Lievance

Lievance
Foto: daniella9
daniella9Daniella9, recept pridal: 30. septembra 2012 21:34Ďalšie jeho recepty

Konečne som našla recept, podľa ktorého mi vyšli lievance také, ako som vždy chcela. Zopár som ich už vyskúšala, ale ani pri jednom to nebolo ono...

Suroviny

20
porcií
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mlieko trochu zohrejeme, pridáme kvasnice. Ked použijeme kocku, tak do mlieka nadrobíme 20 g, ked sušené droždie, tak približne 1/5 sáčku od oka:-) Prisypeme cukor, odstavíme z ohňa a necháme chvíľu stáť, kým začne droždie pracovať.

2

V šálke si rozšľaháme vajíčko a postupne ho vmiešavame s metličkou do mlieka. Rovnako pridáme aj múku po malých dávkach, aspoň sa nebudú robiť hrčky:-)
Lievance - obrázok 2

3

Na panvici si rozohrejeme trochu oleja, stačí ho pridať len na začiatku, aspoň sa lievance nebudú lepiť. Na panvicu dáme primerané množstvo cesta, ktoré sa pekne rozloží do kruhu (predtým sa mi to vôbec nedarilo:-/). Pečieme do zlatista.
Lievance - obrázok 3

4

Z použitých surovín sa dá pripraviť cca. 20 lievancov.
Lievance - obrázok 4

5

Podávať sa môžu s čímkoľvek sladkým. Ja osobne preferujem biely jogurt a zavarené černice, pokvapkať trochu bazovým sirupom, či pridať trošku škorice:-) ALe sa môže pridať trochu ovocia do cesta - plátky jablčka, banánov apod. ... HoTovo, dobrú chuť.
Lievance - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 15 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • renka73, 1. októbra 2012 o 06:04
    Mňam,dala by som si :-) ďakujem za recept,vyskúšam


  • modrykamen, 1. októbra 2012 o 06:20
    Podľa mňa výborný recept - aj kysnutý, aj netreba čakať.


  • rulik, 1. októbra 2012 o 08:34
    no tie sú...jeden ako druhý


  • daniella9, 1. októbra 2012 o 08:42
    Dakujem za pochvaly:-)


  • helca103, 1. októbra 2012 o 11:07
    vyzerajú lákavo ...


  • zmizka, 1. októbra 2012 o 11:15
    mňam tak mám dnes presne na takéto niečo chuť.. vyzerajú lákovo Idem na to :o)


  • daniella9, 1. októbra 2012 o 15:22
    @zmizka nech Vam chutia:-)


  • zuzana78, 3. októbra 2012 o 11:14
    neviem akym zazrakom si narobila 20 ,ked ja som z tvojej polovicnej davky narobila 5,myslela som ,ze urobim 10 ,tak sme boli hladny,lebo uz sa mi nechcelo znova robit a spinit kopec riadov...a viac cukru by som dala..


  • daniella9, 5. októbra 2012 o 09:57
    @zuzana78
    nemali ste náhodou príliš husté cesto? alebo veľké lievance?
    mne vždy stačí cesto na cca. 20 lievancov


  • anina6, 22. novembra 2012 o 15:55
    šikovná mladá dáma, ukladám a samozrejme vyskúšam.


  • dusanececenko, 5. januára 2013 o 10:28
    dobry receptik


  • simonkamatkova, 7. januára 2013 o 20:33
    To je blbost s tym susenim drozdim nie lebo 20 g normalne tak nemože byt 1 a pol sacka suseneho lebo jedno susene je asi na kilo muky nie: tak kolko mam dat toho suseneho___


  • janikbj, 7. januára 2013 o 20:42
    @simonkamatkova , pokial mas drozdie na 1kg muky,tak zodpoveda 1 kocke cerstveho,ktora ma 42g. takze daj pol sacku drozdia. pozor ale,lebo niekore susene su na 0,5kg muky. pise sa to na obale.


  • simonkamatkova, 10. januára 2013 o 16:36
    hej viem tak preto sapitam


  • jankamarcel, 14. januára 2013 o 12:51
    dnes som ich robila,sú vynikajúce,ja som robila dvojitú dávku lebo je nás veľa a deti majú radi sladké,a urobila som ich asi 35 ks.Takže si receptík ukladáma a odporúčam vyskúšať.


  • martin1990, 1. februára 2013 o 11:40
    Velmi dobreeeee :)


  • akacina, 11. februára 2013 o 13:13
    prosim vysvetlit: 1/5 = jedna patina sacku? alebo jeden a pol sacku suseneho drozdia?


  • daniella9, 12. februára 2013 o 16:13
    @akacina
    1/5 = jedna pätina, 1 a 1/2 = jeden a pol sáčku
    @simonka matkova
    jednu pätinu


  • silvia91, 18. februára 2013 o 17:42
    suhlasím, trošku husté cesto dneska som robila a vôbec mi nevyšlo 20 ks :/ nevadíííí :-) pridala som aj vanilinový cukor :-) aj tak skvelé :-) chválim Danielka :)


  • daniella9, 3. marca 2013 o 20:56
    @silvia91
    dakujem za pochvalu:-)


  • lycan, 15. marca 2013 o 11:52
    Hmm vyzerajú perfektne ideálne počasie vonku ( strašný vietor ) zostať v kuchyni :) a spraviť si dáku dobrotu .... idem skúsiť .. Ďakujem za receptííík ..


  • danielkab, 2. apríla 2013 o 17:29
    ukladám do KK :)


  • lea147, 20. apríla 2013 o 09:17
    robila som presne všetko podla receptu :) mňam ,, :D len škoda že ich nebolo 20 ale o polovicu menej :/ ... ale ináč chválim ;)


  • daniella9, 21. apríla 2013 o 21:23
    @lea147
    ja som zrovna robila cez týždeň lievance, a vždy ked ich robím, ich je +- 20 ks...aj teraz na posledy. inak tie moje majú priemer cca 7 cm:-)


  • stacy77777, 3. mája 2013 o 10:53
    @Danielka - dnes som upustila od svojho tradičného receptu na lievance a vyskúšala tento tvoj,len som nevedela, či nechávaš cesto ešte trocha kysnúť, tak som ho nechala asi 15minúť,nech narastie, vyšlo mi 18ks veľkosti ako si aj ty uviedla, ale tak dobré hebké a krehké lievance sme ešte nemali...:-))).Vďaka za recept,rada pri ňom zostanem,prajem pekný deň...


  • daniella9, 4. mája 2013 o 18:27
    @stacy77777
    som veľmi rada, že vám chutili:-)


  • daniella9, 4. mája 2013 o 18:28
    a hej nechávam cesto trochu stáť:-)


  • basky, 21. mája 2013 o 11:45
    tak toto musím čo najskôr vyskúšať :-) ďakujem za recept, zakladám do KK :-)


  • daniella9, 22. mája 2013 o 08:31
    @basky
    dúfam, že vám budú chutiť:-)


  • basky, 25. mája 2013 o 13:39
    @daniella9 ešte raz ďakujem za recept :-) lievance boli užasne, nehovoriac o tom že to boli moje prve lievance čo som robila :-) velka spokojnosť, skvelý recept ;-)


  • daniella9, 26. mája 2013 o 11:51
    @basky
    teším sa spolu s vami:-)


  • katryna, 10. augusta 2013 o 18:40
    Sú fakt dobré :) Práve ich večeriam...


  • julienka55, 29. septembra 2013 o 11:22
    Dneska ich idem robit,,tak dufam že mi vyjduuuu,,vyzeraju chutne


  • daniella9, 1. októbra 2013 o 15:14
    @julienka55
    dúfam, že vám budú chutiť, dajte potom vedieť ako to dopadlo:-)


  • lyduss, 25. januára 2014 o 09:39
    super recept, rýchle a chutné, hneď sa zjedlo. ale mne vyšlo tiež len 11 lievancov (aj keď s priemerom asi 12 cm). to asi podľa toho kto má akú naberačku :)


  • janikbj, 27. januára 2014 o 15:09
    práve som ich dopiekla. z 1,5-násobnej dávky a je ich teda dosť. nabudúce už len z tu uvedenej, pre dvoch je to až-až. budeme mať aj na raňajky :-) každopádne, lievance sú výborné, ďakujem za recept :-)


  • daniella9, 27. januára 2014 o 20:41
    @lyduss , @jankbj
    som rada, že chutia:-):-):-)


  • ifik, 11. februára 2014 o 14:48
    mňaaaam,teraz som ich dorobila a dcera so spolužiačkou nevedi vynachváliť...budem robiť už len tento recept... :-)


  • daniella9, 16. februára 2014 o 11:34
    @ifik
    som veľmi rada, že chutili:-)


  • monullik, 18. februára 2014 o 14:54
    Hotovo :-) upečené a aj zjedené :-D nemajú chybu, ďakujem za receptík :-)


  • staja, 27. februára 2014 o 18:36
    Vyskúšala som ich, boli chutné, ale zdá sa mi, že toho mlieka by tam malo ísť viac, cesto bolo dosť husté a bolo ich menej. Navyše, ak má cesto kysnúť, asi by bolo dobré dať do popisu, že ako dlho. Nechala som to 15´a kým som ich robila, kyslo to veselo ďalej, takže mohli kysnúť aj dlhšie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist