Baklažán

Nutričné energetické hodnoty - Baklažán (100g)

Energia
100.4
KJ
Kalórie
24
kcal1.2%
Sacharidy
5.7
g2.48%
Cukor
2.3
g2.56%
Vláknina
3.4
g14.17%
Tuky
0.2
g0.29%
Mastné
0
g0%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny baklažán.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú baklažán:

«1 2 ...18 »
Baklažánové vežičky (fotorecept) Baklažánové vežičky (fotorecept) Vaše

Moj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu je nieco dobre na stole. Tentoraz spravil tieto chutne vezicky.

Zeleninový závin (bez mlieka) Zeleninový závin (bez mlieka) Vaše

Keď mal priateľ mliečnu diétu, rozhodla som sa upiecť slaný závin. Myslím, že ho budem robiť každý víkend. Vhodný na raňajky, večeru, cesty i návštevu

Zeleninové curry Zeleninové curry Vaše

Nielen koľko krajín, toľko rôznych receptov, ale aj koľko kuchýň toľko rôznych receptov na curry :D Tak pridávam aj svoju verziu - zdravú vegánsku ;) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou Vaše

Morčacie prsia si nakoreníme korením 4 farieb, provensálskymi bylinkami a soľou. Panvicu rozpálime a dáme kvapku olivového oleja. Mäsko z oboch strán opražíme. Potom na tej istej panvici krátko opražíme papriku , paradajku a posolený baklažán. Plnené šampiňóny si pripravíme takto: Šampiňóny si očistíme, stopky nakrájame na drobné kocky a dáme do misky . Do tej istej misky si pridáme bambino ,postrúhaný údený syr a na drobno pokrájanú pražskú šunku. Všetko to spolu premiešame a plníme tým klobúčiky. Naukladáme na plech a v rúre pečieme cca 15-20 minút.

Cestoviny s paradajkovo-baklažánovou omáčkou Cestoviny s paradajkovo-baklažánovou omáčkou Vaše

Typ na rýchly, jednoduchý a zdravý obed.

Omáčka na cestoviny aj na zimu (fotorecept) Omáčka na cestoviny aj na zimu (fotorecept) Vaše

Táto letná sezóna nám dopriala veľa rajčín, preto som sa rozhodla urobiť si z nich taký jednoduchý a rýchly polotovar na zimu.

Polévka z lilku Polévka z lilku Vaše

Vynikající recept od mojí kamarádky z Ammánu v mojí lehké úpravě. Ráda ji vařím, je to zas jinak zpracovaný lilek. Do talíře jsem vložila vše aby to bylo patrné a nemusela jsem fotit každý krok.

Baklažán na sladko Baklažán na sladko Vaše

Tento rcept som rohila po prvykrat a je naozaj super

Plnená zelenina s bylinkovým pšenom Plnená zelenina s bylinkovým pšenom Vaše

V lete je dostatok zeleniny a treba ju vyskúšať na všetky možné spôsoby. Toto je jeden z nich. :)

Prekladaná zeleninka (fotorecept) Prekladaná zeleninka (fotorecept) Vaše

Dnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,sýte a bezmäsité. Tak ma napadla zdravšia verzia francúzskych zemiakov, keďže je v záhradke veľa zeleniny a u nás doma zeleninu zbožňujeme. Je to podstate ľahký recept, ktorý chutil všetkým doma. :) Toto je len jedna z kombinácií, ktorú robievam. Výborné sú zemiaky prekladané napr. cviklou, hríbikmi alebo tofu :)

Baklažánová nátierka Baklažánová nátierka Vaše

ideálne na večeru, chutné a ľahké

Baklažánová pochúťka Baklažánová pochúťka Vaše

Vymýšľala som ako pripraviť baklažán, aby bol naozaj chutný a iný ako doteraz a spomenula som si na môjho švagra, ktorý mi raz opisoval, ako piekol baklažán. Tak som pospomínala, dala niečo dokopy a chutné jedlo bolo na svete. Podľa rodiny to chutilo z baklažánových jedál najlepšie. Je to rýchle, jednoduché jedlo, ktoré sa môže podávať ako ľahká večera i obed alebo ako príloha k mäsku.

Dusený baklažán s paradajkou a s paprikou Dusený baklažán s paradajkou a s paprikou Vaše

Mala som veľa baklažánu a bolo treba niečo vymyslieť. Vyprážaný baklažán som nechcela variť tak som niečo vymyslela.....výsledok chutil dobre...

Baklažánové závitky so slaninkou a s šošovicou Baklažánové závitky so slaninkou a s šošovicou Vaše

Mám v chladničke baklažány a nevedela som, čo s nimi. Z receptov na internete mi vždy polovica chýba a načo ísť do obchodu, keď doma mám kopec iných surovín. Nuž, improvizácia opäť nesklamala a tak vznikol tento chutný recept :)

Polievka Ratatouille Polievka Ratatouille Vaše

Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným jedlám, ale ja som si dovolil Ratatouille pripraviť v podobe hustej a sýtej polievky.

Recept bez obrázku Grilovaná nátierka Vaše

Nie je to grilovaná pomazanka -:) to asi došlo každému, ale možno ten názov zaujme skôr a pozrie si recept, lebo táto dobrota si to zaslúži.

«1 2 ...18 »


Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Rajo ochutené tvarohy - vhodné na každú situáciu! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Čo je v dnešnej dobe na nezaplatenie? Napríklad spojenie príjemného s užitočným, keď jeden produkt dokáže naplniť viaceré potreby!

Rebríček TOP 20 nápadov mesiaca október 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca október 2014 - OPRAVA
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

Súťaž na november o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v mesiaci november hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Október
November 2014
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24 25 26 27 28 29 30

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist