Lievance

Marek Petrán
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 25. marca 2011 7:35
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

LievanceFoto: Pravda - Ľuboš Pilc


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Z mlieka, cukru, škorice, žĺtok a múky vymiešame hladké cestíčko (ako na palacinky, len trochu hustejšie). Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cestíčka.

  2. 2

    Na panvičke na lievance opekáme 1 minútu z každej strany. Podávame s lekvárom a tvarohom.

  3. 3

    Náš tip: Do cestíčka môžeme nastrúhať jablko, lievance budú chutnejšie a vláčnejšie.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 16 ľudí (4,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist