Mandľové sucháriky - Lenka

cupcakeCupcake, recept pridal: 24. mája 2011 20:49Ďalšie jeho recepty

Tento recept mam od manzelovej tety Leny a ta ho vraj dostala od kamaratky Lubky. Je to stary recept, takze povod neznamy. Rada ho robim, lebo pri peceni mi pozostavaju bielka a tak ich vyuzijem aspon takto. Vsetkym velmi chutia aj tuna. Tak hadam sa Vam recept zide.

Suroviny

15-20
minút
na 150C °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravim si plech s rozmerom cca 30x20 cm a hlbokym tak 5-6 cm- vymastit a vysypat mukou. Vyslaham bielka s cukrom do tuheho snehi, rychlo to ide v mixery. Potom prisypem cele mandle a zlahka premiesam. Prisypem muku po lyziciach, premiesavam velmi zlahka, aby sa to spojilo, zostane to hustejsie. Vylejem do pripraveneho plechu, zarovnam a dam piect do predhriatej trubu a 150 C / 350 F/. Prvych 10 min. trubu neotvaram. Peciem do zlatohneda, skusam , ci je hotove sparatkom, ak vyjde ciste je hotove. Vyberiem a necham vychladit.

2

Pripravim si plechy, netreba vymastit, ani vysypat. Ide to rychlejsie, ak ich je viac. Vychladnute cesto vyberiem na dosku a prerezem na 3 pasy

3

.Kazdy extra pokrajam na tenke platky, ktore ukladam na plech vedla seba/ davam 3 pasy/ a znovu ich dam do truby zapiect krasne do zlatohneda. Vyberiem z truby a necham vychladnut, ulozim do krabice, ,aby nezvlhli a zostali chrunkave. Krasne je vidno poprekrajovane mandle, su chrumkave, nie sladke a je ich vela. Dobru chut!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 24. mája 2011 o 22:53
    ...skusim z polovicnej davky ako sa vydaria...taketo som este neskusala,ale vyzeraju dobre,od mandli mozem vsetko:-)len sa este opytam,tie rozrezane 3 pasy este pokrajas na kocky a tie das potom este raz zapiect?na kolko zhruba ?5-10min?


  • palokuchki, 24. mája 2011 o 23:09
    Ja robievam tieto suchariky z piatich bielkov a peciem ich vo forme na srnci chrbat, su vyborne.


  • 3sandra3, 24. mája 2011 o 23:13
    nepoznám tieto sucháriky ...takže musím vyskúšať, aby som sa s nimi zoznámila


  • gabikab, 25. mája 2011 o 00:14
    tieto sucháriky nesmú chýbať na žiadnej našej oslave, sú naozaj výborné, ale tiež pečené vo forme na srnčí chrbát


  • evanaaa, 25. mája 2011 o 00:15
    Sú to bielkové sucháriky ( mandlové), Marianne, nie na kocky, ale na tenúčke plátky, asi 2-3 mm, najlepšie tak ako píše aj Palokuchki, v srnč. chrbáte alebo vo vaničke, ak je menšie množstvo, alebo ak viac, tak potom ako to robí Cupcake.


  • babinka, 25. mája 2011 o 07:57
    mne k tomu chyba foto, aby som mala predstavu :(... ale @cupcake , dobre si uviedla piect pri 150 C = 350 F? ja mam tabulku prepoctovu a 350 F je 180 C..


  • marta3004, 25. mája 2011 o 10:27
    ja tiež pečiem vo forme srnčí chrbát,a niekedy namiesto mandlí dávam orechy-sú tiež fantastické,ešte do cesta dávam trošku prášku do pečiva-/medzi prsty/


  • tatiana41, 25. mája 2011 o 15:25
    ja ich tiež robievam na Vianoce, dlho vydržia ak ich schováš:)


  • dada1010, 25. mája 2011 o 18:17
    my ich tiež robíme každé Vianoce, @babinka pozri si sucháre čo dala tatranka aj diabambulka majú tam aj fotorecept


  • cupcake, 25. mája 2011 o 18:38
    Prepacte , ze nereagujem tak rychlo na otazky, ale 7 hod. rozdiel je tomu pricina. Ja tu peciem vsetko na 350 F a je to v poriadku. Ak vydrzia, najlepsie je dat do krabice papierovej, ztahuje vlhkost, zostanu potom chrumkave. Ale pravdu povediac, zmiznu strasne rychlo. Samozrejme, piect mozes v hocicom, vo forme srnci chbat som neskusala, lebo vzdy tych bielok mam hodne. Ano, rozrezem cesto na 3 pasy a potom tie pasy rezem na tenke platky, ktore dam na plech a susim- mozno 5-10 min, treba ich pozerat. Maju byt pekne zlatozlte. A ak su niektore aj tmavsie nevadi, su chrumkavejsie. Zavisi aj od toho, ako tenko ich nakrajas.


  • evulines, 25. mája 2011 o 20:07
    Poznám tento recept, ja dávam cesto do srnčieho chrbáta, po upečení vyklopím a vychladnuté krájam a dám na plech sušit. Velmi dobré sucháriky.


  • marienka44, 26. mája 2011 o 09:27
    @Cupcake ,kedze nie je obrazok, predstavujem si to takto: tie suchariky maju rozmer, aky je vysoky plech a ako vysoko cesto narastlo. V tom srncom chrbate mam aj ja recept. V minulosti sa mi nepodaril, tak ho nerobim. Ma sa to po upeceni zabalit do alobalu, aby po vychladnuti zvlhol a lahsie sa tenko kolacik krajal s ostrym nozom.
    Kde sa nachadzas, ked pises°F?


  • cupcake, 26. mája 2011 o 19:45
    Presne ako si napisala, rozmer je taky, aky plech pouzijes. Cesto upecies a nezabalujes, nechas ho vychladnut v plechu. Potom ho len prekrojim po dlzke plechu na 3 pasy/ moje konecne suchariky su tak asi 10 cm siroke. Tie potom krajam hned, ako cesto vychladne a susim na plechu.
    Ja byvam v USA, takze tuna sa vsetko uvadza v F. Preto si recepty musim najprv vyskusat. Ale uz som si zvykla.


  • rea1, 14. septembra 2012 o 10:30
    aha, ved to su "suchare od magdinej mamy", ako ich mam napisane. :-) okrem mandli do nich davam aj pistacie, robia tam pekne zelene oči.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist