Baklažán

Nutričné energetické hodnoty - Baklažán (100g)

Energia
100.4
KJ
Kalórie
24
kcal1.2%
Sacharidy
5.7
g2.48%
Cukor
2.3
g2.56%
Vláknina
3.4
g14.17%
Tuky
0.2
g0.29%
Mastné
0
g0%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny baklažán.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú baklažán:

«1 2 ...19 »
Kuracia panvička so zeleninovými rezancami Kuracia panvička so zeleninovými rezancami Vaše

1.Kuracie si nakrajame na kusky, zmiesame so sojovou omackou a pretlacenym cesnakom a ciernym korenim-nechame odpocinut. 2.Vsetku zeleninu si nakrajame na rezance pomocou skrabky na zemiaky. 3.Na masle si oprazim kuracie kusky par minut, nasledne pridam vsetku zeleninu, zamiesam, osmahnem a prilejem deci vody/gastanovej vody/vyvaru/bieleho vina...Mozem nachvilku prikryt, ak chcem viac stavy. Ak nie, nechame vodu za staleho ,,prehadzovania,, odparit :) 4.Dosolime podla chuti, pridame lyzicku masla na zjemnenie

Grilovaný lilek s cuketou a hrachem Grilovaný lilek s cuketou a hrachem Vaše

Našla jsem na jednom zahraničním webu, ale bez receptu. Ten jsem vypracovala, neni to složite a je to vyborné. Kdo rád lilky, bude pro něj tahle kombinace potěšením. V každém případě použijte pouze suchý, předem namočený hrách.

Pečené baklažánové guľky Pečené baklažánové guľky Vaše

Pre milovnikov baklazanu mozno zaujimavy recept ;)

Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety Vaše

Pripravíme si potrebné suroviny.

Briam-pečená zelenina Briam-pečená zelenina Vaše

Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska a na plátky. Pekáč potrieme olejom a uložíme ako prvé paradajky. Potom vrstva baklažánu a cukety, zemiaky, osolíme. Nakoniec cibuľa a cesnak, ochutíme oreganom, pokvapkáme olejom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou (ja som ju vynechala, lebo som nemala).

Baklažánové rolky s mozzarellou Baklažánové rolky s mozzarellou Vaše

So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.

Repre jedlo Repre jedlo Vaše

Ďakujem za inšpiráciu kuchárskej knihe od jedneho obch. reťazca, od kuchárov Ihnačák/ Paulus. Ich recepty nemajú chybu. Sú reprezentatívne (repre) a moc chutné. Dovolila som si pospájať(prispôsobiť) ich recepty do luxusného obedíka. Určite využijem ako prezentáciu mojej kuchárskej zručnosti aj pri významných príležitostiach.

Baklažánová nátierka s Hermelínom (fotorecept) Baklažánová nátierka s Hermelínom (fotorecept) Vaše

Po sviatkoch prišlo aj na vyskúšanie tejto pomazánky, už sa na ňu chystám dávnejšie a trochu ľutujem, že som ju nerobila na Silvestra. Recept som našla na stránke inkitchenopen.

Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) Vaše

Ďalšia moja inšpirácia z talianskej kuchyne, ideálne ako ľahká rodinná večera.

Baklažánové vežičky (fotorecept) Baklažánové vežičky (fotorecept) Vaše

Moj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu je nieco dobre na stole. Tentoraz spravil tieto chutne vezicky.

Zeleninový závin (bez mlieka) Zeleninový závin (bez mlieka) Vaše

Keď mal priateľ mliečnu diétu, rozhodla som sa upiecť slaný závin. Myslím, že ho budem robiť každý víkend. Vhodný na raňajky, večeru, cesty i návštevu

Zeleninové curry Zeleninové curry Vaše

Nielen koľko krajín, toľko rôznych receptov, ale aj koľko kuchýň toľko rôznych receptov na curry :D Tak pridávam aj svoju verziu - zdravú vegánsku ;) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou Vaše

Morčacie prsia si nakoreníme korením 4 farieb, provensálskymi bylinkami a soľou. Panvicu rozpálime a dáme kvapku olivového oleja. Mäsko z oboch strán opražíme. Potom na tej istej panvici krátko opražíme papriku , paradajku a posolený baklažán. Plnené šampiňóny si pripravíme takto: Šampiňóny si očistíme, stopky nakrájame na drobné kocky a dáme do misky . Do tej istej misky si pridáme bambino ,postrúhaný údený syr a na drobno pokrájanú pražskú šunku. Všetko to spolu premiešame a plníme tým klobúčiky. Naukladáme na plech a v rúre pečieme cca 15-20 minút.

Cestoviny s paradajkovo-baklažánovou omáčkou Cestoviny s paradajkovo-baklažánovou omáčkou Vaše

Typ na rýchly, jednoduchý a zdravý obed.

Omáčka na cestoviny aj na zimu (fotorecept) Omáčka na cestoviny aj na zimu (fotorecept) Vaše

Táto letná sezóna nám dopriala veľa rajčín, preto som sa rozhodla urobiť si z nich taký jednoduchý a rýchly polotovar na zimu.

Polévka z lilku Polévka z lilku Vaše

Vynikající recept od mojí kamarádky z Ammánu v mojí lehké úpravě. Ráda ji vařím, je to zas jinak zpracovaný lilek. Do talíře jsem vložila vše aby to bylo patrné a nemusela jsem fotit každý krok.

Baklažán na sladko Baklažán na sladko Vaše

Tento rcept som rohila po prvykrat a je naozaj super

«1 2 ...19 »


Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 29 30

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist