Baklažán

Nutričné energetické hodnoty - Baklažán (100g)

Energia
100.4
KJ
Kalórie
24
kcal1.2%
Sacharidy
5.7
g2.48%
Cukor
2.3
g2.56%
Vláknina
3.4
g14.17%
Tuky
0.2
g0.29%
Mastné
0
g0%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny baklažán.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú baklažán:

«1 2 ...19 »
Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka (fotorecept) Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka (fotorecept) Vaše

Jednoduchá a veľmi chutná pikantná nátierka z baklažánu, kápie a paradajok.

Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku (fotorecept) Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku (fotorecept) Vaše

Zeleninu si vie upiecť každý, takže len taký nápad na jej obmenu a zmenu chuti. Vegetariáni môžu len tak posypanú Fetou a mäsožravci s cigánskou pečienkou :)

Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú

Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a čerstvých plodov zeme. Žiadnu hostinu si neviem bez nich ani predstaviť.

Pravý macedónsky ajvar (fotorecept) Pravý macedónsky ajvar (fotorecept) Vaše

K mojim macedónskym receptom neodmysliteľne patrí ajvar, ktorý je charakteristický pre macedónsku kuchyňu asi tak ako bryndzové halušky pre tú našu. Nech sa páči... tu je môj recept v podobe, ako sa v tejto krajine robí a ako sa jeho receptúra traduje z generácie na generáciu.

Baklažánová delikatesa (fotorecept) Baklažánová delikatesa (fotorecept) Vaše

recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.

SAČ - bravčová krkovička po bulharsky na Slovensku SAČ - bravčová krkovička po bulharsky na Slovensku Vaše

Niekoľko rokov po sebe sme boli v Bulharsku a vždy sme sa tešili na toto jedlo. V Bulharsku sme to jedli s bravčovým, ale i s kuracím mäsom. Nakoniec sme si vymastili výpek chlebom (podobný sendviču) a zapíjali takmer nealkoholickým pivkom :) Vlani sme si misu Sač kúpili a využívame aj na Slovensku. Pečieme v tom pizzu, palacinky, aj rebierka,... Je to nádoba z nepálenej hliny. Dá sa v nej piecť v elektrickej i plynovej rúre, ale aj na ohnisku v pahrebe.

Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) Vaše

Spagety s masovymi gulkami ...popularne jedlo pre deti aj dospelych. Maso je v tomto recepte, ktory som nasla vo Food network magazine, nahradene baklazanom a bielou fazulou. Lahke, chutne, vyzivne jedlo, obzvlast v letnom obdobi.

Lečo z trúby (fotorecept) Lečo z trúby (fotorecept) Vaše

Počas dní, keď je vonku takýto hitz, človeku sa ani nechce variť, mastné mäsoobžertsvo sa vylučuje a preto je fajn zbuchnuť lečo a je navarené. Lenže čo ked je vonku 38°C a vonku čaká bazén? Kedy ho uvariť? Niektorým vynaliezavým jedincom sa ani to lečo nechce miešať-a vtedy prichádza nápad z Balkánu-lečo pečené v trúbe...(ktoré je lepšie, ako to varené na šporáku).

Tuniak s ratatouille a mandľami (fotorecept) Tuniak s ratatouille a mandľami (fotorecept) Vaše

Naložený do marinády čaká v chladničke, kým sa rozohreje gril...

Naložená grilovaná (pečená) zelenina Naložená grilovaná (pečená) zelenina Vaše

Pokud budete někdy grilovat,schválně přidejte hodně zeleniny a když se třeba nesní, proveďte s ní toto. Nebo prostě opečte zeleninu na pánvi či v troubě a efekt bude stejný. Ovšem sami víte,že pokrmy z grilu mají o dost lepší chuť :-) Recept je to jednoduchý, ale o to víc vás překvapí výsledek. Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Hippie Toast Hippie Toast Vaše

Komerčný recept
Toast v štýle detí kvetov: Plný farieb, priateľstva, mieru a slobody. Z lásky k zvieratám celý vegetariánsky. MAKE TOAST, NOT WAR!

Dušený lilek s rajčaty Dušený lilek s rajčaty Vaše

No, jsem si říkala, že snad nikoho neurazím i takovým rychlým receptem. Nikdy bych nevěřila, že tahle kombinace mi bude chutnat, ikdyž lilek mám moc ráda :-) Tak snad se někomu bude hodit ... @remcula

Kuracia panvička so zeleninovými rezancami Kuracia panvička so zeleninovými rezancami Vaše

1.Kuracie si nakrajame na kusky, zmiesame so sojovou omackou a pretlacenym cesnakom a ciernym korenim-nechame odpocinut. 2.Vsetku zeleninu si nakrajame na rezance pomocou skrabky na zemiaky. 3.Na masle si oprazim kuracie kusky par minut, nasledne pridam vsetku zeleninu, zamiesam, osmahnem a prilejem deci vody/gastanovej vody/vyvaru/bieleho vina...Mozem nachvilku prikryt, ak chcem viac stavy. Ak nie, nechame vodu za staleho ,,prehadzovania,, odparit :) 4.Dosolime podla chuti, pridame lyzicku masla na zjemnenie

«1 2 ...19 »


Aktuálne súťaže

Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2015
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

TOP recepty
Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist