Pestré zdravé letné zeleninové placky (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Je tu čas mladej letnej zeleniny a ptrebných vitamínov, pripravila som z nej pestré a chutné
chrumkavé placky.
4 porcie |
20 minút príprava |
4 + 4 minút na 90 °C |
Postup
- Do misy som nastrúhala cesnak,...
- ...pridala som na jemno pokrájanú červenú cibuľu,...
- ...nastrúhaný baklažán,...
- ...mrkvu,..
- ..cuketu,...
- ...zemiaky,...
- ...vajcia,...
- ...majorán, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, celú rascu...
- ...kukuričnú múku, prášok do pečiva,...
- ...celozrnnú ražnú múku,...
- ...všetko som dobre premiešala, až vzniklo husté liate cesto,...
- ...na záver som pridala na hrubo pokrájanú petržlenovú vňať a znovu som premiešala.
- Do rozpáleného oleja som kládla polievkovou lyžicou kôpky cesta, ktoré som roztlačila na ploché placky vypražila som ich z jednej...
- ...i z druhej strany pekne do červena a do chrumkava.
- Hotové placky som dala odsať od prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
- Podávala som horúce placky s čerstvou zeleninou. Je to rýchle, veľmi chutné a sýte prudko jedlé jedlo.
- záber zblízka. Tieto placky sú na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkkučké a nadýchané vdaka kypriacemu prášku, plné vitamínov a chuti vdaka pestrého množstva novej mladej letnej zeleninky, sú výrazne korenené a mimoriadne zdravé vdaka použitej kukuričnej a celozrnnej ražnej múky miesto tradičnej bielej, sú výborné aj pre diabetikov a iné diéty.