Mandľové sucháriky - Lenka

cupcakeCupcake, recept pridal: 24. mája 2011 20:49Ďalšie jeho recepty

Tento recept mam od manzelovej tety Leny a ta ho vraj dostala od kamaratky Lubky. Je to stary recept, takze povod neznamy. Rada ho robim, lebo pri peceni mi pozostavaju bielka a tak ich vyuzijem aspon takto. Vsetkym velmi chutia aj tuna. Tak hadam sa Vam recept zide.

Suroviny

15-20
minút
na 150C °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravim si plech s rozmerom cca 30x20 cm a hlbokym tak 5-6 cm- vymastit a vysypat mukou. Vyslaham bielka s cukrom do tuheho snehi, rychlo to ide v mixery. Potom prisypem cele mandle a zlahka premiesam. Prisypem muku po lyziciach, premiesavam velmi zlahka, aby sa to spojilo, zostane to hustejsie. Vylejem do pripraveneho plechu, zarovnam a dam piect do predhriatej trubu a 150 C / 350 F/. Prvych 10 min. trubu neotvaram. Peciem do zlatohneda, skusam , ci je hotove sparatkom, ak vyjde ciste je hotove. Vyberiem a necham vychladit.

2

Pripravim si plechy, netreba vymastit, ani vysypat. Ide to rychlejsie, ak ich je viac. Vychladnute cesto vyberiem na dosku a prerezem na 3 pasy

3

.Kazdy extra pokrajam na tenke platky, ktore ukladam na plech vedla seba/ davam 3 pasy/ a znovu ich dam do truby zapiect krasne do zlatohneda. Vyberiem z truby a necham vychladnut, ulozim do krabice, ,aby nezvlhli a zostali chrunkave. Krasne je vidno poprekrajovane mandle, su chrumkave, nie sladke a je ich vela. Dobru chut!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 24. mája 2011 o 22:53
    ...skusim z polovicnej davky ako sa vydaria...taketo som este neskusala,ale vyzeraju dobre,od mandli mozem vsetko:-)len sa este opytam,tie rozrezane 3 pasy este pokrajas na kocky a tie das potom este raz zapiect?na kolko zhruba ?5-10min?


  • palokuchki, 24. mája 2011 o 23:09
    Ja robievam tieto suchariky z piatich bielkov a peciem ich vo forme na srnci chrbat, su vyborne.


  • 3sandra3, 24. mája 2011 o 23:13
    nepoznám tieto sucháriky ...takže musím vyskúšať, aby som sa s nimi zoznámila


  • gabikab, 25. mája 2011 o 00:14
    tieto sucháriky nesmú chýbať na žiadnej našej oslave, sú naozaj výborné, ale tiež pečené vo forme na srnčí chrbát


  • evanaaa, 25. mája 2011 o 00:15
    Sú to bielkové sucháriky ( mandlové), Marianne, nie na kocky, ale na tenúčke plátky, asi 2-3 mm, najlepšie tak ako píše aj Palokuchki, v srnč. chrbáte alebo vo vaničke, ak je menšie množstvo, alebo ak viac, tak potom ako to robí Cupcake.


  • babinka, 25. mája 2011 o 07:57
    mne k tomu chyba foto, aby som mala predstavu :(... ale @cupcake , dobre si uviedla piect pri 150 C = 350 F? ja mam tabulku prepoctovu a 350 F je 180 C..


  • marta3004, 25. mája 2011 o 10:27
    ja tiež pečiem vo forme srnčí chrbát,a niekedy namiesto mandlí dávam orechy-sú tiež fantastické,ešte do cesta dávam trošku prášku do pečiva-/medzi prsty/


  • tatiana41, 25. mája 2011 o 15:25
    ja ich tiež robievam na Vianoce, dlho vydržia ak ich schováš:)


  • dada1010, 25. mája 2011 o 18:17
    my ich tiež robíme každé Vianoce, @babinka pozri si sucháre čo dala tatranka aj diabambulka majú tam aj fotorecept


  • cupcake, 25. mája 2011 o 18:38
    Prepacte , ze nereagujem tak rychlo na otazky, ale 7 hod. rozdiel je tomu pricina. Ja tu peciem vsetko na 350 F a je to v poriadku. Ak vydrzia, najlepsie je dat do krabice papierovej, ztahuje vlhkost, zostanu potom chrumkave. Ale pravdu povediac, zmiznu strasne rychlo. Samozrejme, piect mozes v hocicom, vo forme srnci chbat som neskusala, lebo vzdy tych bielok mam hodne. Ano, rozrezem cesto na 3 pasy a potom tie pasy rezem na tenke platky, ktore dam na plech a susim- mozno 5-10 min, treba ich pozerat. Maju byt pekne zlatozlte. A ak su niektore aj tmavsie nevadi, su chrumkavejsie. Zavisi aj od toho, ako tenko ich nakrajas.


  • evulines, 25. mája 2011 o 20:07
    Poznám tento recept, ja dávam cesto do srnčieho chrbáta, po upečení vyklopím a vychladnuté krájam a dám na plech sušit. Velmi dobré sucháriky.


  • marienka44, 26. mája 2011 o 09:27
    @Cupcake ,kedze nie je obrazok, predstavujem si to takto: tie suchariky maju rozmer, aky je vysoky plech a ako vysoko cesto narastlo. V tom srncom chrbate mam aj ja recept. V minulosti sa mi nepodaril, tak ho nerobim. Ma sa to po upeceni zabalit do alobalu, aby po vychladnuti zvlhol a lahsie sa tenko kolacik krajal s ostrym nozom.
    Kde sa nachadzas, ked pises°F?


  • cupcake, 26. mája 2011 o 19:45
    Presne ako si napisala, rozmer je taky, aky plech pouzijes. Cesto upecies a nezabalujes, nechas ho vychladnut v plechu. Potom ho len prekrojim po dlzke plechu na 3 pasy/ moje konecne suchariky su tak asi 10 cm siroke. Tie potom krajam hned, ako cesto vychladne a susim na plechu.
    Ja byvam v USA, takze tuna sa vsetko uvadza v F. Preto si recepty musim najprv vyskusat. Ale uz som si zvykla.


  • rea1, 14. septembra 2012 o 10:30
    aha, ved to su "suchare od magdinej mamy", ako ich mam napisane. :-) okrem mandli do nich davam aj pistacie, robia tam pekne zelene oči.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist