Minibábovky z nadýchaného cesta fotorecept

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 23. marca 2017. Komerčný recept.
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
250 g
100 g horúca
100 g rozpustená
250 g
 na ozdobenie
Krém:
250 g
200 g
100 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravte si kuchynský robot so šľahacou metlou. Do misy dajte bielky a vyšľahajte tuhý sneh. Preložte do veľkej misy na cesto.

  2. 2

    Do misy dajte žĺtky a cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach. Po chvíľke pridajte horúcu vodu a šľahajte najskôr pozvoľna a neskôr pridajte rýchlosť. Vyšľahajte krémovitú hmotu.

  3. 3

    Pridajte rozpustený rastlinný tuk.

  4. 4

    Do misy s bielkovým snehom opatrne pridajte žĺtkovú zmes.

  5. 5

    Vedľa v mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a po častiach prisypávajte do misy na cesto. Opatrne miešajte, kým nevznikne cesto bez hrudiek.

  6. 6

    Cesto rozdeľte do formičiek na minibábovky. Pečte 15 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Nechajte mierne vychladnúť a vyklopte.

    Minibábovky z nadýchaného cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém: Mascarpone i obe smotany vyšľahajte s cukrom. Cukru použite toľko, koľko vám chutí.

    Minibábovky z nadýchaného cesta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krémom naplňte zdobiace vrecúško a ozdobte pripravené minibábovky. Naplňte celý stredový otvor v bábovkách a hore urobte špičku.

    Minibábovky z nadýchaného cesta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Minibábovky môžete poliať čokoládou, posypať nasekanými orechami, čokoládou, cukrárskym zdobením alebo ozdobiť čerstvým ovocím.

    Minibábovky z nadýchaného cesta (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu