Sýrsky Tatarák

2010 - bez fotky2010, 3. marca 2013
 Sýrsky Tatarák
Foto: 2010

Dlho som si myslel ze ho vymysleli za komunistov v Bratislave v hotely Kyjev ale som sa mylil , surove maso sa je Zobraziť celý popisDlho som si myslel ze ho vymysleli za komunistov v Bratislave v hotely Kyjev ale som sa mylil , surove maso sa je po celom svete . Tu je jeden ktory je velmi popularny a sa vacsinou robi z jahnaciny alebo z kozlaciny .Dostal som mladu divu kozu a tak za obet padlo stehno. Takze Kibbeh nayyeh

Suroviny

500  g
1/2  hrnček
1
1/2
2 strúčik
3 PL
1-2 čl
1-2  čl
2/3 čl
1/3  čl
obloha:
  alebo zavárané




Postup

  1. 1

    Maso, okrajame zo vsetkych blan, a tuku dame do mlynceka a aspon dva krat zmelieme na jemno. Ked nie sme uplne isty so zdrojom tak dame maso do mraziaceho sacku a odlozime do mrazaku -18 C na min. dva tyzdne. Dakdo este ked je maso polorzmrznute da do mixera a necha rozmixovat na uplne jemne , treba davat pozor aby sa maso neprehrialo.

     Sýrsky Tatarák - obrázok 1
  2. 2

    Burhul dame napucat podla navodu, dakde chcu horucu vodu dakde vlazna staci. Ked je hotovy zlejeme zvysnu vodu a este poriadne vyzmykame . Ked mame maly mixer tak dame pokrajanu zelenu papriku posekanu petrzlenovu vnat cibulu , cesnak, sol, cayenske korenie a korenie 7 chuti a vsetko premixujeme. Do misky dame rozmrazene ale stale velmi chladne mlete maso pridame rozmixovane koreniny a vsetko rukami poriadne premiesame.

  3. 3

    Na misku naranzujeme do stredu a pridame oblohu pridame najlepsi olivovy olej aky mame... servirujeme s arabskym chlebom.

Diskusia k receptu

2010
Korenie 7 chuti alebo 7 koreni je :
1 lyzica mlete cierne korenie
1 lyzica paprika sladka mleta
1 lyzica mleta rimska rasca
1 lyzica mlety koriander
1/2 lyzicky mlete klinceky
1/2 lyzicky mlety muskatovy oriesok
1/2 lyzicky mleta skorica


slavka2012
@2010 , Velmi pekna variacia na tradicne jedlo z netradicnej suroviny. Skoda ze som este nenazbierala odvahu ochutnat surove maso...:-).Ale Tvoj recept na korenie 7 chuti som si ulozila!
angast
kozičky majú fajnové mäsko . Trocha iný vzhľad a určite aj chuť s inou oblohou ale poproboval by som pre porovnanie. Škorica a klinčoky sa u nás dávajú do vareného vína. Klinčoky však dáva aj Nigela do pečeného bôčika. Musím to raz skúsiť. A tie orechy hore sú
makadové, alebo kokove ?
michsamant
To na vrchu su piniove, nie? :) Co to s tymi kokovymi tu dnes je? Nigella veru klinceky davala do bocika a pekne nahusto. @2010 dik za korenie 7 chuti.
pacik
Krásne foto naservírovaného jedla :-)
2010
@eklina ale pozvem ale pre tych ktori nie su na tataraky sa tento surovy kibbeh nayyeh lahko zmeni na vyprazany hoseh. Tych 7 koreni je aj pod menom Bokharat.


tiginko
@2010 nechcem byť nechutná a nemám vo zvyku napomínať ľudí za gramatiku, ale ak máš na mysli tatarák zo Sýrie, tak prosím ťa prehoď dĺžne na "Sýrsky". Alebo ak to znamená niečo iné, tak ma pouč...
2010
@tigingo nechcel som napisat pre byblicky tatarak tak som napisal syrsky tato verzia je z Aleppa - opravene, a robi sa podobny od nepameti aj v Armensku ci Turecku.
 en.wikipedia.org/wiki/%C3%87i%C4%9F_k%C3%B6fte...

@pusta dakedy je smiesne ako si europania myslia ze vymysleli koleso a recept je taky stary ked v europe len vlky byvali..
Citat : Ked Nimrod pravnuk Noaha isiel robit v Urfe monumentalne upalenie nepriatelov , vyzbierali vsetko drevo a nic im neostavala nez pripravit surove drvene maso s koreninami (podla Abrahama v Genesis ).



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia