicatá
2 PL
200 ml
1 PL
1 KL (bez glutamátu s morskou soľou)
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Plech je 31 x 24 cm.

    Piťov plný plech (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sýr strúham na malých okách. Vajcia šľahám s mliekom, kečupom, čili omáčkou, troškou soli, práškovým cesnakom a vegetou. Salámu krájam na štvorce. Papriku prerežem po dĺžke na polovinu a potom krájam na pásiky. Rožky krájam na kolieska hrubé 1.5 cm.

    Piťov plný plech (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech natriem riadne masťou a posypem strúhankou. Na to ukladám na husto rožky polovinu z množstva.

    Piťov plný plech (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom rozsypem salámu a papriku všetku.

    Piťov plný plech (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to posypem polovicou syru a polejem s polovinou šľahaných vajec. Druhu polovinu rožkov máčam vo zvyšku vajec a ukladám na plech. V rohu je to vidieť. Zapnem aj rúru na 210°C.

    Piťov plný plech (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz posypem zvyšným syrom a rozlejem zvyšné vajcia po celom plechu.

    Piťov plný plech (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver to posypem ešte kukuričnou strúhankou. Tá mi drží sýr potom pekne spolu a pri jedení je ohromne chrumkavá. Dám to do horúcej rúry na 15 - 20 minút.

    Piťov plný plech (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po necelých 20 minútach to bolo pekné zapečené a voňalo to až na dvor. Tak toto sme mali dnes na večeru. Želám aj vám dobrú chuť. Na toto ma podstate inšpiroval kolega varechač @Sracz keď mi poslal recepty za par drobných. Kamarát ďakujem bolo to bars fajne.

    Piťov plný plech (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

monty469
Recept sa mi paci. Uz viem, ze stare rozky pouzijem na tento recept a nie na struhanku. Viem si to predstavit aj ako syte ranajky niekedy cez vikend
sracz
... teraz "ši zakival rozumom", kamarát @Patroveckypitrs "jak skapinajuci somar s chobotom"! Môj predpoklad: neskutočne prudko jedlá, nalož mi, prosím, zo 2÷3 taniere!
patroveckypitrs
@Sracz (20.10.2017 00:33)

Ďakujem za komentár , veď ty si ma na to naviedol s tým pizza chlebom. Tie hríby v tom emaile sú rozprávkové.
haji
Jak píše Jerica, v panvici - robím tak, když už nevím co bych - rychlé, luxující chladničkové přebytky. Dlho jsem nemala, bo rohlíky vytěsňuji ze své stravy. Pítrs, jsi jako receptová motorá myš - jedeš!
evanaaa
Žemľovka naslano, prečo nie, pre zmenu, nemusí byť len sladké, je to sýte a iste chutí aj na studeno. A dajú sa využiť rôzne variácie na tento spôsob, vďaka za nápad!
sonja
Prave som doprazila klasické rozky a chlieb vo vajicku na raňajky,škoda že som si tento recept nevsimla skôr.no čo už bude na budúce.dakujem za inšpiráciu
monty469
Dnes odskusane. Kukuricnu struhanku som nemala, tak len spodok som vysypala klasickou struhankou. Syr je na hrubsie nastruhany, co mi nevadi a vysledok? Dobry napad ako spracovat starsie rozky. Je to dobre .





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia