Tento recept mám z jednej knihy so šalátami. Pôvodný recept obsahuje ešte rukolu a miesto bazalky oregano, no ja som použila čo bolo a Zobraziť celý popisTento recept mám z jednej knihy so šalátami. Pôvodný recept obsahuje ešte rukolu a miesto bazalky oregano, no ja som použila čo bolo a je výborný. Odporúčam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
7 ks |
|
1 ks na kolieska |
|
|
|
200 g |
|
1 na obalenie |
|
3 PL na obalenie |
|
|
|
Dresing: | |
3 PL |
|
1/2 šťava |
|
2 KL čerstvá posekaná |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
V malej miske vyšľaháme dresing z extra panenského olivového oleja, citrónovej šťavy, bazalky, cukru a ČMK. Odložíme.
- 2
Na taniere rozdelíme paradajky, cibuľu a olivy.
- 3
Fetu pokrájame na kocky (asi 2,5 cm). V miske vyšľaháme vajce, obalíme v ňom syr a potom obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej a dohneda osmažíme syr, obraciame z každej strany.
- 4
Syr rozdelíme na šaláty. Dresing premiešame a nalejeme na šalát, kým je teplý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.mygreekdish.com/recipe/fried-feta-honey-sesame-seeds/...