Plnené pagáče
Plnené pagáče

Pagáče plnené zemiakovou kašou fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 23. marca 2017
Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept)
Foto: luwinka

Tak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás sú za chvíľu fuč, tak nám veľmi chutia. Odporúčam Zobraziť celý popisTak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás sú za chvíľu fuč, tak nám veľmi chutia. Odporúčam vyskúšať .

12
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
250 ml vlažné
30 g čerstvé
1 1/2 ČL
100 ml
1 ČL
3 ks
1 strúčik
1 ks menšia
50 g




Postup

  1. 1

    V menšej nádobe si urobíme kvások. Droždie rozmrvíme, pridáme 1 čaj. lyžičku kryšt. cukru a medzi prsty múky. Zalejeme 0,5 dcl mlieka. Necháme nakysnúť kvások. Do misy dáme múku, soľ, olej, kvások a zvyšné mlieko a vypracujeme cesto.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zakryjeme utierkou a necháme ho nakysnúť 35 minút.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    PLNKA: Zemiaková kaša: V hrnci na oleji usmažíme cibuľu, pridáme slaninku, ktorú sme na malé kúsky nakrájali a necháme ju usmažiť spolu s cibuľou.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme do zemiakov, ktoré sme si uvarili a roztlačili na kašu. Ešte pridáme mleté čierne korenie, majorán, postrúhaný strúčik cesnaku a soľ.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobre vymiešame na kašu. Pozor! Nesmie byť kaša taká ako pyré, nakoľko by nám vytekala pri pečení.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz z cesta povykrajujem kúsky a na každý nanesieme ochutenú kašu.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zabalíme každý kúsok do tvaru buchty.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom ju obrátime a v dlani vyťapkáme na 0,5 cm vysoký pagáč. Popicháme vidličkou.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravíme plech, ktorý sme si vymastili olejom a poukladáme pagáče.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upečieme v predhriatej trúbe na spodnej priečke na 200 stupňov 35 minút. Upečené pomastíme olejom.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Najlepšie chutia ešte teplé. Vyšlo mi 12 kusov pagáčov.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    V reze.

    Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

2michal
Pagáče to nie sú ani náhodou. Aby ste vedeli, čo sú pagáče, tak vám priložím link:  varecha.pravda.sk/hladam-recepty/pag%c3%a1%c4%8de/?q=pag%...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/hladam-recepty/pag%c3%a1%c4%8de/?q=pag%...

 varecha.pravda.sk/hladam-recepty/pag%c3%a1%c4%8de/?q=pag%...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/hladam-recepty/pag%c3%a1%c4%8de/?q=pag%...

 www.google.sk/search?q=pag%C3%A1%C4%8De&ie=utf-8&...

Redakcia, upravte prosím názov receptu, sú to plnené posúchy.
 www.google.sk/search?q=pos%C3%BAchy&ie=utf-8&...
*
mares
Nech sa volajú pagáče, posúchy alebo neviem čo, každý nech si to pomenuje ako je zvyknutý. Hlavná vec , že to dotyčnému chutí a chce sa s rcp podeliť s ostatnými varecháčmi. Veď Varecha to nie sú normy na varenie, aby nás kontrolovala - šojka- . V poslednom čase mám dojem, že Varecha nie je o receptoch, ale o niektorých jej členoch, ktorý sa pretekajú kto je lepší vo varení a komentovaní. Je mi to ľúto a kvôli tomu asi z tejto stránky odídem. A tie pagáče sú fantastické. Ja ich dávam na celý plech naraz. Ale každý nech si urobí ako mu to vyhovuje. Buďte radi, že ste zdraví a nehádajte sa. Život je krátky.
gordonko
dobrý recep ,len si ma nepoťešil že tam nejde klasická zemiaková kaša, ako ju miniem, ked mi ostane.
garanco
Chutne vyzerajú, plnka sa mi páči !!!
Robievam "pagáč" jeden, približne z rovnakého množstva múky ako Ty, na celý plech, len si to zjednoduším, cesto rozvaľkám, na polovicu natriem plnku, najčastejšie bryndzovo-zemiakovu, cesto prehnem a zakryjem druhou polovicou a upečiem. Potom pokrájam na štvorce...