Lievance

Autor receptu: daniella9

Konečne som našla recept, podľa ktorého mi vyšli lievance také, ako som vždy chcela. Zopár som ich už vyskúšala, ale ani pri jednom to nebolo ono...

20
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mlieko trochu zohrejeme, pridáme kvasnice. Ked použijeme kocku, tak do mlieka nadrobíme 20 g, ked sušené droždie, tak približne 1/5 sáčku od oka:-) Prisypeme cukor, odstavíme z ohňa a necháme chvíľu stáť, kým začne droždie pracovať.
  2. V šálke si rozšľaháme vajíčko a postupne ho vmiešavame s metličkou do mlieka. Rovnako pridáme aj múku po malých dávkach, aspoň sa nebudú robiť hrčky:-)
  3. Na panvici si rozohrejeme trochu oleja, stačí ho pridať len na začiatku, aspoň sa lievance nebudú lepiť. Na panvicu dáme primerané množstvo cesta, ktoré sa pekne rozloží do kruhu (predtým sa mi to vôbec nedarilo:-/). Pečieme do zlatista.
  4. Z použitých surovín sa dá pripraviť cca. 20 lievancov.
  5. Podávať sa môžu s čímkoľvek sladkým. Ja osobne preferujem biely jogurt a zavarené černice, pokvapkať trochu bazovým sirupom, či pridať trošku škorice:-) ALe sa môže pridať trochu ovocia do cesta - plátky jablčka, banánov apod. ... HoTovo, dobrú chuť.