Penne z woku fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 28. januára 2015
Penne z woku (fotorecept)
Foto: mariamka

Dnes sa mi úspešne podarilo vypáliť môj nový wok. Toto bolo premiérové jedlo, tak sa idem s ním pochváliť. Chutilo úžasne. Wok nie je Zobraziť celý popisDnes sa mi úspešne podarilo vypáliť môj nový wok. Toto bolo premiérové jedlo, tak sa idem s ním pochváliť. Chutilo úžasne. Wok nie je podstatný, omáčku pripravíte bežne v hocijakej panvici. Verím, že bude chutiť rovnako dobre.

Suroviny

200 g (alebo iné)
1 ks
1 ks
2 PL kocky
6-8 ks menšie čerstvé
150 ml
200 g
 drevené
 sušené
 na oprážanie
 na cestoviny




Postup

  1. 1

    K tomu woku: Bola to menšia alchýmia, ale myslím, že sa vydaril. Pre info: je to obyčajná plechová panvica, ktorá kalením získa trvácnosť a nezameniteľné vlastnosti. Riadila som sa videami z youtube.

    Penne z woku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poďme na ten recept. Penne /príp. iné cestoviny/ uvaríme vopred. Scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Trochu vody z vývaru si môžete nechať na podlievanie. Slaninu, cibuľu, bielu časť póru nakrájame. Panvicu rozhorúčime, pridáme olej a nakrájanú slaninu so zeleninou. Sprudka opekáme, prehadzujeme cca 1-2 min. Pridáme na väčšie kusy pokrájané šampiňóny. Celé spolu opekáme a stále miešame cca 3 minúty. To len odhadujem, lebo to ide naozaj rýchlo.

    Penne z woku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme šľahačkou a namrvíme nivu.

    Penne z woku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešame a hneď pridáme cestoviny. Ak treba, podlejme vodou z cestovín /ja som nepotrebovala/. Okoreníme čmk, tymiánom, prehrejeme, podávame.

    Penne z woku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Najviac ma prekvapili šampiňóny, boli šťavnaté, plné chuti. Mám radosť z nového pomocníka, dobrú chuť aj vám :)

    Penne z woku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

bebetko
som tvoj fanusik :D milujem taketo penne, a wok uprimne zavidim,masko sa na nom robi efektnejsie ako na panviciach :) super :)
kecemis
Gratulujem k woku. Pekne si ho hned na zaciatok vypalila.
eviana
Pripájam sa ku gratulácii... ide Ti to s ním jedna radosť ;) Len tak ďalej :)
mariamka
@bebetko , @kecemis , @eviana , dakujem za gratulacie a za priazen, vazim si to, ale primarne, pre mna nie je Varecha o komentaroch, skor o receptoch a ich realizacii, uz som dala podnet na redakciu, ci je mozne zverejnit recept bez moznosti pridat komentare, neberte to v zlom, myslim to vseobecne, mozno by to prospeslo tejto stranke, je to uz len na vyvojaroch, ako to vyriesia, bola by tam volba komentovat/nekomentovat,, ved, naco sa stresovat :))
radost
@mariamka
jedlo je aj pre nás jedlé..
ešte..
píšeš:vok nie je podstatný..urobiť možno v panvici..
predsa len:poprosím-i niekoho dalšieho z vlastníkov -akú má vok prednosť..??
bo nemám..či mám šetriť..
:-)
frezia68
A ja som Ti za premiéru dala ***** :-) ,aj za chutný recept.
tiginko
milujem takéto jednoduché a pomerne rýchle recepty. Mohla si pridať aj recept na Ako sa kalila oceľ :-) Toto upgradovanie plechu na vyšší level som voľakedy dávnejšie videla tuším v telke. Šikulka si
tiginko
tak teda season by ma v tejto súvislosti nenapadlo :-) Díky Korčagine :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia