Pavlova roláda fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 13. januára 2013

Pavlova je znama a velmi oblubena torta. Hovori sa, ze Pavlova bola prvykrat urobena na Novom Zelande na pocest znamej ruskej baleriny Anny Pavlovej. Zobraziť celý popisPavlova je znama a velmi oblubena torta. Hovori sa, ze Pavlova bola prvykrat urobena na Novom Zelande na pocest znamej ruskej baleriny Anny Pavlovej. Novy Zeland aj Australia si privlastnuju Pavlovu ako svoj narodny dezert. Prava Pavlova je upecena ako torta. Ja som minule videla tuto variaciu, Pavlovu na sposob rolady.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
175 g
50 g
300 ml
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Najprv som vyslahala mixerom bielky do tuha. Potom som za staleho slahania pridala jemny krystalovy cukor. Cukor som pridavala postupne po lyziciach. Vyslahany tuhy bielkovy sneh som dala na plech velkosti 20/30cm, na ktory som dala papier na pecenie.

    Pavlova roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielkovy sneh som rozotrela na plech a posypala som ho mandlovymi lupienkami.

    Pavlova roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roladu som piekla vo vyhiatej rure 150C 20 minut. Treba to sledovat. Velmi zalezi od rury. Rolada je upecena, ked je na vrchu kremovej farby. Upecenu roladu som vybrala s papierom z plechu

    Pavlova roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a otocila som ju na pripraveny papier na pecenie, ktory som posypala jemnym krystalovym cukrom.

    Pavlova roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vychladeny plat som potrela vyslahanu slahacku a do plovice platu som poukladala ovocie. Ja mam teraz vela cerstvych cucoriedok a malin, preto som pouzila toto ovocie. Urcite sa moze pouzit hociake ine ovocie. Najlepsie je k tomu kyselkave ovocie.

    Pavlova roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Roladu som potom pomocou papiera prelozila napoly.

    Pavlova roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto vyzerala po prelozeni.

    Pavlova roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nebola som si ista ako ju prelozit na tacku, tak som ju tam pretocila. Nebol to moc dobry napad, lebo rolada je trochu na vrchu stlacena. Na druhykrat ju skusim prelozit dlhym nozom. Rolada bude potom vyzerat ako vyzera na obrazku c. 7.

    Pavlova roláda (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

babkamt
Tvoju roládu som si hneď uložila do kk. Mám mnoho zamrazených malín a jahôd , tak ju vyskúšam.Ďakujem za podrobný popis a fotky.
sovka62
Fíha, toto v lete určite vyskúšam. Dani, pred naplnením rolády si ju aj s papierom polož na servírovaciu tácku, naplň, prehni a potom papier opatrne vytiahni, roládu pridrž drevenou vareškou, aby sa nerozdrúzgala. A máš po starosti.
1x ariel
stacy77777
nádherný recept a veľká výzva...od kedy som na Vareche,pomaličky skúšam aj ťažšie recepty,výsledok síce nie je vždy naj..., ale veľmi rada vyskúšam
jerica
@palokuchki , Danielka, tak to je priam zážitok vidieť túto krásnu kreáciu , nedám si pokoj , aby som to neskúsila spraviť . Je to ako sen , ten tvoj recept . Peknú s požehnaním nedeľu prajem .
klaura
tak toto vyzerá veľmi pekne ... mám ešte bielka v chladničke ... už viem, ako ich miniem ... :)
cistinka
Pekný recept...tiež vyskúšam pre zmenu túto tvoju roládu.
tetrisss
No to musi byt uzasna chut, samy vanok, necudo, ak naozaj bol tento dezert vymysleny pre etericku baletku. Mozno sa niekedy odhodlam.
palokuchki
Dakujem vam za vase komentare. @sovka62 , vdaka za radu. Ved som si myslela, ze som mala roladu hned aj s papierom polozit na tacku a papier potom spod nej vytiahnut. @stacy77777 , treba skusat aj tazsie veci, neboj sa toho. Aj mne vsetko vzdy nevyjde perfektne, ale len skusanim sa zdokonalujeme. Aj tato rolada mi trochu pukla na boku, nie je perfektna. @jerica , aj ja srdecne pozdravujem. Vsetkym vam tiez zelam krasnu nedelu.
dorenika
ja som este nerobila ani tortovu pavlovu a ta tvoja rolada vyzera este o nieco zlozitejsie,snad sa k tou casom dopracujem ukladam do kk:)
zuzkabluzka
kraaasne, ja sa tiez stale chystam pavlovu vyskusat, ale snad vdaka tvojmu paradnemu receptu sa konecne odhodlam, kk
ancicka
tak táto roládka je parádna,no iste aj chuť je veľmi dobrá.pri nejakej slávnostnejšej priležitosti ju vyskúšam.Dík.kk
izabella929
niečo úžasnéééé.-)) až sa priam pýta, poď ma papkať.-))) krásna a je vidieť, že je úplne čerstvá a plná skvelých čerstvých produkrov.-)))
turistka
Je výnimočná, ešte som o recepte nikdy nepočula a nieto jedla, budem zbierať bielka a vyskúšam.
myalab
mne sa paci viac ako torta, lepsie sa aj serviruje :)
klaudia968
vyzerá úžasne, mám tiež nejaké ovocie v mrazáku určite čo najskôr vyskúšam
marijanka712
je krásna a velmi dobre vypadá aj pre oči tiež nemám žiadne skúsenosti s týmto druhom cesta, ale asi nastal čas aby som to odskúšala práve na tvojom rp. ukladám a ked prídu prvé jahody iste to skúsim prekrásne vydarená roláda , vy´padá lahunká ako pápierie ešte by ma zaujímalo ako sa to krája neláme sa pretože mne to tak krehko vypadá???
alexdidi
Veľmi pekne vyzerá tvoja roláda a viem aká je dobrá.Včera som totiž tiež robila Pavlovu s kiwi a dnes sme si na nej pochutnávali....fajnový dezert to je,fakt...
starkamajka
Táto roláda vyzerá veľmi chutne,už je v kk,len čo nazbieram bielka tak sa do nej pustim,bude prekvapko pre rodinku.Blahoželám Ti ďalšiemu paknému rcp.
orchidea
prekrásny recept...prekvapilo ma, že ju netreba stočiť po upečení ako iné rolády a to sa mi páči...ukladám si a vyskúšam...a to čerstvé ovocíčko je super...:)
palokuchki
Vsetkym vam dakujem za velmi mile komentare. Som rada, ze sa vam roladka paci a dufam ze ked ju vyskusate budete s nou spokojni. @marijanka712 , roladu som krajala tenkym nozom, ktory som si predtym namocila do studenej vody. Krajanie rolady islo dobre, len tie mandle som niekedy musela trochu posunut, lebo tie sa horsie krajali. Dala by som ich tam ale zase, lebo dodavali rolade prijemnu chut. @tinca , aj ja som sa toho bala, ze sa mi to cesto pri pretacani zlomi, ale nestalo sa tak.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Super roláda. Je taká ako pierko. Určite vyskúšam.
hahaias
Tá roláda sa mi páči, musím vyskúšať, si šikulka
frezia68
Fíííha,snehová a so šľahačkou,to musí aj s tým ovocím chutiť:-) tak rada by som teraz bola v Austrálii,hoci horúčavy nemám rada,ale to ovocie :-)))
sonulienka
Prekrásna roláda tiež som si ju uložila dúfam len, že ak ju budem skúšať sa mi podarí tak ako Tebe.
tatranka
Danielka,krásny recept a to čerstvé ovocie,nemá chybu.Recept uložený.
dorisa
Danielka,prekrásne....museli ste si pochnať:))))))
babidka
Uzasna je , mam teraz bielkov od Vianoc dost ale najprv musim urobit Pavlovu :-) a potom tuto roladu . mam este nejake zmrazene drobne ovocie , takze asi bude s lesnymi cucoriedkami a jahodami . Trosku sa bojim toho preklapania , ale snad sa nic nestane ...
denyany
aj mňa si naštartovala- veľmi dlho sa odhodlávam na tortu Pavlova a teraz, hádam, sa na to dám. tvoja roláda vyzerá chutne, len zahryznúť.
babav
Krasny zakusok a to ovocie na uvodnom obrazku ako vymalovane.Niet nad cerstve z vlastnej urody.Sikulka ,stale vyvaras
a vypekas nieco nove a zaujimave!
medulienka122
keď nevidím, neuverím, že s takým krehkým materiálom sa dá takto "vyšantiť", je úplne super, a ešte ti ani nepraskla, si šikulka!
salinka
Naozaj skvelé. Mala som na teba nejaké dotazy, ale všetko som sa už dočítala v predchádzajúcich komentároch. Ešte mi ale jedna otázka ostala: či sa mi to tak perfektne vydarí ako tebe:-)
spetkasoli
no tak toto ma dostalo, to je nádhera a určite neskutočná dobrota!!! Si velmi šikovná @palokuchki. Určitě túto mňamku vyskúšam, len nebude tak pekná ako tvoja a dávam ti palec nahoru. Díky za inšpiráciu, maj sa krásne:)
palokuchki
Dakujem vam este raz vsetkym za vase komentare. Kazdy jeden ma velmi potesil. @frezia68 , tie horucavy uz pomaly prestavaju. Momentalne je tu celkom prijemne. @sonulienka , @babidka , @salinka , @spetkasoli , nebojte sa toho. Urcite sa vam to vydari. Najdolezitejsie je dobre vyslahat ten sneh. Najprv vyslahat bielka dobre do tuha a potom za staleho slahania postupne pridavat cukor. Naslahane bielka musia byt tuhe a leskle, tak ako su na obrazku c.1. Potom ich len roztriet na plech a upiect. Dufam, ze vsetci co tuto roladu vyskusate budete s nou spokojni.
elisticka
kraaaaaaaaaaaaaaaaasa!!! az dnes som objavila tuto dobrotu ..no neviem ci najdem odvahu ju upiect:-)))
janger
Danka, aka krasavica rolada :-). A s tym tvojim paradnym ovocim, mnam... Len sa chcem spytat, ta bielkova hmota je v tomto recepte iste makka? Nie presusena ako pri torte Pavlova?
ailuj82
Dnes som ju vyskúšala a už aj patrí medzi naše stálice :) Je fakt výborná, nie presladená, ovocie som dala mrazené. Mňam. Vďaka za super recept :)
yufka
Danka,tvoja roláda vyzerá úžasne,chcem ju určite vyskúšať,mám ale veľmi zlé skúsenosti so snehovými plátmi a povedala som si ,že už nikdy viac.
no keď sa pozerám na tú tvoju roládku,no nedá mi to,aby som to nevyskúšala.
chcela by som sa ťa opýtať,či ten snehový plát po dlhšej dobe neomokrie a nesplasne,udrží aj napr.kremovú plnku s ovocím alebo tvarohovú plnku so šľahačkou?
ďakujem pekne za odpoveď.

palokuchki
@yufka , to snehove cesto bolo taketo lahke nadychane aj na druhy den. Vtedy som roladu dojedali. Na plnku je najvhodnejsia slahacka.
pivonka
Úžasná roláda. Tie mandle sú skvelý nápad, aj chuťovo, ale dodávajú roláde luxusný vzhľad. Tiež obdivujem, že sa nezlomila. Si macher.
babaaja
vyzera krasne. cez vikend chcem vyskusat len mi nejde do hlavy, ze ked mam te zapeceny sneh na celom plechu a prehnem ho na polovicu, nedostanem peknu roladu ale nejake cudo siroke. ako mam postupovat? dakujem
palokuchki
@babaaja , nechapem co tym myslis. To cesto je najlepsie prelozit len tak napoly. Ked ho budes stacat ako na klasicku roladu moze ti puknut. No a ved takymto sposobom sa robia aj slonie slzy. Toto prekladanie nie je nic zvlastne, ze by si sa mala obavat ze dostanes nejake zvlastne siroke cudo. Prepac, ze som ti neodpisala skor, ale tento vikend som bola velmi zaneprazdnena.
labelo
dnes som skusala urobit tuto tortu prvý raz prečítala som si recepty,ale všetky boli robene v elektrickej rure alebo v rure kde sa daju nastavit stupne.Ja mám plynový sporák, kde mám nakreslené tri plamienky velký,stredný a malý.Piekla/sušila/ som to podla receptu cca 50 minut na tom najmenšom plamienku a uplne mi to odspodu prihorelo.Viete mi poradit ako dlho to mám piec v tej plynovej rure,je možné,že tá plynová viac vysušuje?Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia