Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake

Nepečený čučoriedkový cheesecake

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. júna 2023
Nepečený čučoriedkový cheesecake
Foto: Shutterstock
8
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

200 g
3 PL
1 bal.
4 PL
1 PL
200 g
100 g
250 g
200 ml
1 ČL
Na vymastenie:
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Čučoriedky spolu s cukrom povaríme, počkáme, kým sa cukor rozpustí, občas premiešame. Rozmixujeme ponorným mixérom. Vo vode dohladka rozmiešame škrob, prilejeme k čučoriedkovej hmote a dve minúty povaríme. Odstavíme z ohňa.

  2. 2

    Sušienky najemno rozmixujeme a zalejeme roztopeným maslom, premiešame. Formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom. Na dno formy utlačíme sušienkovú zmes.

  3. 3

    Mascarpone so smotanou a s čerstvo strúhanou citrónovou kôrou šľaháme na nízkych otáčkach a po lyžiciach pridávame čučoriedkovú hmotu, šľaháme do hustého krému. Krém navrstvíme na sušienkovú zmes, povrch zarovnáme a cheesecake na noc odložíme do chladničky.

  4. 4

    Pred podávaním vyberieme z chladničky, necháme trochu povoliť, opatrne zložíme tortovú obruč a cheesecake ozdobíme čučoriedkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia