Pečeňová paštéta

Pečeňová paštéta
Foto: ola111
ola111Ola111, recept pridal: 10. apríla 2011 17:11Ďalšie jeho recepty

Pre všetkých,čo obľubujú kuraciu pečeň.

Suroviny

20
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Rozmixovanú,alebo pomletú kuraciu pečeň,
Pečeňová paštéta - obrázok 1

olej,celé vajcia,vyšľahanú šľahačku,soľ,vegetu,mleté čierne korenie,dobre premiešame.
Pečeňová paštéta - obrázok 2

Zmes vylejeme do vymastenej,hrubou múkou vysypanej formy-jenská misa,srnčí chrbát.
Pečeňová paštéta - obrázok 3

Pečieme 20 minút zakryté alobalom,odkryjeme,pečieme asi 30 minút-je to individuálne, či je paštéta upečená,zistíme pomocou špajdle-pichneme uprostred,keď sa nelepí, je hotová.
Pečeňová paštéta - obrázok 4

Podávame teplé,alebo studené s chlebom,uhorkou,rôznymi šalátikmi.
Pečeňová paštéta - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

29 komentárov k receptu
  • iboja, 10. apríla 2011 o 21:25
    super už dávno som hladala tento recept ...ukladám si


  • michsamant, 10. apríla 2011 o 21:48
    mnam, dala by som si


  • enerrgizer, 10. apríla 2011 o 22:02
    ukladám... mám pečeň v mrazničke tak vyskúšam :-)


  • marianne69, 10. apríla 2011 o 22:25
    ....uz som podobny rcp niekde citala a nemozem ho najst,tvoj prisiel vhod:-)(KK)


  • cica2, 10. apríla 2011 o 22:54
    supér!


  • evanaaa, 11. apríla 2011 o 01:29
    Tiež som takto robila, ale dala do malých pohárikov, lebo toľko naraz by sme nezjedli, len neviem, aká bude teraz, ešte som nechutnala. Dúfam, že sa neskazila, aj som ju sterilizovala.


  • ola111, 11. apríla 2011 o 06:22
    Všetkým ďakujem,@evanaaa ,keď ju ochutnáš,daj vedieť,to je veľmi
    dobrý nápad,tiež by som skúsila,len čo urobí tá smotana pri
    sterilizácii...


  • foska, 11. apríla 2011 o 14:22
    Ja som robila minuly rok z viacerych druhov pecienky podobny recept (tiez tam isla slahacka), pasteku som dala do malych poharikov (pozor, nedavat pohariky do plna, ale 2cm od vrchu!), sterilizovala som 2 hodiny a nic sa nepokazilo, vypalila uplne skvele ;)


  • marta23, 11. apríla 2011 o 15:05
    Super nezdravé jedlo: olej, mastná smotana, vajcia-cholesterol, pečeň-plná odpadových látok z tela. No čo už, dobrú chuť!


  • michsamant, 11. apríla 2011 o 15:08
    @marta23 ake mile :) dakujeme!


  • evusik, 11. apríla 2011 o 15:34
    a ja sa veru k Veľkej noci chystám urobiť takéto nezdravé jedlo... a aké je dobré :-)


  • ola111, 11. apríla 2011 o 15:57
    @marta23 ,na vareche je plno receptov,výborných,zdravých
    i nezdravých,je na každom, čo si vyberie,ale znechucovať niekomu
    dáke jedlo,to som nedovolila ani svojim deťom,keď boli malé.


  • nada1326, 11. apríla 2011 o 15:58
    veru, aj ja musim vyskusat... dakujeeem :)


  • marta23, 11. apríla 2011 o 16:35
    Ja si tie sarkastické poznámky nevšímam. Pečeň je sklad všetkého zlého, plná škodlivín a ich degradovaných zložiek, ktoré vznikli počas biochemických oxidačno-redukčných procesov - trávení potravy a pri čistení krvi v tele ľudí ale aj v tele spomínaných kurčiat. A musím priznať, že aj mne restovaná, nielen kuracia ale aj bravčová pečeň občas chutí. :)


  • ola111, 11. apríla 2011 o 18:21
    @foska ,vyskúšam to,@michsamant ,som sa na tebe zasmiala,tri slová-
    a aké výstižné,ďakujem vám,všetkým.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 14 komentárov)
  • viera1, 11. apríla 2011 o 18:22
    Bože,čím to je - počasím ???


