Kuraci steak s vínovou-hubovou omáčkou a zemiakmi zapečenou zeleninou

dorenika - fotkadorenika, 10. februára 2013
Kuraci steak s vínovou-hubovou omáčkou a zemiakmi zapečenou zeleninou
Foto: dorenika

Tie zemiaky so zeleninou sú taká vegetariánska verzia pastierskeho koláču.

3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 10 °C

Suroviny

500 g
250 g
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
Na prílohu:
500 g
2 ks
2 ks
1/2 hlávky
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie prsia osolíme a okoreníme,zľahka opečieme na panvici a dáme na 15min do truby na 180 stupňov.

  2. 2

    Nakrájané huby si osmažíme do mäkka (2min) na olivovom oleji a pridáme víno a vývar,povaríme 4 minúty a pridáme smotanu,premiešame.Pridáme soľ,korenie a trošku tymiánu a povaríme 8 minút.

  3. 3

    Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do mäkka.Očistíme si mrkvu a petržlen,nakrájame na malé kúsky.Dáme variť spolu s karfiolom a hrachom do skoro mäkka. Zo zemiakov spravíme pyré s trochou masla a smotany. Do scedenej zeleniny pridáme maslo a tymián a vysypeme na pekáč,prekryjeme zemiakovým pyré a dáme zapiecť na 180 stupňov na 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia