Haruľa
Krumpľovníky od babky (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude málo. Je to retro recept od babky.
3 porcie |
10 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Zmiešame všetky suroviny. Necháme chvíľu postáť.
- Plech vymastíme masťou.
- Pripravené zemiaky rovnomerne rozložíme na vymastený plech. Dajte to na väčší plech, aby vrstva bola tak 1 cm. Hrubšie to nerobte, potom to nie je ono. Pečieme pri 200 °C do zlatista.
- Maslo rozpustíme a dáme doň strúhaný cesnak. Týmto maslom potrieme krumpľovík, keď nám začne už chytať zlatistú farbu.
- Potom už len 5 minút dopiecť. Musí to zvrchu aj zo spodu jemne chrumkať. Vtedy je to správne zapečené.
- A máte dobrotu na jedenie. Zastaví vás len prázdny tanier. Mne ho veru babka často piekla v peci.