Baklažán

Nutričné energetické hodnoty - Baklažán (100g)

Energia
100.4
KJ
Kalórie
24
kcal1.2%
Sacharidy
5.7
g2.48%
Cukor
2.3
g2.56%
Vláknina
3.4
g14.17%
Tuky
0.2
g0.29%
Mastné
0
g0%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny baklažán.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú baklažán:

«1 2 ...18 »
Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) Vaše

Ďalšia moja inšpirácia z talianskej kuchyne, ideálne ako ľahká rodinná večera.

Baklažánové vežičky (fotorecept) Baklažánové vežičky (fotorecept) Vaše

Moj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu je nieco dobre na stole. Tentoraz spravil tieto chutne vezicky.

Zeleninový závin (bez mlieka) Zeleninový závin (bez mlieka) Vaše

Keď mal priateľ mliečnu diétu, rozhodla som sa upiecť slaný závin. Myslím, že ho budem robiť každý víkend. Vhodný na raňajky, večeru, cesty i návštevu

Zeleninové curry Zeleninové curry Vaše

Nielen koľko krajín, toľko rôznych receptov, ale aj koľko kuchýň toľko rôznych receptov na curry :D Tak pridávam aj svoju verziu - zdravú vegánsku ;) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou Vaše

Morčacie prsia si nakoreníme korením 4 farieb, provensálskymi bylinkami a soľou. Panvicu rozpálime a dáme kvapku olivového oleja. Mäsko z oboch strán opražíme. Potom na tej istej panvici krátko opražíme papriku , paradajku a posolený baklažán. Plnené šampiňóny si pripravíme takto: Šampiňóny si očistíme, stopky nakrájame na drobné kocky a dáme do misky . Do tej istej misky si pridáme bambino ,postrúhaný údený syr a na drobno pokrájanú pražskú šunku. Všetko to spolu premiešame a plníme tým klobúčiky. Naukladáme na plech a v rúre pečieme cca 15-20 minút.

Cestoviny s paradajkovo-baklažánovou omáčkou Cestoviny s paradajkovo-baklažánovou omáčkou Vaše

Typ na rýchly, jednoduchý a zdravý obed.

Omáčka na cestoviny aj na zimu (fotorecept) Omáčka na cestoviny aj na zimu (fotorecept) Vaše

Táto letná sezóna nám dopriala veľa rajčín, preto som sa rozhodla urobiť si z nich taký jednoduchý a rýchly polotovar na zimu.

Polévka z lilku Polévka z lilku Vaše

Vynikající recept od mojí kamarádky z Ammánu v mojí lehké úpravě. Ráda ji vařím, je to zas jinak zpracovaný lilek. Do talíře jsem vložila vše aby to bylo patrné a nemusela jsem fotit každý krok.

Baklažán na sladko Baklažán na sladko Vaše

Tento rcept som rohila po prvykrat a je naozaj super

Plnená zelenina s bylinkovým pšenom Plnená zelenina s bylinkovým pšenom Vaše

V lete je dostatok zeleniny a treba ju vyskúšať na všetky možné spôsoby. Toto je jeden z nich. :)

Prekladaná zeleninka (fotorecept) Prekladaná zeleninka (fotorecept) Vaše

Dnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,sýte a bezmäsité. Tak ma napadla zdravšia verzia francúzskych zemiakov, keďže je v záhradke veľa zeleniny a u nás doma zeleninu zbožňujeme. Je to podstate ľahký recept, ktorý chutil všetkým doma. :) Toto je len jedna z kombinácií, ktorú robievam. Výborné sú zemiaky prekladané napr. cviklou, hríbikmi alebo tofu :)

Baklažánová nátierka Baklažánová nátierka Vaše

ideálne na večeru, chutné a ľahké

Baklažánová pochúťka Baklažánová pochúťka Vaše

Vymýšľala som ako pripraviť baklažán, aby bol naozaj chutný a iný ako doteraz a spomenula som si na môjho švagra, ktorý mi raz opisoval, ako piekol baklažán. Tak som pospomínala, dala niečo dokopy a chutné jedlo bolo na svete. Podľa rodiny to chutilo z baklažánových jedál najlepšie. Je to rýchle, jednoduché jedlo, ktoré sa môže podávať ako ľahká večera i obed alebo ako príloha k mäsku.

Dusený baklažán s paradajkou a s paprikou Dusený baklažán s paradajkou a s paprikou Vaše

Mala som veľa baklažánu a bolo treba niečo vymyslieť. Vyprážaný baklažán som nechcela variť tak som niečo vymyslela.....výsledok chutil dobre...

Baklažánové závitky so slaninkou a s šošovicou Baklažánové závitky so slaninkou a s šošovicou Vaše

Mám v chladničke baklažány a nevedela som, čo s nimi. Z receptov na internete mi vždy polovica chýba a načo ísť do obchodu, keď doma mám kopec iných surovín. Nuž, improvizácia opäť nesklamala a tak vznikol tento chutný recept :)

Polievka Ratatouille Polievka Ratatouille Vaše

Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným jedlám, ale ja som si dovolil Ratatouille pripraviť v podobe hustej a sýtej polievky.

Recept bez obrázku Grilovaná nátierka Vaše

Nie je to grilovaná pomazanka -:) to asi došlo každému, ale možno ten názov zaujme skôr a pozrie si recept, lebo táto dobrota si to zaslúži.

«1 2 ...18 »


Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.

SÚŤAŽ: Vianočné pohostenie s výrobkami Mecom + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Máme tu december a s ním sviatky Vianoc. Práve na toto obdobie je ako stvorená vianočná šunka spolu s originálnym receptom, ktorú pre Vás pripravil Mecom. Stačí zapojiť sa do súťaže!


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
15161718192021
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist