Osviežujúca kapustová polievka

jokin - fotkajokin, 18. októbra 2012
Osviežujúca kapustová polievka
Foto: jokin

Túto polievočku varila ešte moja babka a ja som ju často u nej cez prázniny jedávalm Babka ju varila bez paradajky. Toto vylepšenie pridala Zobraziť celý popisTúto polievočku varila ešte moja babka a ja som ju často u nej cez prázniny jedávalm Babka ju varila bez paradajky. Toto vylepšenie pridala moja mama, neviem kto jej to poradil, ale polievka tým veľa získala na chuti a na osviežujúcom efekte. Táto polievočka je výborná aj studená, čo je dobré za horúcich dní. Ja si ju varím dosť často je to úplne jednoduchá a rýchla príprava.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
1 ks olúpaná
120 g
1 KL
1/2 KL
1/2 KL
1-2 PL
1 liter
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kapustu si pokrájam na jemno a dám ju variť. Cca po 10 minútach pridám očistené a nakrájané zemiaky a varím do zmäknutia. Do polievky si hneď pridám aj soľ, rascu a korenie.

    Osviežujúca kapustová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Keď sú kapusta aj zemiaky uvarené pridám olúpané paradajky.

    Osviežujúca kapustová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Hneď za paradajkami pridám smotanu v ktorej sme si rozrobili múku, ak je moc hustá rozriedime trochou vody. Zamiešame chvíľu povaríme a je hotovo. Prajem dobrú chuť.

    Osviežujúca kapustová polievka - obrázok 3
  4. 4

    Polievočka je úplne dietná, okrem tej smotany tam nejde žiadny tuk.

Diskusia k receptu

spagetka1812
presne takúto robievala aj moja babka, akurát miesto smotany používala len mlieko...výborná polievka...mimochodom...byvala v Novej Dubnici....teraz odpočíva na Dubovci:(
turistka
@Jokin , Tvoja babka vedela, že kapusta je zdravá, u nás hovorili, že z nej narastú veľkí chlapi. Prikladám si recept do kk
sherin
kapusticku mozem kazdy den, pekny a rychly recept :), KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia