Paradajkový šalát so smaženou fetou

margotka1 - bez fotkymargotka1, 8. októbra 2016

Tento recept mám z jednej knihy so šalátami. Pôvodný recept obsahuje ešte rukolu a miesto bazalky oregano, no ja som použila čo bolo a Zobraziť celý popisTento recept mám z jednej knihy so šalátami. Pôvodný recept obsahuje ešte rukolu a miesto bazalky oregano, no ja som použila čo bolo a je výborný. Odporúčam.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
1 ks na kolieska
200 g
1 na obalenie
3 PL na obalenie
Dresing:
3 PL
1/2 šťava
2 KL čerstvá posekaná
štipka




Postup

  1. 1

    V malej miske vyšľaháme dresing z extra panenského olivového oleja, citrónovej šťavy, bazalky, cukru a ČMK. Odložíme.

  2. 2

    Na taniere rozdelíme paradajky, cibuľu a olivy.

  3. 3

    Fetu pokrájame na kocky (asi 2,5 cm). V miske vyšľaháme vajce, obalíme v ňom syr a potom obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej a dohneda osmažíme syr, obraciame z každej strany.

  4. 4

    Syr rozdelíme na šaláty. Dresing premiešame a nalejeme na šalát, kým je teplý.

Diskusia k receptu

afataga
ani ja som este fetu nevyprazala, ale vyzera to fakt dobre
marianne
asi ja som ešte fetu nevyprážala,ale tlieskam..veľmi pekný recept
margotka1
@marianne @afataga @micanela Áno, feta sa dá vyprážať :) Na druhýkrát som kocky fety po panvici len jemne "kotúľala" (predtým som ich klasicky obracala a stalo sa mi, že sa obal aj porušil), takže sa lepšie opražili, a vôbec nevytiekli, teda to vyzeralo aj lepšie. Takto pripravená feta mi chutí oveľa viac ako čerstvá, pričom nie je veľmi tekutá, keď sa rozreže, len taká vláčna :) (A s touto kombináciou zeleniny je super) :)
margotka1
@2010 waw vyzerá to super, už si to skúšala? :) ale to sa bude jesť skôr ako nejaká chuťovka ako normálne jedlo, že?! :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia