Lievance

Lievance
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Marek Petrán, chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z mlieka, cukru, škorice, žĺtok a múky vymiešame hladké cestíčko (ako na palacinky, len trochu hustejšie). Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cestíčka.

2

Na panvičke na lievance opekáme 1 minútu z každej strany. Podávame s lekvárom a tvarohom.

3

Náš tip: Do cestíčka môžeme nastrúhať jablko, lievance budú chutnejšie a vláčnejšie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • madlen57, 3. augusta 2011 o 15:43
    lievance dokončené a chválim výbornééé, ďakujem za recept


  • renama, 6. októbra 2011 o 17:52
    dnes máme na večeru lievance, sú fakt chutné, ďakujem za receptík :)


  • zymga, 7. októbra 2011 o 11:18
    dneska mame na obed lievance,a su vazne super ale hlavne chutnucke.Super receptik :D


  • skaiqy, 3. marca 2012 o 17:25
    skveleee su.. ja som pridala aj polovicu prasku do peciva a dve male jablcka.. :)


  • antamauru, 5. apríla 2012 o 21:08
    Tiez ich chvalim :) z davky mi vyslo asi 20 lievančekov , pouzila som aj spomenute jablčko a kedze som nemala tvaroch tak som zmiesala mascaropne s jahodovym lekvarom . Bloi užasne a makkučke :) tak zmizli ze som si ich nestihla ani nafotit :)


  • simonkamatkova, 10. januára 2013 o 16:40
    tu nejde drozdie?


  • igggi, 24. apríla 2013 o 19:36
    výbornééé!!!


  • dogagador, 27. júna 2013 o 17:50
    vyskusam, aj ked mi tu tiez chyba kvasok, ale recept je recept, tak pojdem presne podla neho. na obrazku to vyzera uzasne


  • elro, 19. novembra 2013 o 18:22
    Výborné aj zo sojoveho mlieka!


  • peter50, 5. apríla 2014 o 17:50
    velmi chutne a rychla priprava 45min a je vsetko hotovo


  • kittanna, 9. mája 2014 o 19:37
    uplne skvele, nemala som sice vanilkovy cukor, tak som dala skoricovy a nastruhala som veru aj to jablcko, nenormalna mnamka, dakujem :)


  • mezi, 15. mája 2014 o 22:34
    Vazne 100g cukru? Na necelych 500g muky?. Tvrdi sa tu, ze je to 20 ks. Ak zjem styri, zjedol som 100:20=5g. 5gx4ks=20g cukru. Katastrofa! Do jablkoveho hneteneho kolaca davam menej cukru a urcite z neho nezjem patinu. Este stale Vam to pride ako fobry recept?. Zaroven by som sa necudoval, zevtieto lievance pri peceni rychlo horia.


  • kittanna, 5. júna 2014 o 16:42
    mezi, mne vyslo ovela viac ako 20ks, ale ja som to robila na panvici na dolky. sladsie boli, ale ked das kyslejsie jablcko, tak ta chut sa vyrovna, mne to vobec nevadilo :) a vobec pri peceni nehoreli ani sa nepripekali o panvicu



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist