Mandľové sucháriky - Lenka

Autor receptu: cupcake

Tento recept mam od manzelovej tety Leny a ta ho vraj dostala od kamaratky Lubky. Je to stary recept, takze povod neznamy. Rada ho robim, lebo pri peceni mi pozostavaju bielka a tak ich vyuzijem aspon takto. Vsetkym velmi chutia aj tuna. Tak hadam sa Vam recept zide.

15-20 minút
na 150C °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravim si plech s rozmerom cca 30x20 cm a hlbokym tak 5-6 cm- vymastit a vysypat mukou. Vyslaham bielka s cukrom do tuheho snehi, rychlo to ide v mixery. Potom prisypem cele mandle a zlahka premiesam. Prisypem muku po lyziciach, premiesavam velmi zlahka, aby sa to spojilo, zostane to hustejsie. Vylejem do pripraveneho plechu, zarovnam a dam piect do predhriatej trubu a 150 C / 350 F/. Prvych 10 min. trubu neotvaram. Peciem do zlatohneda, skusam , ci je hotove sparatkom, ak vyjde ciste je hotove. Vyberiem a necham vychladit.
  2. Pripravim si plechy, netreba vymastit, ani vysypat. Ide to rychlejsie, ak ich je viac. Vychladnute cesto vyberiem na dosku a prerezem na 3 pasy
  3. .Kazdy extra pokrajam na tenke platky, ktore ukladam na plech vedla seba/ davam 3 pasy/ a znovu ich dam do truby zapiect krasne do zlatohneda. Vyberiem z truby a necham vychladnut, ulozim do krabice, ,aby nezvlhli a zostali chrunkave. Krasne je vidno poprekrajovane mandle, su chrumkave, nie sladke a je ich vela. Dobru chut!