Palacinky

Palacinky
Foto: daniella9
daniella9Daniella9, recept pridal: 8. júna 2012 19:19Ďalšie jeho recepty

Skúšala som viacero receptov, ale tento mi úplne sadol. Konečne sa nemusím obávať, či sa mi podarí cesto a či sa mi budú alebo nebudú lepiť na panvici:-D

Suroviny

12
porcií
20
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do múky pridáme mlieko, vajíčka, 2 PL olivového oleja a štipku soli. Ingrediencie premiešame elektrickým šľahačom a cesto uložíme na 15 minút do chladu.

2

Do panvice dáme trochu olivového oleja a pečieme palacinky. Olej stačí dať len na zčiatku, potom už netreba. Mne sa tento postup veľmi osvedčil a iný ani nepoužívam. Takto sa mi palacinky totižto vôbec nelepia:-) A môžu sa pripraviť na slano alebo na sladko.

3

Smotanu na šľahanie vylejeme do hlbšej misky, pridáme cukor a vyšľaháme šľahačom. Palacinky potrieme džemom, u nás sa teší najväčšej obľube domáci višňový džem, a zrolujeme, pridáme šľahačku, ovocie, čokoládu, škoricu, kakao,.... čo Vás len napadne. Dobrú chuť

4

Ak máte chuť na inú variantu, tak namiesto sladkej plnky, dajte na palacinky šunku a syr a zrolujte. Brú chuť:-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marienka44, 9. júna 2012 o 12:39
    @Daniella9 ,ja robim palacinky min. z 0,5 l mlieka, k tomu asi 22 dkg muky hladkej. Staci 1 vajicko. Okrem toho prisypem aj trochu pomletych ovsennych vlociek, orechov a tiez 1 KL cukor. Podaria sa mi od prvej po poslednu palacinku. :-)


  • evanaaa, 11. júna 2012 o 22:48
    tiež robím od oka, načo vážiť,dávam mäúku celozrnnú, olej nie, najmä nie olivový, niekedy mlieko kombinujem várovou smotanou, alebo pridám trochu minerálky, dobré je, ak chceme kyprejšie, dať štipku PDP.


  • tezcatlipoca, 3. júla 2012 o 20:24
    Palacinky vynikajúce,ale tie porcie nejako nesedia.Urobil som dvojitu davku cesta a vyslo mi 10 palaciniek a ty tu mas napisanych 12 porcii z polovicnej davky ako som robil ja tak mi to nejde do hlavy...nic v zlom


  • vanilkova, 5. júla 2012 o 15:24
    Ahojte, tiež som skusila tento recept boli super, som ich jedla uz za chodu..:-) tiez mi ale nesedia tie porcie, spravila som asi 7 kusov a bolo po ceste...to neviem akoby sa nejedlo z toho 12 ludi :-OO ...no tak som si spravila druhu porciu cesta a bolo....:.)


  • dodo2012, 26. júla 2012 o 12:41
    Recept som skúsil, ale vydalo len na 7ks palaciniek. Boli super...
    Odporúčam!


  • sarasofia, 16. augusta 2012 o 07:50
    Už sa teším keď ich spravím


  • lenka192, 17. septembra 2012 o 14:46
    Palacinky sú výborne, ja som ešte pridala 2 ČL cukru :-) ale chutia úžastne ;-)


  • speedygonzales, 17. októbra 2012 o 19:26
    Su super naozaj sa nelepia a su fajn aj naslano aj nasladko, dakujem za vyborny recept!!!!


  • daniella9, 4. novembra 2012 o 17:59
    @teczatlipoca , @vanilkova
    ono to bude asi tou veľkosťou, možno ste robili väčšie palacinky ako ja, posledné 3 - 4 mám vždy trošičku menšie:-)


  • krtlik, 27. januára 2013 o 10:03
    boli naozaj skvele! nelepili sa a hlavne ten pocit ze som do nich nemusela "kydnut" pllllno oleja! vyslo nam 10 plus jedna "baby".. akurat na lahke ranajky pre nasu stvorclennu svorku :-) vdaka za recept!


  • daniella9, 12. februára 2013 o 16:36
    @krtlik
    som rada, že chutili:-)


  • ejcsi, 13. februára 2013 o 11:49
    výborný recept.. :)


  • turistka, 13. februára 2013 o 12:17
    @daniela9 , Tvoj recept by som privítala ešte ako dievča, veľa palaciniek sa mi potrhalo, bola to hrôza, kým som sa nenaučila tu správnu hustotu. Ale ani dnes by som nevedela koľko čoho dať, už rokmi je tu rutina a tak s hustotou cestíčka nemám problém. Takže za recept máš u mňa jednotku, lebo pomôže začínajúcim kuchárôčkám.


  • daniella9, 13. februára 2013 o 14:19
    @turistka
    dakujem, ono na tom asi niečo bude, aspoň sa mi tak zdá, často počúvam, že niekto nevie spraviť palacinky, lebo sa mu vždy potrhajú... naposledy sa ma to pýtala jedna kamarátka, že ako ich spraviť tak ,aby sa netrhali...:-)


  • silvi, 30. marca 2013 o 22:52
    morskj soli sa vyhýbam ako čert krížu, ale oceňujem, že do cesta nedávaš cukor


  • ericka, 30. marca 2013 o 23:27
    @daniella9 , ja robím podobne palacinky ako ty,len pridávam trocha minerálky,1kl cukru a dávam len obyčajný olej.Akurát,že ich robím skoro z litra mlieka.Plním ich tiež najčastejšie domácim ríbezľovým džemom,tvarohom,alebo aj jablkovou plnkou....


  • jumbo, 24. augusta 2013 o 16:15
    UPLNE JEDNODUCHE A PERFEKTNE


  • daniella9, 26. augusta 2013 o 14:32
    @jumbo
    dakujem:-)


  • camembert, 7. septembra 2013 o 04:26
    podľa mňa sú palacinky najlepšie pečené na slnečnicovom oleji nie olivovom


  • jekaterina, 17. júna 2014 o 15:49
    vyskúšala som, ibaže z 2litrov mlieka....stál som pri nich 3 hodiny....ale chutili skvelo :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist