Kuracie prsia s balkánskym syrom (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mal som už dlho v chladničke balkánsky sýr. potreboval som ho minúť. Tak som ho uvaril s kuracími prsiami. Je to nenáročné a rýchle jedlo.

3-4
porcie
10 minút minút
príprava
15 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na obrázku sú suroviny na výrobu. Chyba tam šalát ľadový tak tri listy a petržlenová vňať.
  2. Všetko si pripravíme, lebo sa to rýchlo robí. Cibuľku, baranie rohy a zázvor nakrájame na drobno. Dáme do hrnca, alebo na veľkú panvicu chvíľu podusiť na maslo s olejom. Ďalej pridáme cesnak, ktorý sme posekali na drobno. Pár krát premiešame, nech nám cesnak zavonia.
  3. Teraz pridáme do hrnca kuracie kúsky, ktoré sme krájali tak na 3 cm. Okoreníme korením čerstvo mletým a bazalkou. Nesolíme, lebo sýr je slaný tak nech to nepresolíme. Mäso premiešame a podusíme. Musí sa mäso zatiahnuť cele na bielo. Potom pridáme sýr pokrájaný na 1cm kúsky. To preto že sa skôr roztopí. Cele to miešame nech nám to nelepí na dno.
  4. Cele nám to zhustne. Prilejeme smotanu za stáleho miešania. Musí sa smotana prevariť na chvíľu. Odstavíme zo sporáka a hneď do toho dáme petržlenovú vňať a premiešame. Pripadne dosolíme kto ma malo slané.
  5. Cele je to hotové za nejakých 15 minút. Môžeme servírovať na dno taniera som dal listy zo šalátu, ktoré som trochu nakrájal. Na šalát som dal hotové mäso a zemiaky, ktoré som opiekol v rúre s rascou. Máme hotovo môžeme ničím nerušený papať. Dobrú chuť Vám želám ak si to uvarite. Je to rýchle a dobré.