Kváskové lievance fotorecept

siisa - fotkasiisa, 17. augusta 2016
Kváskové lievance (fotorecept)
Foto: siisa

Je to veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne aj menej skúsený kuchtík. Tu si každý príde už od začiatku na svoje, lebo si môže zvoliť Zobraziť celý popisJe to veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne aj menej skúsený kuchtík. Tu si každý príde už od začiatku na svoje, lebo si môže zvoliť múku akú len chce. Ak zvolíme špaldovú, či celozrnnú pšeničnú alebo zmiešame pšeničnú s ovsenou povýšime recept na zdravšiu variantu. Ja som zvolila opäť ten najzákladnejší recept. Lievance aj s použitím kvásku sú veľmi chutné.

180 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
100 g
300 ml vlažné
200-250 g
1 ks
1 bal
1 PL
štipka
Na vyprážanie:
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Večer si nakŕmime kvások, použila som ražný. Prikŕmime ho nasledovne: Z odloženého kvásku z chladničky odoberieme tak 1-2 PL do misy z plastu, pridáme 50 g ražnej múky a 50 ml vlažnej vody. Všetko riadne vymiešame dohladka a misu s kváskom dáme do igelitovej tašky a uzavrieme. Necháme do rána kysnúť. Tak 10 - 12 hodín.

  2. 2

    Ráno skontrolujeme kvások. Ak nám vykvasil, zamiesime cesto bez soli.

  3. 3

    Do misy od robota si dáme 100 g kvásku - vykvaseného, pridáme všetky ingrediencie čo idú do cesta okrem múky. Do robota si dáme násadu takú, ktorú používame na miešanie piškótového cesta. Všetky ingrediencie v mise začneme miešať. Po chvíli pridávame po lyžiciach múku. Po celý čas kontrolujeme konzistenciu cesta, aby nebolo riedke, ale aby nám nezhustlo. Cesto by malo byť hustejšie ako na palacinky. Ak sme dosiahli požadovanej hustoty a cesto máme hladké, misu s cestom dáme do igelitovej tašky a uzavreté necháme 1 - 2 hodiny kysnúť.

    Kváskové lievance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakysnuté cesto premiešame aj spolu so soľou. Panvicu na lievance potrieme olejom a lyžicou tvarujeme lievance. Opečieme z jednej a potom z druhej strany.

    Kváskové lievance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové lievance môžeme ponatierať džemom, tvarohovou plnkou, šľahačkou, jogurtom. Alebo podľa vlastnej chuti. Ozdobíme ovocím, šľahačkou alebo čokoládou.

    Kváskové lievance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť !

    Kváskové lievance (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Lívance máš krásné, k tomu kváskové, co víc si přát?! : mít je doma - teploučké na talířku - pod nosem... haha Krásná práce, milá @Siisa a jak je vidět - kváskové budou za chvíli i rezne! haha Mávám a přeji krásný večer, jsi šikulka, kváskovááá!!
1x siisa
jack
Nesklamala si milá Siisa "kvásková kráľovná".Super jednoduchý receptík,ktorý má hádam každý rád.Veľmi pekná fotečka.♡♡♡♡♡
1x siisa
siisa
@Haji (17.8.2016 20:26)

Hahahahahaha, ♥ moja milá @Haji ,♥ si ma s tými rezňami rozosmiala. Veď na toto keby som prišla, tak by ten môj oco sa aj zdravo stravoval. No ale kváskovú slaninu a klobásu asi nikto nevymyslí :D ✿ ✿ ✿ Ďakujem za podporu a pekné slová, veľmi potešia, no a škoda že nemôžem ponúknuť ...veľmi rada by som ✿ ✿ ✿
1x haji
siisa
@Jack (17.8.2016 20:30)

Ďakujem veľmi pekne za pochvalu moja milá @Jack , ♥♥♥ sú naozaj veľmi chutné :) ✿ ✿ ✿
monty469
Priklanam sa k Haji . Mat ich doma teple, vonave hmm uz sa mi slinky zbiehaju:-) Par kuskov by som zbastila. No uz sa blizi cas, kedy skusim kvaskovat:-)
1x siisa
siisa
@Monty 469 (17.8.2016 20:50)

♥ Milá moja @Monty , ♥ aj všetky môžeš spapať :) Pri niečom zistíš, že to je kváskové, má to takú svojskú chuť, ale vôbec nie, že zlú. Ale tieto lievance ani náhodou nezistí ani znalec kvásku. Ani šišky, langoše a škvarkové pagáčiky, pokiaľ ťa neupozorní kuchár, že čo navaril, nezistí nik, že sú z kvásku :) ✿ ✿ ✿ Hehe, knedľa už hotová....len ju sem zavesiť :D Ďakujem za komentár :)
1x haji
siisa
@Staja (18.8.2016 07:37)

