Maďarská inšpirácia

Autor receptu: 2010

Majova bryndza, nove zemiaky, baby spenat , jarny cesnak a moj oblubeny Eros Pista. Hladal som ale nenasiel, ale vsetkym tym ktori to robia od nepamati sa ospravedlnujem ze nechtiac kopirujem ich recept a ked sa ozvu tak tento recept hned vymazem.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nove zemiaky ocistime, supky nechame, nakrajame na mesie kocky a dame predvarit do vody . Vyberieme a dame scedit - vysusit.
  2. Na panvicu do trochy rozpaleneho oleja dame opekat predvarene mlade zemiaky ( opatrne aby nam ostali v celku).
  3. V miske si rozotrieme - rozriedime majovu bryndzu so sladkou smotanou a ja som pridal lyzicu Eros Pistu a poriadne vymiesame.
  4. Do mensieho kastrola si dame oprazit na drobno nakrajanu oravsku slaninu ked je skoro hotova pridame na platky nakrajany jarny cesnak a par minut doprazime.
  5. Ked su zemiacku oprazene pridame podla chute baby spenat a minutu dve stir - fry. oprazime - poprehadzujeme len prehrejeme. Dame na tanier, zalejeme pikantnou ochutenou bryndzou a prizdobime oprazenou slaninkou s jarnym cesnakom. ( Ja som bryndzu prihrial ). S ochucovanim opatrne pista aj bryndza je slana.