Baklažán

Nutričné energetické hodnoty - Baklažán (100g)

Energia
100.4
KJ
Kalórie
24
kcal1.2%
Sacharidy
5.7
g2.48%
Cukor
2.3
g2.56%
Vláknina
3.4
g14.17%
Tuky
0.2
g0.29%
Mastné
0
g0%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny baklažán.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú baklažán:

«1 2 ...20 »
Ratatouille quiche Ratatouille quiche

Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu. Najmä slovenské úspešné zlaté a červené moky si to zaslúžia.

Sladko-ostrý baklažán Sladko-ostrý baklažán Vaše

Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.

Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan) Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan) Vaše

Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super chute, tak snáď sa ním inšpirujete aj vy :)

Baklažán  na syrovej strúhanke (fotorecept) Baklažán na syrovej strúhanke (fotorecept) Vaše

Kúpila som dva baklažány. Jeden som vysmažila v trojobale a syrovej strúhanke. Druhý som robila zapekaný so syrom, šampiňónmi, cesnakom, kyslou smotanou, paradajkami.

Cestoviny s paradajkami a baklažánmi Cestoviny s paradajkami a baklažánmi Vaše

Komerčný recept
Ste hladní? Želáte si chutné a rýchlo pripravené jedlo? Neexistuje nič ľahšie! Trochu cestoviny, paradajok a baklažánu so správnym pomerom korenín a za 40 minút si môžete vychutnávať čarovné chute Stredomoria.

Baklažán dusený v miso omáčke Baklažán dusený v miso omáčke Vaše

Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, čo je fermentovaná sójová pasta. Miso sa považuje za jednu z najzdravších potravín, ktorá vraj dokáže ochrániť aj pred chorobou z ožiarenia. Existuje niekoľko druhov, podľa toho, čo sa do zmesi pridáva, ale v zásade sa rozdeľujú na biele, červené a zmiešané. Ja som použila genmai miso (pridáva sa hnedá ryža), ktoré patrí k tým tmavšieho zafarbenia. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit/

Jarné pohánkoto Jarné pohánkoto Vaše

BEZ MLIEKA, LEPKU, VAJÍČKA a SÓJE. Viac receptov na: https://www.facebook.com/ReceptyodVeron/

Cestoviny so zeleninou Cestoviny so zeleninou Vaše

Jedlo s letnou náladou.

Pikantná baklažánová nátierka (fotorecept) Pikantná baklažánová nátierka (fotorecept) Vaše

Základný recept mám od mamy, ona má cesnakovo-baklažánovú nátierku tiež veľmi rada. Ja som ju ešte doplnila kápiou, medvedím cesnakom a tahinovou pastou, tá tam ale nemusí byť.

Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept) Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept) Vaše

Prihováram sa vám ešte stále s fašiangovým ksichtom :) Recept je jednoduchý, ale chutný, vhodný aj pre tých, ktorí sa v týchto dňoch venujú nejakej očiste:). Zdroj: pazitka.cz, úpravy mne podobné...

Recept bez obrázku Baklažán s mozzarellou a grilovanou zeleninou Vaše

Baklažán nakrájame na plátky a osolíme a opečieme na panvici. Vyberieme a poukladame naň plátky mozzarelly.

Baklažánové pizze vegan-bezlepkové (fotorecept) Baklažánové pizze vegan-bezlepkové (fotorecept) Vaše

Vhodné ako predkrm, hlavné jedlo alebo ako občerstvenie na párty

Baklažánová nátierka Baklažánová nátierka Vaše

Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho z každej strany, stačí 4 - 5 minút.

Baklažánová nátierka (fotorecept) Baklažánová nátierka (fotorecept) Vaše

Super zeleninová nátierka. Dávam ju vnučke na desiatu.

Kapor a baklažán s opečenými zemiakmi a miešaným šalátom (fotorecept) Kapor a baklažán s opečenými zemiakmi a miešaným šalátom (fotorecept) Vaše

Na tanieri som z miešala 3 pl hladkej múky, 1 čl mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie a trochu sušeného cesnaku.

Opečené plnené palacinky naslano Opečené plnené palacinky naslano Vaše

Ak by sa použili tortilly, dostali by sme quesadilly, obúbené mexické jedlo. Táto variácia s palacinkami ma zaujala na stránke mladej Rusky Ally.

«1 2 ...20 »


Magazín

Dubovské či budmerické?
Už tento víkend obujú tisícky enofilov vínne topánky. Od Bratislavy po Smolenice bude tradične otvorených viac ako stopäťdesiat pivníc.

Biela, čierna, či červená: Reďkovka dodá jedlu farbu i vitamíny
Reďkovky už nie sú výsadou len jarných receptov. Táto rýchlorastúca chrumkavá zelenina svojou výraznou chuťou pozdvihne každé jedlo. A vedeli ste, že sa dá využiť aj jej vňať?

Varecha 21/2016: Bryndzový špeciál
Časopis Varecha v piatok 27. mája v denníku Pravda.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2016
1234567
891011121314
15161718192021
222324 25 26 27 28
29 30 31

Aktuálne súťaže Varechy

Súťaž na máj o najlepší recept
Súťažíme aj v máji! Pridaj na Varecha.sk svoj recept a budeš automaticky zaradení do našej súťaže o najlepší recept mesiaca a môžete vyhrať pekné ceny.

Najlepšie nápady mesiaca apríl 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca apríl 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

FOTOSÚŤAŽ o najkrajšiu tortu
Máš vo svojom fotoarchíve fotky svojich tortových výtvorov? Neváhaj, pridaj ich na našu stránku Najkrajšie torty a hraj o vstupenky na celoslovenskú cukrársku výstavu TORTY & svet pečenia.

SÚŤAŽ: Aj tento mesiac varte s nami a vyhrajte poukaz do školy varenia v Poluse
Naša súťaž Varíme s Varechou o najobľúbenejšie recepty pokračuje aj v máji.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 21/2016: Bryndzový špeciál Bryndzový špeciál
Časopis Varecha v piatok 27. mája v denníku Pravda.


TOPlist