Maďarská inšpirácia

2010 - bez fotky2010, 14. mája 2015
Maďarská  inšpirácia
Foto: 2010

Majova bryndza, nove zemiaky, baby spenat , jarny cesnak a moj oblubeny Eros Pista. Hladal som ale nenasiel, ale vsetkym tym ktori to robia od Zobraziť celý popisMajova bryndza, nove zemiaky, baby spenat , jarny cesnak a moj oblubeny Eros Pista. Hladal som ale nenasiel, ale vsetkym tym ktori to robia od nepamati sa ospravedlnujem ze nechtiac kopirujem ich recept a ked sa ozvu tak tento recept hned vymazem.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 nové malé
 jarný




Postup

  1. 1

    Nove zemiaky ocistime, supky nechame, nakrajame na mesie kocky a dame predvarit do vody . Vyberieme a dame scedit - vysusit.

  2. 2

    Na panvicu do trochy rozpaleneho oleja dame opekat predvarene mlade zemiaky ( opatrne aby nam ostali v celku).

  3. 3

    V miske si rozotrieme - rozriedime majovu bryndzu so sladkou smotanou a ja som pridal lyzicu Eros Pistu a poriadne vymiesame.

  4. 4

    Do mensieho kastrola si dame oprazit na drobno nakrajanu oravsku slaninu ked je skoro hotova pridame na platky nakrajany jarny cesnak a par minut doprazime.

  5. 5

    Ked su zemiacku oprazene pridame podla chute baby spenat a minutu dve stir - fry. oprazime - poprehadzujeme len prehrejeme. Dame na tanier, zalejeme pikantnou ochutenou bryndzou a prizdobime oprazenou slaninkou s jarnym cesnakom. ( Ja som bryndzu prihrial ). S ochucovanim opatrne pista aj bryndza je slana.

Diskusia k receptu

marianne
a ty kde si prisiel k bryndzi:-) toto sa mozem opytat?, pan velkomozny,nerada by som,aby si to koli mne zmazal. Robila som podobny bryndzovy dressing,ale bez baby spenatu, to mozem napisat :-))... vsetko mam, aj cipos papriku,ak bryndzu aj spenat baby, aj slaninu,vsetko lubim,bude vyborna vecera ..
radost
@2010
jednoduchý recept..bude nám chutiť..nové zemiačky ešte nie sú..zatiaľ nekupujem..máme dosť starých..
bez špenátu robievam..skúsim inováciu...časom..
len prosím ťa..nebuď stále taký ješitný..nedotklivý..
recepty pridávaš zaujímavé..ale..
maj dobré dni..
katka78
Pekná inšpirácia. A aj tú indickú som si nakoniec našla ;-)
frezia68
Nemaž.....inšpirácia....a si doma,je to jasné,veď odkiaľ bryndza?Podobne robievam,ale bez cesnaku,radšej pažítku.A Pištu mám tiež rada,skúsim so špenátom.....a pridávaj ďaľšie :-)
1x evas13
afataga
ja take ani podobne nerobim od nepamati :-), moze byt fajn, ani ta indicka nebola na zahodenie
amelie
pekné:-) len si over toho Pistu, syr v ňom asi nie je:-(
klukodvody
Musím počkat na to až pojedeme na Slovensko kvůli brynze ale ukládám k.k hvězdičky už visí a chválím máš to krásné jako ostatně vždy .Krásný den .
jujoska
ja by som teda brynzdu neohrievala a prirodzenejsie mi je miesat ju s kyslou smotanou, ale inak skvele
smejkad
pistu a spenat vynecham a v blizkej dobe urcite spravim, paradne jedivo :-)
janger
Ani majovu bryndzu nemam, ani eros pista...Takze robit to nemozem. Ale iste by som si na tomto pochutila....A co sa urazas, @2010 , by sa ti chcelo! Ved nemusis hned mazat :-)....iste to ani nejako zle myslene nebolo v tom recepte, na ktory narazas ;-)...
2010
Ahojte vsetci, dakujem za pozastavenie a pekne komentare @jujoska ja tie vase kelimky dobre nepoznam bez okuliarov, teraz som pozrel bola to kysla smotana.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia