Perkelt v kapustnici s klobáskou a hríbami /fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 2. júla 2012

Domáca kapustnica nám chutí či v zime, či v lete. Varievam ju aj počas leta,lebo mám svoju sudovú kapustu, ktorá by mala vydržať až Zobraziť celý popisDomáca kapustnica nám chutí či v zime, či v lete. Varievam ju aj počas leta,lebo mám svoju sudovú kapustu, ktorá by mala vydržať až do novej.Nepoužila som do nej údeninu, lebo je to dosť ťažké, ale som pripravila perkelt. Pridala som aj domácu neúdenú klobásku a rebrá..

180 minút
príprava

Suroviny

250 g
150 g
2 ks
500 g
hrsť
250 g
2 ks
1 ks
2 lyžice
1 lyžica
1/2 lyžice
1 lyžica
štipka
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Na začiatku som si pripravila suroviny..,bravčové pliecko som pokrájala na malé kocky, tiež som vybrala zo suda kyslú kapustu a pokrájala na menšie kúsky..očistila cibule a pokrájala na kocky..do rajnice som si dala lyžicu masti a ked sa roztopila pridala som pokrájanú cibuľu..opražila do sklovita a pridala som umyté pokrájané mäso..dusila som ho do vtedy, kým sa všetka tekutina neodparila a zostala iba masť,vtedy som pridala červenú papriku, zamiešala a podliala deci vodou.. osolila,okorenila, pridala celú rascu a prikryté dusila do mäkka.. počas dusenia som premiešala a podlievala malým množstvom vody..

    Perkelt v kapustnici s klobáskou a hríbami /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca som dala pol lyžice oleja, pridala som lyžicu vrchovatú krištálového cukru na skaramelizovanie..potom som pridala pokrájanú cibuľku, opražaila a pridala pokrájanú kapustu..toto všetko som miíešala, aby sa kapusta troška osmahla...podliala som ju studenou vodou a pridala som do nej neúdenú domácu klobásku..

    Perkelt v kapustnici s klobáskou a hríbami /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Potom som pridala umyté neúdené rebrá..

    Perkelt v kapustnici s klobáskou a hríbami /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Nechala som kapustu dobre uvariť .pred dovarením som pridala hríby, ktoré som hneď na začiatku namočila do vody..vo 2 dl vody som vymiešala 2 lyžice hladkej múky a pridala dom do kapustnice a hneď som pridala aj domáci rajčinový pretlak,,,toto všetko som nechala povariť a na záver som pridala hotový perkelt a pokrájaný cesnak..všetko som dosolila, okorenila a kapustnica je hotová..prajem dobrú chuť..

    Perkelt v kapustnici s klobáskou a hríbami /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    tieto rebrá som dala do kapustnice...

    Perkelt v kapustnici s klobáskou a hríbami /fotorecept/ - obrázok 5

Diskusia k receptu

zdenkas
Uj,veru aj ja by som si dala.Kapustnica je jedno z mojich najobľúbenejších jedál.A tá tvoja vypadá fajne.
izabella929
margaretka28., pre mňa je novinka, že nedávaš pretlak..tak je potom tá kapustnica bledá...pretlak dáva kapustnici šmrnc, je takú úžasná, chutná a skvelá, .... ak vyskúšaš, napíšeš mi o tom?
margaretka28
@izabela929 ,ty dávaš len štipku červenej papriky,my zasa dávame veľa a od toho je potom červená,pretlak dávam iba do čerstvej kapusty,ale áno niekedy to vyskúšam a potom napíšem či nám chutilo,rada skúšam nové veci.:-)
izabella929
@margaretka28 ,moja zlatá, dala som preto štipku červenej papriky, lebo aj domácej klobáske bolo dosť červenej papriky a tá sa mi samozrejme počas varenia z nej vyvarí...tu u nás sa to používa...verím, že vám bude chutiť.-))si milá , s tebou si vždy rada popíšem .-))))
njdevil
@Izabella929 , tiez davam pretlak, zvyrazni chut kapusty, je to zradielko bez chyby, dnes vecer varim, uz sme ju davno nemali, a vdaka Tebe mam postarane...:-)
izabella929
@njdevil , veľmi pekne ďakujem za komentár a teším sa, že si môj skvelý priaznivec, s ktorým máme podobné chute.-)))
jokin
zaujímavý recept určite stojí za vyskúšanie, ukladám do kolonky skúsiť
akeber
1 * hm mám poslednú nakladanú kyslú kapustu asi urobím
fatra
eeeeeeeeeeeeeej ,narobila si mi chute,vyzera to vyborny recept a zajtra ho idem uskutocnit,potom napisem ako sa mi vydaril ...na teraz vdaka
fatra
...to patrilo pani ,,Izabella929,, vdaka za recept ,,bravcovy perkelt,,
izabella929
@fatra , ďakujem veľmi pekne a teším na správu, ako to chutilo...tak ešte dodám, že mäso varené len tak v kapustnici má celkom inú chuť, ako mäso urobené najprv ako perkelt a tak pridané do kapustnice...výborná chuť a dodá aj kapustnici výnimočnú chuť..)))
evanaaa
@izabella929 , tak takto ja robím vianočnú ( ale aj veľkonočnú) kapustu, až na to, že ja ju dávam už do skoro mäkkého mäsa, ktoré robím ako ty aj s údeným, ale pokrájaným na kocky ako to bravčové, a v ňom ju do mäkka varím, medzi varením pridám pootm aj klobásku.Čiže, robím všetko v jednom hrnci a na chuti to nemení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia