Pavlova roláda (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Pavlova je znama a velmi oblubena torta. Hovori sa, ze Pavlova bola prvykrat urobena na Novom Zelande na pocest znamej ruskej baleriny Anny Pavlovej. Novy Zeland aj Australia si privlastnuju Pavlovu ako svoj narodny dezert. Prava Pavlova je upecena ako torta. Ja som minule videla tuto variaciu, Pavlovu na sposob rolady.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Postup

  1. Najprv som vyslahala mixerom bielky do tuha. Potom som za staleho slahania pridala jemny krystalovy cukor. Cukor som pridavala postupne po lyziciach. Vyslahany tuhy bielkovy sneh som dala na plech velkosti 20/30cm, na ktory som dala papier na pecenie.
  2. Bielkovy sneh som rozotrela na plech a posypala som ho mandlovymi lupienkami.
  3. Roladu som piekla vo vyhiatej rure 150C 20 minut. Treba to sledovat. Velmi zalezi od rury. Rolada je upecena, ked je na vrchu kremovej farby. Upecenu roladu som vybrala s papierom z plechu
  4. a otocila som ju na pripraveny papier na pecenie, ktory som posypala jemnym krystalovym cukrom.
  5. Na vychladeny plat som potrela vyslahanu slahacku a do plovice platu som poukladala ovocie. Ja mam teraz vela cerstvych cucoriedok a malin, preto som pouzila toto ovocie. Urcite sa moze pouzit hociake ine ovocie. Najlepsie je k tomu kyselkave ovocie.
  6. Roladu som potom pomocou papiera prelozila napoly.
  7. Takto vyzerala po prelozeni.
  8. Nebola som si ista ako ju prelozit na tacku, tak som ju tam pretocila. Nebol to moc dobry napad, lebo rolada je trochu na vrchu stlacena. Na druhykrat ju skusim prelozit dlhym nozom. Rolada bude potom vyzerat ako vyzera na obrazku c. 7.