Penne z woku (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Dnes sa mi úspešne podarilo vypáliť môj nový wok. Toto bolo premiérové jedlo, tak sa idem s ním pochváliť. Chutilo úžasne. Wok nie je podstatný, omáčku pripravíte bežne v hocijakej panvici. Verím, že bude chutiť rovnako dobre.

Suroviny

Postup

  1. K tomu woku: Bola to menšia alchýmia, ale myslím, že sa vydaril. Pre info: je to obyčajná plechová panvica, ktorá kalením získa trvácnosť a nezameniteľné vlastnosti. Riadila som sa videami z youtube.
  2. Poďme na ten recept. Penne /príp. iné cestoviny/ uvaríme vopred. Scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Trochu vody z vývaru si môžete nechať na podlievanie. Slaninu, cibuľu, bielu časť póru nakrájame. Panvicu rozhorúčime, pridáme olej a nakrájanú slaninu so zeleninou. Sprudka opekáme, prehadzujeme cca 1-2 min. Pridáme na väčšie kusy pokrájané šampiňóny. Celé spolu opekáme a stále miešame cca 3 minúty. To len odhadujem, lebo to ide naozaj rýchlo.
  3. Zalejeme šľahačkou a namrvíme nivu.
  4. Premiešame a hneď pridáme cestoviny. Ak treba, podlejme vodou z cestovín /ja som nepotrebovala/. Okoreníme čmk, tymiánom, prehrejeme, podávame.
  5. Najviac ma prekvapili šampiňóny, boli šťavnaté, plné chuti. Mám radosť z nového pomocníka, dobrú chuť aj vám :)