Moja milá @Staja , ♥♥♥ ďakujem ti veľmi pekne. Ďakujem aj za link, pozrela som tie lievance. Určite vyskúšam. Neskôr, keď odskúšam tie základné recepty sa vrhnem aj na ich zdravšie varianty. Zatiaľ som len taký začínajúci kuchtík :) ✿ ✿ ✿ Pekný deň ti želám :)
chica114
Tak další super receptík od teba milá Siisa :-) musi to chutit uurcite skvelo lievance milujem. 5*, k.k
1x siisa
siisa
@Danda3 (2.9.2016 19:16)

Wooow, no teda...máš ich parádne :) som rada že chutili :)
redakcia
@Danda3 (2.9.2016 19:16)
Milá Danda3, trošku sme Vašu fotku "vylepšili". Dúfame, že nevadí :)



danda3
Ahoj, včera so písala z mobilu, takže sa mi nechcelo toľko rozpisovať. Ostal mi rozkvas z chlebíka, tak som si spomenula na Tvoj recept, dala som múku špaldovú hladkú pol na pol s celozrnnou špaldovou. nechala som kvasiť, kým sme s tetou boli na nákupoch a káve, keď som prišla, musela som cesto rozriediť, lebo dosť zhustlo, ale aspoň ich vyšlo viac. Plnka z tvarohu+banán+javorový sirup+trošku kyslej smotany, navrchu kyslá smotana s ovocím, mletými orechami a poliate javorovým sirupom. Ešte nám ostalo na dnes, ďakujem ešte raz.♥
staja
Robila som dnes tvoje lievance, len som ich vylepšila múkami podľa @Danda3 a použila som rovnakú špaldu. Boli výborné a na rozdiel od tých, ktoré som robievala s ovsenými vločkami, tieto mi prišli také ľahšie. Výborný nápad, ako zužitkovať kvások, keď sa mi zrovna nechce piecť chlieb.
kapucinka
Skúšala som lievance urobiť podľa tvojho receptu. Boli naozaj úžasné a nadýchané. Ďakujem za skvelý recept.


1x siisa
lenkakomka
Úžasný recept na chutné a nadýchané lievance. S kvasnicovými sa nedajú porovnať. Super tip keď akurát nepečiem chlebík :) Ďakujem


2x siisa a zolik
siisa
@Lenkakomka (12.4.2017 14:19)

No teda, krásne sú ! Ďakujem, že si vyskúšala a pridala foto svojho diela :) Presne ako píšeš, kto raz ochutná s kváskom, iné nepečie :)
kimlo
Aj sa veru vydarili! Akurát som použil špaldovú hladkú múku a škoricový a vanilkový cukor. Nemajú chybu, vďaka za recept!


zelka12345
Ja tiež vyskúšam, ale až zajtra na meninovú oslavu, to bude pohostenie pre celú famíliu!
1x siisa
siisa
@Kimlo (22.5.2017 16:10)

No tak tie sú fakt vydarené ! Ukážkové ich máš. Teší ma, že chutili :)
siisa
@Zelka12345 (22.5.2017 16:21)

Vyskúšaj a nech sa oslava vydarí ! Všetko najlepšie k zajtrajším meninkám ✿ ✿ ✿
zelka12345
@Siisa (22.5.2017 18:20)

Akože ďakujem za prianie, ale čo z neho mám keď sa lievance vôbec nepodarili?!?!?! Postupovala som podľa receptu, ale ani zamiesiť sa poriadne nedali! Musela som pridať ešte aj 100 ml mlieka! Pri vysmážaní zas nešli otočiť, trhali sa na franforce. Výsledok ako pohostenie na oslavu absolútne nedôstojný! A tá chuť, no nebudem tvrdiť, že sa to nedalo zožrať, ale jedla som už aj o dosť lepšie. Neodporúčam!!!!!!!!!! Ešteže som na dnešok pripravila aj iné dobroty, tie dopadli oveľa lepšie.
zolik
@Zelka12345
ked tak pozeram pod tymto receptom predchadzajuce komentare a aj pridane fotografie, tak mi z toho vychadza, ze v Tvojom pripade je chyba niekde inde a to, medzi Tvojim sporakom a jedalenskym stolom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia