Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: jawadea

Jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry, teraz pre Vás a moje kolegyne :-)

90 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme cesto - miesime, až sa pekne odlepuje od misky alebo ruky.
  2. Z cesta vyformujeme bochníky. Keď dokončíme posledné, prvé už sú vykysnuté a môžeme ich začať vyprážať.
  3. Každý bochník prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.
  4. Nakoniec ich podávame s rozotretým cesnakom so soľou, prípadne ich potrieme tatárskou omáčkou a posypeme syrom.