Zapečené rožky
Piťov plný plech (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
V tomto jedle sa využijú staré rožky, najlepšie trojdňové.
6 - 8 porcií |
7 minút príprava |
15 - 20 minút na 210 °C |
Postup
- Pripravím si suroviny. Plech je 31 x 24 cm.
- Sýr strúham na malých okách. Vajcia šľahám s mliekom, kečupom, čili omáčkou, troškou soli, práškovým cesnakom a vegetou. Salámu krájam na štvorce. Papriku prerežem po dĺžke na polovinu a potom krájam na pásiky. Rožky krájam na kolieska hrubé 1.5 cm.
- Plech natriem riadne masťou a posypem strúhankou. Na to ukladám na husto rožky polovinu z množstva.
- Potom rozsypem salámu a papriku všetku.
- Na to posypem polovicou syru a polejem s polovinou šľahaných vajec. Druhu polovinu rožkov máčam vo zvyšku vajec a ukladám na plech. V rohu je to vidieť. Zapnem aj rúru na 210°C.
- Teraz posypem zvyšným syrom a rozlejem zvyšné vajcia po celom plechu.
- Na záver to posypem ešte kukuričnou strúhankou. Tá mi drží sýr potom pekne spolu a pri jedení je ohromne chrumkavá. Dám to do horúcej rúry na 15 - 20 minút.
- Po necelých 20 minútach to bolo pekné zapečené a voňalo to až na dvor. Tak toto sme mali dnes na večeru. Želám aj vám dobrú chuť. Na toto ma podstate inšpiroval kolega varechač @Sracz keď mi poslal recepty za par drobných. Kamarát ďakujem bolo to bars fajne.