Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake

Levanduľový cheesecake s čučoriedkami

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 17. júla 2023

K letu patrí neodmysliteľne vôňa levandule a fantastická chuť lesných čučoriedok. Spojila som ich do letného dezertu.

12
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
80 g
Plnka:
750 g
250 g
250 ml
300 g
200 g lesné
150 g
2 bal.
3 ks
1 bal.
Poleva:
100 ml (levanduľová, odobratá časť)
200 g




Postup

  1. 1

    Hodinu pred prípravou uvaríme smotanu a zalejeme ňou levanduľové kvety. Necháme vychladnúť a hodinu lúhovať. Precedíme cez plátno alebo husté sito.

  2. 2

    Sušienky s roztopeným maslom pomelieme. Vysypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zatláčame pomletú zmes s pohárom o dno formy. Dáme zapiecť na 5 minút do rúry. Predpečený korpus necháme chvíľočku vychladnúť a nalejeme naň plnku.

  3. 3

    Plnka: Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilkový cukor, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Odoberieme 100ml z levanduľovej smotany na polevu. Zvyšok levanduľovej smotany pridáme do plnky spolu s čučoriedkami a dobre premiešame. Vylejeme na predpečený korpus.

  4. 4

    Dáme piecť do rúry na 160 °C cca 50 minút. Treba si sledovať. Keď začnú hnednúť okraje a stred sa ešte trasie cheesecake je hotový. Vypíname a necháme v rúre vychladnúť.

  5. 5

    Keď vychladne, polejeme ho polevou z bielej čokolády a levanduľovej smotany. Bielu čokoládu zalejeme horúcou levanduľovou smotanou, dobre vymiešame. Na zafarbenie môžeme pridať pár kvapiek čučoriedkovej šťavy.

  6. 6

    Odložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie z večera do rána. Odstránime obruč z formy aj papier na pečenie. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.

    Levanduľový cheesecake s čučoriedkami - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia