Langoše - osúchy fotorecept

babina49 - fotkababina49, 29. februára 2012
Langoše - osúchy (fotorecept)
Foto: babina49

A zasa veľmi jednoduchá príprava dnešnej večer...Moja rodina ich má veľmi rada,recept je nenáročný a myslím si,že by ho mali zvládnuť aj začiatočníčky. A Zobraziť celý popisA zasa veľmi jednoduchá príprava dnešnej večer...Moja rodina ich má veľmi rada,recept je nenáročný a myslím si,že by ho mali zvládnuť aj začiatočníčky. A v surovinách vajíčko nechýba,ja ho tam naozaj nedávam.

Suroviny

cca 0,5 kg
polovica kocky
na kvások + cukor
na miesenie




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka,droždia-polovica kocky, 1 ČL cukru a 1ČL múky si zarobíme kvások,ktorý necháme vykysnúť.Preosejeme si múku,ja som mala cca 0,5 kg,pridáme soľ a vykysnutý kvások.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesime vláčne cesto,skor redšie,ako hustejšie.Cesto sa už neposype múkou,lebo by nám horela v oleji.Múku už nebudeme vobec používať.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatvoríme vrchnák "rýchlokysky" a necháme kysnúť na teplom mieste,alebo v teplej vode.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto mi kyslo v teplej vode,takže po pol hodinke som mohla začať vyprážať.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Gumenú podložku som si celú naolejovala a pomocou naolejovanej lopatky som cesto porozdeľovala na malé bochníky. ( múku nepoužívame na posypanie pracovnej podložky)

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do menšej rajnice si dám hodne oleja,langoše musia plávať. V tom hrnčeku pri ceste mám olej ,do ktorého si namáčam ruky (nelepí sa mi cesto na ne) a tak tvarujem z bochníkov langoše, ktoré musím obratne preniesť do horúceho oleja,pretože cesto je redšie.Pokiaľ sa mi praží langoš,tak si pripravím z bochníka dalšiu placku,aby som po vybratí hotového langoša mohla dať hneď ďalši. Ide to veľmi rýchlo.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z tohoto množstva múky mi vystalo 10 langošov.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ešte vám pridám obrázok,že boli aj nadýchané,dierkované. Sú naozaj chutné.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

hubata
Perfektné ich máš, museli byť vynikajúce, si šikovná.
izabella929
ej, toto aj u nás časté papkanie.-) ja mám najradšej s karičkou a k tomu račinku.-)))
zinnajdha
toto je kvalitný praktický návod, naozaj aj pre začiatočníkov (ale aj pre mňa, lebo ešte som nikdy nerobila langoše).
milamila
krásne sa Ti vydarili, a vidím, že používaš podložku ktorú som roky používala namiesto drevenej dosky aj ja, ale častým používaním sa mi zničila stále ju hľadám v obchodoch ale žiaľ nemám šťastie, nevieš mi poradiť kde by som ju zohnala?
sonulienka
@milamila túto podložku si možeš objednať u niektorej ochodníčky TUPPERWARE alebo sa pozri aj do Mimibazaru tam ich tiež predávajú a ešte aj lacnejšie.A teraz si suseda podobnú kúpila v IKEI
A@Babina49 langoše nemajú chybu.
bambulka51
áno sú krásne a aj chutné tak ich robí aj moja dcérka ale ešte je jedna verzia s potieraním,keď vyberiem langoš s oleja mám už nachystanú potierku s vody ,soli a pretlačeného cesnaku-mňamka...
kristina47
dá sa to cesto vložiť aj do chladničky keď nespracujem všetko?a pokračovať vo vyprážaní na druhý deň?
babina49
Tak s tým odkladaním cesta do mrazničky nemám skúsenosť,ale už som niečo také počula,ale to bude zrejme iný recept.
evanaaa
@milamila , na druhý týždeň ( od 5.3) budú mať v Lídli podložky, na ktorých sa dá aj valkať, aj piecť zároveň, pozri si leták. Podložka je silikónová a cena - 3.99 eur. Budú mať aj iné pomôcky do kuchyne, aj veľkonočné formy na pečenie.
evanaaa
@babina49 , tie langoše sú lákavé, mne by však stačil 1-2 kusy a to sa mi samozrejme neoplatí piecť. Najradšej mám len klasicky, s cesnakom, iné mi nechutí na nich.
zdezda
páčia sa aj mne, robievam tie kysnuté v chladničke, skúsim aj tieto rýchlovky bez vajíčka :-)
jamalinka
cesto je možné uchovávať v chladničke aj do cca 5-6 dní a to tak, že si ho dáme do platovej misky tak, aby nebola celkom plná. Potrieme olejom a necháme zakryté. Ja bežne takto robím čerstvo vypražené langoše na ktoré si posýpku dá každý podľa chuti okrem už spomínaného aj hotové pomazánky napr. Bánovecká a pod. a tiež kečup. No a kto má chuť na sladké tak urobím z toho istého cesta šišky na ktoré si dávame okrem džemu aj šľahačku a polejeme čokoládovou polevou. Je kalorické, ale občas neodoláme.
anka22
ja robím také isté langoše,len do cesta dávam tak 2 lyžice kyslej smotany, ked zamiesim dám do sáčku trošku ho naolejujem aby sa neprilepilo a dám hned do chladničky tam to vykysne, práve dnes som ich robila, vypražila som 4 kusy a zase zajtra poobede bude čerstvá maškrta sú výborné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia