Zapečené rožky

Piťov plný plech (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

V tomto jedle sa využijú staré rožky, najlepšie trojdňové.

6 - 8
porcií
7 minút
príprava
15 - 20 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Plech je 31 x 24 cm.
  2. Sýr strúham na malých okách. Vajcia šľahám s mliekom, kečupom, čili omáčkou, troškou soli, práškovým cesnakom a vegetou. Salámu krájam na štvorce. Papriku prerežem po dĺžke na polovinu a potom krájam na pásiky. Rožky krájam na kolieska hrubé 1.5 cm.
  3. Plech natriem riadne masťou a posypem strúhankou. Na to ukladám na husto rožky polovinu z množstva.
  4. Potom rozsypem salámu a papriku všetku.
  5. Na to posypem polovicou syru a polejem s polovinou šľahaných vajec. Druhu polovinu rožkov máčam vo zvyšku vajec a ukladám na plech. V rohu je to vidieť. Zapnem aj rúru na 210°C.
  6. Teraz posypem zvyšným syrom a rozlejem zvyšné vajcia po celom plechu.
  7. Na záver to posypem ešte kukuričnou strúhankou. Tá mi drží sýr potom pekne spolu a pri jedení je ohromne chrumkavá. Dám to do horúcej rúry na 15 - 20 minút.
  8. Po necelých 20 minútach to bolo pekné zapečené a voňalo to až na dvor. Tak toto sme mali dnes na večeru. Želám aj vám dobrú chuť. Na toto ma podstate inšpiroval kolega varechač @Sracz keď mi poslal recepty za par drobných. Kamarát ďakujem bolo to bars fajne.