Kuracia sviečková plnená

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 2. júna 2014

Pretože je hovädzie mäso na naše pomery cenovo nedostupne tak sme volili lacnejšiu variantu a celkom nám chutí. Ja viem je toho mnoho receptov, Zobraziť celý popisPretože je hovädzie mäso na naše pomery cenovo nedostupne tak sme volili lacnejšiu variantu a celkom nám chutí. Ja viem je toho mnoho receptov, ale i tak sa podelím s vami oň.

5-6
porcií
15 minút
príprava
50-70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
20 dkg (oravská, gazdovská)
12 ks
350 g
2 ks
2 PL
2 PL
1 ks
6 guľôčok
1/2 KL
1/2 KL
3 ks
1 kocka
2 PL
1 šálka (2,5 dcl)
1 šálka (z Lidlu)




Postup

  1. 1

    Do kuracích prs spravíme kapsu, vložíme pol plátku slaniny a 2 sušené slivky, uzavrieme plátkom slaniny napokon rez spojíme špáradlom. Do hrnca dáme trochu oleja rozohriať a na ňom sprudka opečieme všetky naplnené prsia zo všetkých strán nech sa mäso zatiahne. Vyberieme ho na tanier.

    Kuracia sviečková plnená - obrázok 1
  2. 2

    Vo výpeku udusíme nakrájanú cibuľu do sklovitá. Pridáme zeleninu a zvyšok slaniny nakrájanej na kocky dusiť. Potom dáme cukor dusíme a miešame po chvíle podlejeme vodou, ďalej pridáme postrúhanú kôru z citróna aj zo šťavou z neho.

    Kuracia sviečková plnená - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca späť vložíme mäso podlejeme vodou asi do polovice mäsa. Potom dáme koreniny, horčicu, kocku bujónu aj osolíme. Dusíme asi hodinu podľa sporáka všetko musí byť mäkké. Ak tak je, mäso opäť vyberieme na tanier a zo zeleniny vytiahneme nové korenie a bobkové listy. Všetko v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérom na hladko a vlejeme mlieko rozmiešané s múkou i cmar. Opäť privedieme do varu a po chvíľke varenia znovu vložíme mäso. Môžeme odstaviť zo sporáka. podávame s cestovinou, varenými zemiakmi, alebo s knedľou podľa chute. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hubata
Nuž sviečková vyzerá troška inakšie to je pravda, ale mňa prekvapilo použitie toho cmaru z Lidla a kremžskej horčice..........
evanaaa
@afataga , raz v kruhu susedskom nám jedna z nás povedala, že kúpila kuracie panenky, čiže sviečkovičky :))) my sme sa čudovali, akéže kuracie panenky, kde sa nachádzajú a potom som to ešte raz počula a dozvedela sa, že ide o pruh mäsa na kuracích prsiach, taký mäkší, asi vieš čo mám na mysli.... tam na boku každej polovičky pŕs. Tak ak by sa použili, bola by to sviečková :-)
megdesign
@2010 a kto povedal, ze mas plnit plnickou neporuseny sval, ked chces naplnit "kurací tenderlón"?

Mimochodom, vsetko sa da naplnit, ked sa chce ;)


evanaaa
Až nato, že v tomto prípade nie je sviečková len z tých " panenských " častí pŕs, ale z celých. Aj tak by som pri tomto recepte volila iný názov, je to skôr kuracie na zelenine a smotane.
vienetta
Načo všetci riešia názvy? Tak je to na spôsob sviečkovej a čo. Tu ide o výtvor a nie kašlanie sa o fazuľky. Tu sú tuším všetci odborníci na všetko. Ste tu všetci vyštudovaní kuchári? Myslím, že nie. A teraz hor sa do mňa, keďže evidentne nemáte nič lepšie na práci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia