Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: jawadea
Jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry, teraz pre Vás a moje kolegyne :-)
90 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme cesto - miesime, až sa pekne odlepuje od misky alebo ruky.
- Z cesta vyformujeme bochníky. Keď dokončíme posledné, prvé už sú vykysnuté a môžeme ich začať vyprážať.
- Každý bochník prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.
- Nakoniec ich podávame s rozotretým cesnakom so soľou, prípadne ich potrieme tatárskou omáčkou a posypeme syrom.