Krumpľovníky od babky fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 24. mája 2018
Krumpľovníky od babky (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude málo. Je to retro recept od babky.

3
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 200  °C

Suroviny

600 g
1 - 2 ks
3 PL
3 PL
1/2 KL
Na potretie krumpľovníka:
20 g
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Zmiešame všetky suroviny. Necháme chvíľu postáť.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vymastíme masťou.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravené zemiaky rovnomerne rozložíme na vymastený plech. Dajte to na väčší plech, aby vrstva bola tak 1 cm. Hrubšie to nerobte, potom to nie je ono. Pečieme pri 200 °C do zlatista.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslo rozpustíme a dáme doň strúhaný cesnak. Týmto maslom potrieme krumpľovík, keď nám začne už chytať zlatistú farbu.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom už len 5 minút dopiecť. Musí to zvrchu aj zo spodu jemne chrumkať. Vtedy je to správne zapečené.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A máte dobrotu na jedenie. Zastaví vás len prázdny tanier. Mne ho veru babka často piekla v peci.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

luwinka
Nepoznám toto jedlo , ale v budúcnosti určite vyskúšam. ďakujem za recept.
1x kvakac
finczi
Robievam aj ja podobne,niekedy pridám oškvarky. Poznám to od kamošky, ktorá mala starú mamu z Gemera ako ,,tóšna". Je to výborné so surovou kyslou kapustou- ako prílohou. Jednoduché a výborné jedlo.
anina6
obľúbené jedlo mojej polovičky, robievam často, chutné, sýte a nenáročné na čas a suroviny.pekný nedeľný večer prajem.
1x kvakac
bystro
Jedno lepšie ako druhe, už som to dopísal do jedálnička na tento týždeň.
1x kvakac
kvakac
@Anina6 (27.5.2018 19:53)

Tak veru aj moje. Jem to samotne, alebo ku kyslej polievke.
kvakac
@Bystro (27.5.2018 19:54)

Budem rád keď vyskúšaš, len ako som písal, treba hneď upiecť viac.
45678
A to je ten gerheň,čo spomínala @sovka v diskusii o kysnutom ceste:-)
Veru parádny si nám ponúkol a hlavne inšpiroval,dávno sme nemali,ale budeme mať:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia