Hokejový biftek 3 : 1

2010 - bez fotky2010, 19. mája 2012
Hokejový biftek 3 : 1
Foto: 2010

Komu by sa chcelo robit samostatne bifteky pre kazdeho, jeden velky a je to , takze Talianska verzia bifeku je na to idealna Zobraziť celý popisKomu by sa chcelo robit samostatne bifteky pre kazdeho, jeden velky a je to , takze Talianska verzia bifeku je na to idealna Bistecca fiorentina.

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    Taliani nie su preslaveny stejkami , lebo vacsina dobytka bola tradicne pracovna , az podla rozpravania ked okolo roku 1800 v San Lorenco, Medici spravili dobry obchod s anglicanmi ktori pripity sa dozadovali BIF steik, tym ze bolo vela ludi tak si to Taliani zjednodusili a nakrajali velke kusy masa z ich najvacsej bielej kravy Chianina tak aby sa ludia podelili .Tradicne je to kus masa v anglictine tzv. T bone steak co je stejk s kostou kde je cast svieckova a druha polka rostenka. Priprava je velmi jednoducha = zlozita. Len kvalitne suroviny su pouzite.

    Hokejový biftek 3 : 1 - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime si horucu pahrebu z tvrdeho dreva na rost dame stejk ( musi byt v izbovej teploty vyberte z ladnicky aspon hodinu po predu ). Polozime na grill kde je najvyssia teplota a dame karamelizovat na cca 3 minuty. Otocime na druhu a stranu a prvu stranu osolime morskou solou a cerstvo drvennym korenim. Po rychlom opeceni z druhej strany odlozime na menej horucu stranu grilu a grilujeme dalsich cca 20 minut, tradicne ma maso byt “rare” = cervene , Je vela testov ako poznat ci je maso hotove ale pri takom to drahom kuse masa na prvy krat radsej zavolajte znameho – kamarata „experta “.Ked je stejk hotovy tak odlozte na teple miesto najmenej na 10 minut aby si "odychol". Potom stejk naporcujte na platky aby sa kazdenu uslo.

    Hokejový biftek 3 : 1 - obrázok 2
  3. 3

    Aj ked to zneje cudne tradicne sa serviruje s ochutenymi cannellini fazulkami a podla chute mladymi pecenymi zemiakmi ( ale aj len tak so salatom) na drobno nasekanym rozamarinom s kvalitnym maslom a nezabudnite na stedre ochutenie najlepsim panenskym olejom aky mozete dostat a tradice po taliansky nesmie chybat citron. Dobru chut jeden z najlepsich receptov na stejk .

    Hokejový biftek 3 : 1 - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
narobil si mu chutky, no nechcem kritizovat ale podla fotky sa mi zda, ze je trochu moc prepeceny, ci sa mi to len zda? ale chutovo bude na jednotku, v lete csto grilujeme a dlho sa odhodlavam sa biftek a toto ochutenie ma zaujalo, tak tuto sezonu uz musim vyskusat, len trochu je problem zohnat kavlitne masko
sovka62
Fííííha, pre mňa je prepečený akurát a vyzerá tak dokonale, že by som sa tuším za ním do tej Austrálie aj vybrala. Blahoželám, @2010 , i tento tvoj recept je excelentný.
tinca
@2010 ja steak moc nemusím, ale máš ho ukážkový. A na poznámku, že je veľmi prepečený, každý si ho prepečie na stupeň aký mu chutí:)
2010
Tento maxi stejk mal daco cez 1.2 kg ( takze 4 ludia )a v tom je potom ten problem ze treba najst taku strednu cestu , tuto stranu co som fotil bola blizsie stredu ohna takze @afataga mas pravdu je do ruzova -medium ale ta druha strana bola dalej od ohna a viacej do cervena , stejk to je naozaj indiviualne ,@Sovka62 , @Tinca dakujem.
frezia68
Nádherný kus mäsa,krásny recept,výsledok taký,že aj poobede by som ochutnala a fotky už ani nekomentujem-ako vždy (trocha závidím :-))) )
mracik9
Aj by som si dala,ale počkám na Austráliu,vraj tam chutí ináč.Ale vyzerá žravo,mňam.
evusik
keďže som mäsotarián, pre mňa je toto najdokonalejšie jedlo... v podstate veľký kus mäsa ktorý si pračlovek upiekol v jaskyni a pridal k tomu bylinky :-))) možno sa od tých čias ani nič moc nezmenilo až nato, žepračlovek mal zaručene bio mäso :-) ale vážne, vyzerá to úžasne, určite to chutí úžasne a ja by som ani na ten hokej nepočkala, zožrala by som to hneď teraz .-)
aroooo
Krásny recept,fotky až mi slinky tečú, /ešte som neobedovala/, takže ukladám,rcp zatváram, aby tá naservírovaná porcia v bode 2 nezmenila majiteľa...
zinnajdha
áno, škoda zjesť, treba dať do vitríny... Ja by som to hneď aj jedla, ale zaslúžim si, aby mi takýto stejk niekto pripravil, takže kúpim mäsko a niekto sa snáď sám chytí, keď sa dozvie, že sa dá takto pripraviť.
frezia
Ked hokejovy,teraz si ho vsetci zasluzime. Vhrali sme 3:1, mimochodom,vyzera vyborne.
frezia
Ked hokejovy,teraz si ho vsetci zasluzime. Vhrali sme 3:1, mimochodom,vyzera vyborne.
2010
Huraa!!! tak na take vitazstvo aj tento maxi stejk nestaci .
Tento typ T kost - Tbone , je Anglicko -Americky rez masa ale kombinacia rostenky a paneky plus kusok kosti a mastneho vytvara velmi stavnaty biftek , ktory je asi jeden z najpopularnejsich v Australii.@evusik mas upne pravdu, dakujem.



medovnicek
veľmi vydarené foto, ja by som skorej ako ten biftek tie nádherne opečené zemiačiky čo máš ako prílohu
2010
Robili sme znovu a co som zabudol spomenut ked sa robia taketo velke, hrube stejky aj tento mal 1100 gramov.Treba ich postavit aj na hrany.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia