Mramorované tvarohové rezy s marhuľami

Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 21. júla 2014
Mramorované tvarohové rezy s marhuľami
Foto: Robert Hüttner
14 ks
porcií
30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
160 g
125 g
320 g
3 ks
50 ml
 štipka
Plnka:
1 ks z čerstvých marhúľ
1 kg
400 g
3 ks
160 g
1 ks
2 bal.
150 ml
3 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: maslo, práškový cukor, hladkú múku, žĺtky, mlieko a štipku soli zmiešame a dobre vypracujeme cesto. Potom ho vyvaľkáme a vložíme do tortovej formy, okraje ktorej vyložíme zvyšným cestom.

  2. 2

    Plnka: Marhuľový kompót precedíme a marhule necháme odkvapkať. Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou, vajíčkami a cukrom, pridáme vanilku z vanilkového struku, v mlieku uvarený a vychladený vanilkový puding a tvarohovú zmes rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme kakao.

  3. 3

    Na cesto vo forme poukladáme marhule a striedavo zalievame svetlou a tmavou plnkou. Dáme piecť do rúry pri teplote 170°C približne na hodinu a 40 minút.

  4. 4

    Po vychladnutí servírujeme s čerstvými marhuľami, so šľahačkou a s medovkou.

Diskusia k receptu

jozka2
Musi to byt velmi chutney a nenarocny na pripravu kolacik.
evanaaa
Môže a asi aj je dobrý, ale si myslím, že toho cesta tam nie je až toľko, aby sa to tak dlho pieklo, aj keď je v ňom veľa plnky - až kilo tvarohu, okrem iného......
aleana
Otazka pre autora receptu: na vrchu kolacika je cokoladova poleva alebo je taky spaleny?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia