Pestré zdravé letné zeleninové placky (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Je tu čas mladej letnej zeleniny a ptrebných vitamínov, pripravila som z nej pestré a chutné chrumkavé placky.

4
porcie
20 minút
príprava
4 + 4 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som nastrúhala cesnak,...
  2. ...pridala som na jemno pokrájanú červenú cibuľu,...
  3. ...nastrúhaný baklažán,...
  4. ...mrkvu,..
  5. ..cuketu,...
  6. ...zemiaky,...
  7. ...vajcia,...
  8. ...majorán, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, celú rascu...
  9. ...kukuričnú múku, prášok do pečiva,...
  10. ...celozrnnú ražnú múku,...
  11. ...všetko som dobre premiešala, až vzniklo husté liate cesto,...
  12. ...na záver som pridala na hrubo pokrájanú petržlenovú vňať a znovu som premiešala.
  13. Do rozpáleného oleja som kládla polievkovou lyžicou kôpky cesta, ktoré som roztlačila na ploché placky vypražila som ich z jednej...
  14. ...i z druhej strany pekne do červena a do chrumkava.
  15. Hotové placky som dala odsať od prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
  16. Podávala som horúce placky s čerstvou zeleninou. Je to rýchle, veľmi chutné a sýte prudko jedlé jedlo.
  17. záber zblízka. Tieto placky sú na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkkučké a nadýchané vdaka kypriacemu prášku, plné vitamínov a chuti vdaka pestrého množstva novej mladej letnej zeleninky, sú výrazne korenené a mimoriadne zdravé vdaka použitej kukuričnej a celozrnnej ražnej múky miesto tradičnej bielej, sú výborné aj pre diabetikov a iné diéty.