  • mata3636, 11. apríla 2011 o 18:35
    @marta23 - keby sme takto rozmýšľali, to by sme nemohli jesť nič. veď posúď sama: vajcia-dioxíny, cholesterol, bravčové-mastné, hovädzie-šalené, hydina-samý hormón, ovocie zelenina-dusičnany, cukor biele pečivo-absolútne nie-chceme byť predsa štíhle. najlepšie je všetko s mierou :))


  • jeka, 11. apríla 2011 o 19:07
    robili sme ju v sobotu,ale z bravč.pečene,ale upečnú sme ju rozmixovali a bola veľmi chutná.


  • amia, 11. apríla 2011 o 20:36
    dobrota


  • dogagador, 11. apríla 2011 o 21:39
    na toto sa necham nahovorit!


  • dogagador, 11. apríla 2011 o 21:42
    ps @marta23 : cokolvek jes, vo vsetkom je aspon nieco skodlive. ale ja tu tiez nechcem byt naveky, takze preco si nepochutnant na tych vynikajucich skodlivinach kym som tu ??? :-)))


  • milamila, 12. apríla 2011 o 08:19
    Ďakujem za skvelý recept, len sa chcem opýtať, neskúšali ste tam pridať aj podusenú cibuľku, jedna moja známa dáva a hovorí, že tým nič nepokazí a že je tá paštéta chutnejšia


  • evanaaa, 12. apríla 2011 o 13:17
    Celkom dobrý nápad, Milamila, ja som ju tam totiž pridala ako spomínaš , je to lepšie aj tak,aj onak.


  • ola111, 12. apríla 2011 o 14:30
    Ďakujem všetkým,@dogagador ,presne tak a@milamila ,s dusenou
    cibuľkou som ju ešte nerobila,tiež to môže byť dobré,treba skúsiť.


  • helca103, 16. apríla 2011 o 00:39
    robievam a iba odporúčam je to fajnota aj na studeno aj na teplú úpravu. Už som vyskúšala aj bravčovú pečeň a je tiež dobrá len namiesto oleja davám kačaciu mast.


  • ursula4, 17. apríla 2011 o 21:58
    už ju máme skoro zjedenú,je fajn,ale chcem upozorniť tých,čo sa na ňu ešte len chystajú,nepečte ju v srnčom chrbáte-je to malá forma.Pečte ju vo väčšej forme,napr.takej aká je na obrátku pri rcp.


  • mariaklara, 9. mája 2011 o 21:05
    Toto poznám a robila som to asi 2 -3 krát. Je to dobré ( nezdravé ) ale veď to nejeme každý deň. @oli , dalo by sa to urobiť zo zajačích pečienok, neskúšala si to ešte ?


  • hugoman, 13. septembra 2011 o 16:43
    @marta23 - mala by si vediet, ze v peceni sa neskladuju ziadne skodliviny, a NEohlupovat ludi tymito bludami. Pecen je najdokonalejsia biochemicka tovaren na svete, ktora tie skodliviny prakticky nici a neutralizuje. Obsahuje sice viac zeleza, ale inak je nezdravsie ked si co i len raz zabudnes umyt jablko z obchodu :)


  • modrykamen, 25. novembra 2011 o 13:04
    Niektorí moji starí rodičia a prarodičia z oboch strán sa dožili veľmi vysokého veku a jedli len samé nezdravé jedlá. Je pravda, že bio, ktoré si sami dopestovali alebo vychovali, ale aj vzduch bol čistejší.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist