Kuraci steak s vínovou-hubovou omáčkou a zemiakmi zapečenou zeleninou

Autor receptu: dorenika

Tie zemiaky so zeleninou sú taká vegetariánska verzia pastierskeho koláču.

3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 10 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté kuracie prsia osolíme a okoreníme,zľahka opečieme na panvici a dáme na 15min do truby na 180 stupňov.
  2. Nakrájané huby si osmažíme do mäkka (2min) na olivovom oleji a pridáme víno a vývar,povaríme 4 minúty a pridáme smotanu,premiešame.Pridáme soľ,korenie a trošku tymiánu a povaríme 8 minút.
  3. Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do mäkka.Očistíme si mrkvu a petržlen,nakrájame na malé kúsky.Dáme variť spolu s karfiolom a hrachom do skoro mäkka. Zo zemiakov spravíme pyré s trochou masla a smotany. Do scedenej zeleniny pridáme maslo a tymián a vysypeme na pekáč,prekryjeme zemiakovým pyré a dáme zapiecť na 180 stupňov na 15 minút.