Pečeňová paštéta fotorecept

afataga - fotkaafataga, 3. januára 2015
Pečeňová paštéta (fotorecept)
Foto: afataga

Prvý pokus

30 minút
príprava
25+60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 ks (veľká nadrobno nakrájaná)
4 PL
4 ČL
2 ČL (čerstvo drvené)
2 ČL (čerstvo drvené)




Postup

  1. 1

    Na masti som orestovala cibuľu do bledohneda asi 5 min.

    Pečeňová paštéta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som mletý bôčik a restovala kým sa mäso zatiahlo asi 10 min., pridala som mletú pečeň a zas som rýchlo orestovala, pridala som soľ a korenie

    Pečeňová paštéta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som to celé rozmixovala ponorným mixérom nie úplne na hladkú kašu

    Pečeňová paštéta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnila som do pohárov od veľkej horčice asi do 2/3 a sterilizovala som 60 min. na 100° C. Vyšlo mi 6 ks a dve misky na koštovku.

    Pečeňová paštéta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

paploska
fajnovka, ale to ideš zjesť sama? :-) inak pomaly ale isto mi dochádza tvoje skvelé chilli :-(
finczi
Mňam. Ešte som nesterilizovala, ďakujem za radu, aj ja skúsim... KK Pekný deň!
rulik
kedysi som sa o to pokúšal, ale asi zlou sterilzáciou som sa o to pripravil, niekde som čítal, že je dobré na druhý deň ešte raz kratšie zasterilizovať
tiginko
podobnú sa chystáme práve dnes robiť, skoro navlas rovnaké zloženie (s muškátovým orechom), len my to trikrát premelieme za surova a potom sterilizujeme 2 hod. Chuťovo zrejme budú veľmi podobné.
afataga
som rada, ze sa vam rcp paci
@rulik ja dva krat sterilizujem len huby, dufam, ze sa mi to nepokazi
@tiginko ja som ju robila prvy krat, tak si len budem drzat palce :-)
@michaleaa to znamena, ze rychlo miesas, kym maso zmeni farbu z cervenej na sivu, neviem to inak vysvetlit, skratka nebude surove
havino
ked mne to tu do úst nedajú, že moc pečienkové, ja by ju jedla stále, išla som napísať, že muškátového si skús na budúce, @tiginko napísala. Ked som minulý rok podobnú urobila a nechceli mi ju, tak takúto hotovú som im zvlášť s maslom vymiešala a už, že dalo sa. A takto v pohárikoch som ju kačacou masťou polievkovou lyžicou zaliala, mala by o čosi dlhšie vydržať.
eviana
Som presvedčená o tom, že veru táto paštéta dlho nevydrží...teda ak by bola u nás v špajzi, tak už dnes by bolo po nej, vyzerá úžasne...s čerstvým chlebíkom, cibuľkou... presne podľa môjho gusta :) 5*
9153_1670018805 - profilový obrázok
pn
pn
Môžem namiesto bravčovej pečene použit kuraciu? Ďakujem
afataga
@pn (24.9.2023 19:45)

Ja myslim, ze mozes, ale my ju nemame radi. To uz by som radsej dala husaciu, alebo kacaciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia