Perkelt v kapustnici s klobáskou a hríbami /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Domáca kapustnica nám chutí či v zime, či v lete. Varievam ju aj počas leta,lebo mám svoju sudovú kapustu, ktorá by mala vydržať až do novej.Nepoužila som do nej údeninu, lebo je to dosť ťažké, ale som pripravila perkelt. Pridala som aj domácu neúdenú klobásku a rebrá..

180 minút
príprava

Postup

  1. Na začiatku som si pripravila suroviny..,bravčové pliecko som pokrájala na malé kocky, tiež som vybrala zo suda kyslú kapustu a pokrájala na menšie kúsky..očistila cibule a pokrájala na kocky..do rajnice som si dala lyžicu masti a ked sa roztopila pridala som pokrájanú cibuľu..opražila do sklovita a pridala som umyté pokrájané mäso..dusila som ho do vtedy, kým sa všetka tekutina neodparila a zostala iba masť,vtedy som pridala červenú papriku, zamiešala a podliala deci vodou.. osolila,okorenila, pridala celú rascu a prikryté dusila do mäkka.. počas dusenia som premiešala a podlievala malým množstvom vody..
  2. Do hrnca som dala pol lyžice oleja, pridala som lyžicu vrchovatú krištálového cukru na skaramelizovanie..potom som pridala pokrájanú cibuľku, opražaila a pridala pokrájanú kapustu..toto všetko som miíešala, aby sa kapusta troška osmahla...podliala som ju studenou vodou a pridala som do nej neúdenú domácu klobásku..
  3. Potom som pridala umyté neúdené rebrá..
  4. Nechala som kapustu dobre uvariť .pred dovarením som pridala hríby, ktoré som hneď na začiatku namočila do vody..vo 2 dl vody som vymiešala 2 lyžice hladkej múky a pridala dom do kapustnice a hneď som pridala aj domáci rajčinový pretlak,,,toto všetko som nechala povariť a na záver som pridala hotový perkelt a pokrájaný cesnak..všetko som dosolila, okorenila a kapustnica je hotová..prajem dobrú chuť..
  5. tieto rebrá som dala do kapustnice...