Čučoriedkový cheesecake
Levanduľový cheesecake s čučoriedkami
Autor receptu: katarinalucanova
K letu patrí neodmysliteľne vôňa levandule a fantastická chuť lesných čučoriedok. Spojila som ich do letného dezertu.
12 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Hodinu pred prípravou uvaríme smotanu a zalejeme ňou levanduľové kvety. Necháme vychladnúť a hodinu lúhovať. Precedíme cez plátno alebo husté sito.
- Sušienky s roztopeným maslom pomelieme. Vysypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zatláčame pomletú zmes s pohárom o dno formy. Dáme zapiecť na 5 minút do rúry. Predpečený korpus necháme chvíľočku vychladnúť a nalejeme naň plnku.
- Plnka: Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilkový cukor, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Odoberieme 100ml z levanduľovej smotany na polevu. Zvyšok levanduľovej smotany pridáme do plnky spolu s čučoriedkami a dobre premiešame. Vylejeme na predpečený korpus.
- Dáme piecť do rúry na 160 °C cca 50 minút. Treba si sledovať. Keď začnú hnednúť okraje a stred sa ešte trasie cheesecake je hotový. Vypíname a necháme v rúre vychladnúť.
- Keď vychladne, polejeme ho polevou z bielej čokolády a levanduľovej smotany.
Bielu čokoládu zalejeme horúcou levanduľovou smotanou, dobre vymiešame. Na zafarbenie môžeme pridať pár kvapiek čučoriedkovej šťavy.
- Odložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie z večera do rána. Odstránime obruč z formy aj papier na pečenie. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.