Lievance

Lievance
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Marek Petrán, chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre


Suroviny


Postup prípravy receptu

Z mlieka, cukru, škorice, žĺtok a múky vymiešame hladké cestíčko (ako na palacinky, len trochu hustejšie). Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cestíčka.

Na panvičke na lievance opekáme 1 minútu z každej strany. Podávame s lekvárom a tvarohom.

Náš tip: Do cestíčka môžeme nastrúhať jablko, lievance budú chutnejšie a vláčnejšie.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • madlen57, 3. augusta 2011 o 15:43
    lievance dokončené a chválim výbornééé, ďakujem za recept


  • renama, 6. októbra 2011 o 17:52
    dnes máme na večeru lievance, sú fakt chutné, ďakujem za receptík :)


  • zymga, 7. októbra 2011 o 11:18
    dneska mame na obed lievance,a su vazne super ale hlavne chutnucke.Super receptik :D


  • skaiqy, 3. marca 2012 o 17:25
    skveleee su.. ja som pridala aj polovicu prasku do peciva a dve male jablcka.. :)


  • antamauru, 5. apríla 2012 o 21:08
    Tiez ich chvalim :) z davky mi vyslo asi 20 lievančekov , pouzila som aj spomenute jablčko a kedze som nemala tvaroch tak som zmiesala mascaropne s jahodovym lekvarom . Bloi užasne a makkučke :) tak zmizli ze som si ich nestihla ani nafotit :)


  • simonkamatkova, 10. januára 2013 o 16:40
    tu nejde drozdie?


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • igggi, 24. apríla 2013 o 19:36
    výbornééé!!!


  • dogagador, 27. júna 2013 o 17:50
    vyskusam, aj ked mi tu tiez chyba kvasok, ale recept je recept, tak pojdem presne podla neho. na obrazku to vyzera uzasne


  • elro, 19. novembra 2013 o 18:22
    Výborné aj zo sojoveho mlieka!


  • peter50, 5. apríla 2014 o 17:50
    velmi chutne a rychla priprava 45min a je vsetko hotovo



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist