Kuracie prsia s balkánskym syrom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 12. októbra 2015

Mal som už dlho v chladničke balkánsky sýr. potreboval som ho minúť. Tak som ho uvaril s kuracími prsiami. Je to nenáročné a rýchle Zobraziť celý popisMal som už dlho v chladničke balkánsky sýr. potreboval som ho minúť. Tak som ho uvaril s kuracími prsiami. Je to nenáročné a rýchle jedlo.

3-4
porcie
10 minút minút
príprava
15 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
250 g
2 ks
2 ks pikantné čerstvé
4 strúčky
4 cm čerstvý
30 g
2 PL
 sušená (alebo čerstvá)
1 dl
3 listy




Postup

  1. 1

    Na obrázku sú suroviny na výrobu. Chyba tam šalát ľadový tak tri listy a petržlenová vňať.

    Kuracie prsia s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko si pripravíme, lebo sa to rýchlo robí. Cibuľku, baranie rohy a zázvor nakrájame na drobno. Dáme do hrnca, alebo na veľkú panvicu chvíľu podusiť na maslo s olejom. Ďalej pridáme cesnak, ktorý sme posekali na drobno. Pár krát premiešame, nech nám cesnak zavonia.

    Kuracie prsia s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz pridáme do hrnca kuracie kúsky, ktoré sme krájali tak na 3 cm. Okoreníme korením čerstvo mletým a bazalkou. Nesolíme, lebo sýr je slaný tak nech to nepresolíme. Mäso premiešame a podusíme. Musí sa mäso zatiahnuť cele na bielo. Potom pridáme sýr pokrájaný na 1cm kúsky. To preto že sa skôr roztopí. Cele to miešame nech nám to nelepí na dno.

    Kuracie prsia s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cele nám to zhustne. Prilejeme smotanu za stáleho miešania. Musí sa smotana prevariť na chvíľu. Odstavíme zo sporáka a hneď do toho dáme petržlenovú vňať a premiešame. Pripadne dosolíme kto ma malo slané.

    Kuracie prsia s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cele je to hotové za nejakých 15 minút. Môžeme servírovať na dno taniera som dal listy zo šalátu, ktoré som trochu nakrájal. Na šalát som dal hotové mäso a zemiaky, ktoré som opiekol v rúre s rascou. Máme hotovo môžeme ničím nerušený papať. Dobrú chuť Vám želám ak si to uvarite. Je to rýchle a dobré.

    Kuracie prsia s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

cesminaz
Tvoje jedlo chuti urcite vyborne :-) a aj ta uvodna fotka s tymi zemiacikmi je lakava ;-)
dzejsik
lákavé jedlo, balkánsky syr máme radi, ukladám na vyskúšanie ;)
mesiar50
Veľmi vábivé jedlo.Odo mňa máš jednoznačne * * * * *
jozka2
Stoji to za vyskusanie,narobil si chutky.
*****
babkamt
chutne si navaril bez dlhého státia pri sporáku:-)
patroveckypitrs
Ďakujem @slavkabis za komentár. Robím aj s so syrom Niva, len som to chcel pikantné a mladou cibuľkou, tak sa mi lepšie hodil Balkánsky sýr. Je menej výrazný.
zeleznice
Patroveckypitrs tak to je naozaj nádhera, dávame 5*. Pekne a zaujímavo spracované, krásne servírované. Opäť úprimne toto ba sa rovnako hodili do salónnych vozňov ako jeden z hlavných chodov. Nech sa Vám varí vždy s láskou a radosťou.
sracz
... nenáročné, rýchle a podľa reakcií mojich slinných žliaz aj chutné a prudko jedlé; nuž opäť si sa zvŕtal pri "šparhéte" ako nevesta pri "redovim", @patroveckypitrs kamarát! Nech Ti to tak 5* varí aj naďalej!