Baklažán

Nutričné energetické hodnoty - Baklažán (100g)

Energia
100.4
KJ
Kalórie
24
kcal1.2%
Sacharidy
5.7
g2.48%
Cukor
2.3
g2.56%
Vláknina
3.4
g14.17%
Tuky
0.2
g0.29%
Mastné
0
g0%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny baklažán.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú baklažán:

«1 2 ...20 »
Cestoviny s paradajkami a baklažánmi Cestoviny s paradajkami a baklažánmi Vaše

Komerčný recept
Ste hladní? Želáte si chutné a rýchlo pripravené jedlo? Neexistuje nič ľahšie! Trochu cestoviny, paradajok a baklažánu so správnym pomerom korenín a za 40 minút si môžete vychutnávať čarovné chute Stredomoria.

Baklažán dusený v miso omáčke Baklažán dusený v miso omáčke Vaše

Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, čo je fermentovaná sójová pasta. Miso sa považuje za jednu z najzdravších potravín, ktorá vraj dokáže ochrániť aj pred chorobou z ožiarenia. Existuje niekoľko druhov, podľa toho, čo sa do zmesi pridáva, ale v zásade sa rozdeľujú na biele, červené a zmiešané. Ja som použila genmai miso (pridáva sa hnedá ryža), ktoré patrí k tým tmavšieho zafarbenia. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit/

Jarné pohánkoto Jarné pohánkoto Vaše

BEZ MLIEKA, LEPKU, VAJÍČKA a SÓJE. Viac receptov na: https://www.facebook.com/ReceptyodVeron/

Cestoviny so zeleninou Cestoviny so zeleninou Vaše

Jedlo s letnou náladou.

Pikantná baklažánová nátierka (fotorecept) Pikantná baklažánová nátierka (fotorecept) Vaše

Základný recept mám od mamy, ona má cesnakovo-baklažánovú nátierku tiež veľmi rada. Ja som ju ešte doplnila kápiou, medvedím cesnakom a tahinovou pastou, tá tam ale nemusí byť.

Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept) Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept) Vaše

Prihováram sa vám ešte stále s fašiangovým ksichtom :) Recept je jednoduchý, ale chutný, vhodný aj pre tých, ktorí sa v týchto dňoch venujú nejakej očiste:). Zdroj: pazitka.cz, úpravy mne podobné...

Recept bez obrázku Baklažán s mozzarellou a grilovanou zeleninou Vaše

Baklažán nakrájame na plátky a osolíme a opečieme na panvici. Vyberieme a poukladame naň plátky mozzarelly.

Baklažánové pizze vegan-bezlepkové (fotorecept) Baklažánové pizze vegan-bezlepkové (fotorecept) Vaše

Vhodné ako predkrm, hlavné jedlo alebo ako občerstvenie na párty

Baklažánová nátierka Baklažánová nátierka Vaše

Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho z každej strany, stačí 4 - 5 minút.

Baklažánová nátierka (fotorecept) Baklažánová nátierka (fotorecept) Vaše

Super zeleninová nátierka. Dávam ju vnučke na desiatu.

Kapor a baklažán s opečenými zemiakmi a miešaným šalátom (fotorecept) Kapor a baklažán s opečenými zemiakmi a miešaným šalátom (fotorecept) Vaše

Na tanieri som z miešala 3 pl hladkej múky, 1 čl mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie a trochu sušeného cesnaku.

Opečené plnené palacinky naslano Opečené plnené palacinky naslano Vaše

Ak by sa použili tortilly, dostali by sme quesadilly, obúbené mexické jedlo. Táto variácia s palacinkami ma zaujala na stránke mladej Rusky Ally.

Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka (fotorecept) Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka (fotorecept) Vaše

Jednoduchá a veľmi chutná pikantná nátierka z baklažánu, kápie a paradajok.

Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku (fotorecept) Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku (fotorecept) Vaše

Zeleninu si vie upiecť každý, takže len taký nápad na jej obmenu a zmenu chuti. Vegetariáni môžu len tak posypanú Fetou a mäsožravci s cigánskou pečienkou :)

«1 2 ...20 »


Magazín

Šalát či polievka. Pozrite sa, ako sa dá špargľa jednoducho použiť v každodennej kuchyni
Špargľa ako zelenina či liečivá bylinka je známa od nepamäti. Biela špargľa vyrastá na poli pod fóliami, bez fólie - vystavená slnečným lúčom vyrastá zelená špargľa a fialová vzniká, keď je biela špargľa vystavená na dlhšiu dobu svetlu. Ochutnajte 10 originálnych receptov z tejto kráľovskej zeleniny.

Hrnčekové koláče: V jednoduchosti je krása (a chuť)
Dnes nevážime na gramy, ale meriame na hrnčeky. Vyberte si z 10 receptov na rýchle koláče pre začiatočníkov i pokročilých.

Varecha v akcii
Vedia redaktorky variť? Upečú zdravý cheesecake? Zvládnu uvariť quinou tak, aby nebola horká? Čítajte ďalej a dozviete sa.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2016
12345 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Aktuálne súťaže Varechy

SÚŤAŽ: Aj tento mesiac varte s nami a vyhrajte poukaz do školy varenia v Poluse
Naša súťaž Varíme s Varechou o najobľúbenejšie recepty pokračuje aj v máji.

TOP 30 - Najlepšie recepty mesiaca apríl 2016
Nie je to žiaden aprílový žart: najúspešnejší aprílový recept bol zverejnený v predvečer posledného dňa súťaže, a preda vyhral. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

VÝSLEDKY aprílového kola súťaže Varíme s Varechou
Kto pôjde s nami do školy varenia v bratislavskom Poluse? Rozhodli ste vy, naši užívatelia. Na desiatich z vás sa už teší lektorka Zuzana Frešo a budete pripravovať raw obedové menu.

FOTOSÚŤAŽ: Balkón či terasa – pochváľ sa
Máš doma balkón alebo terasu, na ktorej si môžu ľudia nechať OČI vyOČIť? Pochváľ sa a zasúťaž si o pekné ceny na našej stránke Nápady.Pravda.sk.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2016: Pečieme jarné koláčiky Pečieme jarné koláčiky
Časopis Varecha v piatok 6. mája v denníku Pravda.


TOPlist