Baklažán

Nutričné energetické hodnoty - Baklažán (100g)

Energia
100.4
KJ
Kalórie
24
kcal1.2%
Sacharidy
5.7
g2.48%
Cukor
2.3
g2.56%
Vláknina
3.4
g14.17%
Tuky
0.2
g0.29%
Mastné
0
g0%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny baklažán.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú baklažán:

«1 2 ...19 »
Hippie Toast Hippie Toast Vaše

Komerčný recept
Toast v štýle detí kvetov: Plný farieb, priateľstva, mieru a slobody. Z lásky k zvieratám celý vegetariánsky. MAKE TOAST, NOT WAR!

Dušený lilek s rajčaty Dušený lilek s rajčaty Vaše

No, jsem si říkala, že snad nikoho neurazím i takovým rychlým receptem. Nikdy bych nevěřila, že tahle kombinace mi bude chutnat, ikdyž lilek mám moc ráda :-) Tak snad se někomu bude hodit ... @remcula

Kuracia panvička so zeleninovými rezancami Kuracia panvička so zeleninovými rezancami Vaše

1.Kuracie si nakrajame na kusky, zmiesame so sojovou omackou a pretlacenym cesnakom a ciernym korenim-nechame odpocinut. 2.Vsetku zeleninu si nakrajame na rezance pomocou skrabky na zemiaky. 3.Na masle si oprazim kuracie kusky par minut, nasledne pridam vsetku zeleninu, zamiesam, osmahnem a prilejem deci vody/gastanovej vody/vyvaru/bieleho vina...Mozem nachvilku prikryt, ak chcem viac stavy. Ak nie, nechame vodu za staleho ,,prehadzovania,, odparit :) 4.Dosolime podla chuti, pridame lyzicku masla na zjemnenie

Grilovaný lilek s cuketou a hrachem Grilovaný lilek s cuketou a hrachem Vaše

Našla jsem na jednom zahraničním webu, ale bez receptu. Ten jsem vypracovala, neni to složite a je to vyborné. Kdo rád lilky, bude pro něj tahle kombinace potěšením. V každém případě použijte pouze suchý, předem namočený hrách.

Pečené baklažánové guľky Pečené baklažánové guľky Vaše

Pre milovnikov baklazanu mozno zaujimavy recept ;)

Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety Vaše

Pripravíme si potrebné suroviny.

Briam-pečená zelenina Briam-pečená zelenina Vaše

Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska a na plátky. Pekáč potrieme olejom a uložíme ako prvé paradajky. Potom vrstva baklažánu a cukety, zemiaky, osolíme. Nakoniec cibuľa a cesnak, ochutíme oreganom, pokvapkáme olejom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou (ja som ju vynechala, lebo som nemala).

Baklažánové rolky s mozzarellou Baklažánové rolky s mozzarellou Vaše

So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.

Repre jedlo Repre jedlo Vaše

Ďakujem za inšpiráciu kuchárskej knihe od jedneho obch. reťazca, od kuchárov Ihnačák/ Paulus. Ich recepty nemajú chybu. Sú reprezentatívne (repre) a moc chutné. Dovolila som si pospájať(prispôsobiť) ich recepty do luxusného obedíka. Určite využijem ako prezentáciu mojej kuchárskej zručnosti aj pri významných príležitostiach.

Baklažánová nátierka s Hermelínom (fotorecept) Baklažánová nátierka s Hermelínom (fotorecept) Vaše

Po sviatkoch prišlo aj na vyskúšanie tejto pomazánky, už sa na ňu chystám dávnejšie a trochu ľutujem, že som ju nerobila na Silvestra. Recept som našla na stránke inkitchenopen.

Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) Vaše

Ďalšia moja inšpirácia z talianskej kuchyne, ideálne ako ľahká rodinná večera.

Baklažánové vežičky (fotorecept) Baklažánové vežičky (fotorecept) Vaše

Moj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu je nieco dobre na stole. Tentoraz spravil tieto chutne vezicky.

Zeleninový závin (bez mlieka) Zeleninový závin (bez mlieka) Vaše

Keď mal priateľ mliečnu diétu, rozhodla som sa upiecť slaný závin. Myslím, že ho budem robiť každý víkend. Vhodný na raňajky, večeru, cesty i návštevu

Zeleninové curry Zeleninové curry Vaše

Nielen koľko krajín, toľko rôznych receptov, ale aj koľko kuchýň toľko rôznych receptov na curry :D Tak pridávam aj svoju verziu - zdravú vegánsku ;) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou Vaše

Morčacie prsia si nakoreníme korením 4 farieb, provensálskymi bylinkami a soľou. Panvicu rozpálime a dáme kvapku olivového oleja. Mäsko z oboch strán opražíme. Potom na tej istej panvici krátko opražíme papriku , paradajku a posolený baklažán. Plnené šampiňóny si pripravíme takto: Šampiňóny si očistíme, stopky nakrájame na drobné kocky a dáme do misky . Do tej istej misky si pridáme bambino ,postrúhaný údený syr a na drobno pokrájanú pražskú šunku. Všetko to spolu premiešame a plníme tým klobúčiky. Naukladáme na plech a v rúre pečieme cca 15-20 minút.

Cestoviny s paradajkovo-baklažánovou omáčkou Cestoviny s paradajkovo-baklažánovou omáčkou Vaše

Typ na rýchly, jednoduchý a zdravý obed.

Omáčka na cestoviny aj na zimu (fotorecept) Omáčka na cestoviny aj na zimu (fotorecept) Vaše

Táto letná sezóna nám dopriala veľa rajčín, preto som sa rozhodla urobiť si z nich taký jednoduchý a rýchly polotovar na zimu.

«1 2 ...19 »


Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Lákavé spojenie chutí ukryté v muffinových košíčkoch
Ovsené vločky sú dôležitou súčasťou vyváženej stravy a mnohí ich pravidelne zaraďujú do svojho jedálnička. Skúšali ste ich však niekedy pridať do voňavých muffinov?

Súťaž na máj o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v máji odmeňujeme autorov najobľúbenejších receptov na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na máj o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pripojte sa aj v máji do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2015
123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 30 31

Magazín

Šefkuchár Michal Konrád: Ázijská kuchyňa ma uchvacuje svojou históriou a rozmanitosťou
Rodený Bratislavčan, ktorému zachutila vôňa diaľav. Pod jeho vedením sa bratislavská reštaurácia FOU ZOO niekoľko krát umiestnila na popredných miestach v rebríčkoch o najlepšiu reštauráciu Slovenska.

Líčka na víne
Po dvoch rokoch som opäť navštívil Kastíliu. Bolo príjemne teplo a jar bola v rozpuku.

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 22/2015: Jahodový špeciál Jahodový špeciál
Časopis Varecha v piatok 29. mája v denníku Pravda.


TOPlist